img-bg
English Language EnglishPse Hostinkos

Siguroni llogarinë
tuaj Hostinkos me 2FA.

Në këtë artikull do të shohim se si ta siguroni llogarinë tuaj Hostinkos me vërtetim me dy faktorë (2FA).

www.
WhatsApp në +383 44 114 409

Hostinkos së shpejti do të fillojë të zbatojë vërtetimin me dy faktorë në shumicën e portaleve tona.

Deri më tani, ka qenë një vendim që ia kemi lënë klientëve. Por ne kemi parë vazhdimisht se kjo shpesh çon që klientët të mos respektojnë praktikat e sigurta online, duke përfshirë përdorimin e fjalëkalimeve të forta dhe përdorimin e 2FA (i njohur edhe si Verifikimi me 2 hapa).

Fjalëkalimet janë në thelb të pasigurta dhe është shumë e lehtë nga sa mendoni që dikush të vjedhë fjalëkalimin tuaj. Me Verifikimin me 2 Hapa (i njohur gjithashtu si vërtetimi me dy faktorë), ju shtoni një shtresë shtesë sigurie në llogarinë tuaj Hostinkos.

Përpara se të filloni, sigurohuni që të keni laptopin ose kompjuterin tuaj dhe gjithashtu telefonin tuaj - do t'ju duhen këto dy për të konfiguruar vërtetimin me dy faktorë për llogarinë tuaj.


1. Kyçuni në llogarinë tuaj Hostinkos

Pasi ta keni bërë këtë, ju lutemi vizitoni:

https://hostinkos.com/my/user/security#twofa nga kompjuteri juaj për të nisur procesin.


2. Klikoni në butonin "Click here to Enable".

3. Klikoni në butonin "Get Started".

Kjo do të gjenerojë një bar-kod së bashku me një çelës sekret (ang. secret key) nëse dëshironi ta shtoni kodin manualisht në aplikacionin tuaj.


4. Zgjedhni një aplikacion 2FA

Zgjedhni, shkarkoni dhe instaloni një aplikacion vërtetimi me dy faktorë. Shkarkoni dhe instaloni ndonjërin:


Pasi të keni mbaruar, hapni Authy ose Google Authenticator ose Microsoft Authenticator dhe zgjidhni shenjën "+" për të skanuar një bar-kod të ri QR. Kjo do të hapë skanerin e barkodit.


5. Skanoni barkodin

Tani duke përdorur kamerën tuaj të smartfonit, skanoni bar-kodin e gjeneruar. Pasi të keni skanuar bar-kodin me aplikacionin tuaj, do t'ju paraqiten disa numra (kodi 6-shifror) të lidhur me llogarinë.


6. Futni kodin 6-shifror që krijon aplikacioni i vërtetuesit.

7. Klikoni në butonin "Submit"

Në këtë moment do t'ju paraqitet një Kod Rezervë (ang. Backup Code). Sigurohuni që të kopjoni dhe ruani kodin rezervë në një vend të sigurt pasi do t'ju duhet në rast se humbni aksesin në telefonin tuaj.


8. Klikoni në butonin "Close"

Që tani e tutje, do t'ju kërkohet ky informacion i dytë sa herë që përpiqeni të identifikoheni.

Bashkohuni tani me klientët e tjerë që e kanë bërë më të fortë llogarinë e tyre Hostinkos me Verifikimin me 2 hapa. Vizitoni menjëherë https://hostinkos.com/my/user/security#twofa për të filluar.


Disa nga klientët dhe partnerët tanë
Postimet tona të preferuara nga blog-u.Ne hulumtojmë dhe përditësojmë rregullisht blogun tonë me përmbajtje origjinale.