img-bg
English Language EnglishPse Hostinkos

Si të zgjedhni ofruesin
më të mirë të web hosting.

Në këtë artikull do të ndajmë 13 këshilla për të ndihmuar në zgjedhjen e shërbimit të duhur të web hosting për webfaqen tuaj.

www.
WhatsApp në +383 44 114 409

Në ndërtimin e prezencës suaj online, një nga gjërat kryesore për të vendosur është se kush do të ‘hostojë’ webfaqen tuaj. Kjo në thelb do të thotë se kush do t’i ruajë skedarët dhe do të sigurojë softuerin që mundëson funksionimin e webfaqes tuaj. Nëse jeni duke punësuar një zhvillues të jashtëm të uebit për t’ju ndihmuar në krijimin e webfaqes tuaj, në përgjithësi mendohet se është e mençur të mos u besoni atyre që t’ju gjejnë një shërbim web hosting.


Zgjedhja e ofruesit tuaj të web hosting do të thotë që ekziston një shkallë e ndarjes midis vetë faqes së internetit (dhe zhvillimit të saj) dhe aspektit të hosting. Kjo mund të jetë një mënyrë e rëndësishme për të mbrojtur veten dhe webfaqen tuaj nga çdo konflikt/mosmarrëveshje midis zhvilluesit të faqes së internetit dhe vetes. Imagjinoni nëse bini ndesh me zhvilluesin dhe i keni kërkuar që ata të merren edhe me hostimin? Potencialisht ata mund të shkatërrojnë webfaqen tuaj dhe të shkaktojnë dëme të pallogaritur në biznesin tuaj!


Pra, si mund të bëni zgjidhjet e duhura të web hosting për faqen tuaj të internetit? Për t'ju ndihmuar të vendosni, ne kemi përgatitur një udhëzues të shkurtër mbi gjërat thelbësore që duhet të dini kur zgjidhni shërbimet e web hosting.


1. Çmimi dhe rinovimi

Një nga konsideratat më të rëndësishme për të gjitha bizneset është çmimi. Ka shumë ofrues të shërbimeve që ofrojnë shërbime të ngjashme hosting me një sërë çmimesh. Opsionet më të shtrenjta kanë tendencë të jenë të rënda dhe të afta për t’u marrë me shumë trafik të njëkohshëm. Sidoqoftë, mos paguani për atë që nuk ju nevojitet! Një gjë tjetër që duhet të keni kujdes kur bëhet fjalë për çmimet është kostoja e rinovimit të llogarisë tuaj. Ju mund të habiteni kur zbuloni se kostoja e rinovimit është në të vërtetë më e lartë se pagesa juaj fillestare kur u regjistruat.


2. Siguri e fuqishme

Fatkeqësisht, sofistikimi në rritje i kriminelëve kibernetik do të thotë se ka një nevojë të shtuar për të mbrojtur faqen tuaj të internetit nga ransomware, sulmet phishing, infeksionet malware dhe hakimet. Këto mund të rezultojnë që kriminelët kibernetik të vjedhin të dhëna, të korruptojnë skedarët, të marrin përsipër faqet e internetit dhe madje t'i fshijnë ato. Zgjedhja e web hostit të duhur mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në sigurinë e faqes tuaj të internetit. Kërkoni një shitës që ofron një grup të plotë të mjeteve të sigurisë, duke përfshirë një firewall të fortë, parandalimin e ndërhyrjes, skanimin e malware, skanimin e postës elektronike, filtrimin e spamit, kriptimin SSL dhe më shumë. Me Hostinkos, ju mund të përdorni shërbime të sigurta të web hosting që ju ofrojnë mbrojtje dhe stabilitet të nivelit të lartë për uebfaqen tuaj.


3. Përkrahja teknike

Niveli i mbështetjes teknike që ju nevojitet varet nga njohuritë tuaja. Shumica e ofruesve kryesorë do të ofrojnë mbështetje 24/7 e cila është jetike për rastet kur webfaqja juaj mund të dalë offline dhe keni nevojë për një zgjidhje menjëherë. Kur bëhet fjalë për web hostimin, është thelbësore që të zgjedhni një host që siguron mbështetje teknike 24/7. Në këtë mënyrë, nëse diçka shkon në mënyrë drastike të gabuar, ju keni paqen e mendjes duke ditur se ka një ekspert të kualifikuar në dispozicion për t'ju ndihmuar të rregulloni problemin. Në Hostinkos, shërbimet tona të web hosting vijnë me nivelet më të larta të përkrahjes që mund të prisni nga një ofrues premium. Ne jemi në dispozicion për t'iu përgjigjur pyetjeve ose për të zgjidhur çështjet e klientëve tanë sa herë që ata kanë nevojë për ne.


4. Hardueri, trafiku dhe hapësira ruajtëse

Hardueri nuk është aq shumë një problem sepse hosting shpërndahet përmes infrastrukturës së një ofruesi të palëve të treta. Thjesht duhet të siguroheni që serverët tuaj të uebit të kenë memorie, hapësirë ruajtëse të mjaftueshme, etj. Për të qenë në gjendje të merreni me atë që duhet të bëni. Zgjedhja më e mirë këtu do të jetë gjithmonë një ofrues hosting që ofron trafik (gjerësi brezi) të pakufizuar. Ngjashëm me gjerësinë e brezit, sa më shumë hapësirë ruajtëse (ang. storage) të keni, aq më mirë.


5. Veçoritë e adresës profesionale të email

E-mail është ende një pjesë e rëndësishme e pranisë suaj në internet, kështu që nëse jeni duke zgjedhur të përdorni një shërbim email që drejtohet nga ofruesi i hosting, do të dëshironi të siguroheni që ai të ketë veçori të tilla si kontrolli i spamit, forwarding, aliases, auto-responders dhe kështu me radhë. Sigurohuni që ofruesi juaj i shërbimit ofron adresa emaili të bazuara në domen dhe se shërbimi i tyre i postës elektronike ka të gjitha tiparet që ju nevojiten. Kjo përfshin aftësinë për të integruar postën elektronike me platforma si Outlook dhe që siguron skanimin e spam dhe malware dhe kontrollimin e listës së zezë.


6. Paneli i kontrollit

Kjo është në thelb ndërfaqja e përdoruesit që ju mundëson të kontrolloni/administroni webfaqen tuaj përmes ofruesit të hosting. Kur bëhet fjalë për panelet e kontrollit, sa më i thjeshtë aq më mirë. Çelësi për këtë është që të keni një panel kontrolli të që e bën të lehtë menaxhimin e uebfaqes tuaj. Panelet kryesore të kontrollit të industrisë, si cPanel ose Plesk, janë të lehta për tu naviguar, intuitive për t'u përdorur dhe vijnë me ndihmë të integruar. Për më tepër, ato ofrojnë një gamë të pashembullt mjetesh në mënyrë që të mund të bëni më shumë nga një ndërfaqe e vetme.


7. Hosting i përbashkët ose privat

Opsioni që ju zgjedhni vërtet varet nga ajo lloj uebfaqeje që po përdorni. Nëse keni një sit mjaft të thjeshtë me trafik të ulët, ndoshta do të jeni absolutisht mirë të zgjidhni një shërbim hosting të përbashkët (ang. shared hosting). Kjo në thelb do të thotë që ju po ndani burimet, përfshirë një server, me një numër të webfaqeve tjera. Kjo është më e lirë dhe zakonisht shumë e drejtpërdrejtë. Nëse faqja juaj e internetit është më komplekse, ose jeni duke hostuar vëllime të konsiderueshme të trafikut të webfaqes, mund të jeni më mirë të zgjedhni një hosting privat. Ky është një opsion më i shtrenjtë, por ju jep më shumë kontroll dhe resurse të dedikuara.


8. Shkallëzueshmëri - Hapësirë magazinimi me mundësi rritje

Nëse biznesi juaj ka të ngjarë të rritet ndjeshëm/me ritëm, ju keni nevojë që prania juaj online të rritet me të. Pra, sigurohuni që ofruesi juaj i shërbimit të jetë i qartë se sa e lehtë është të shkallëzosh lart ose poshtë.


9. Koha e garantuar e funksionimit (uptime)

Interneti është një treg 24/7 dhe kjo do të thotë se është e rëndësishme që një uebfaqe e shërbimeve profesionale të mbetet në dispozicion të klientëve në çdo kohë. Faqet e internetit të firmave që përjetojnë ndërprerje të shpeshta mund të presin që imazhet e tyre të njollosen. Asnjë klient nuk do të donte të vizitonte një faqe interneti vetëm për të zbuluar se ai nuk është i disponueshëm. Dështimi për të qenë online mund të humbasë biznesin, të mërzisë klientët dhe të dëmtojë reputacionin tuaj. Në Hostinkos ne përfitojmë nga teknologjitë e provuara dhe të testuara, duke siguruar që të gjithë klientët tanë të marrin 99.9% kohë pune (ang. uptime) nga shërbimet tona të web hosting. Ndërsa mirëmbajtja thelbësore, siç është arnimi i sigurisë, do të thotë se do të ketë periudha të shkurtra kur një web host duhet të kalojë serverin tuaj 'offline', ju prapë duhet të prisni garanci në kohë prej 99.9%, në varësi të llojit të hostimit (shared, VPS ose dedicated server) që keni zgjedhur.


10. Backup-i

Duhet të siguroheni që ofruesi juaj i hosting të ofrojë një veçori/politikë të fortë backup-imi. Kjo mbron nga ngjarje të tilla si fshirja e skedarëve apo edhe dëmtimi i pajisjeve. Pyesni ofruesin për planin e tyre të rimëkëmbjes nga fatkeqësitë dhe për sa shpesh ata bëjnë backup skedarët tuaj (dhe ku). Zgjedhjet më të mira backup mund të planifikohen të ndodhin automatikisht në intervale të rregullta, të ruhen nga distanca, të kodohen për siguri dhe të testohen për integritet për t'u siguruar që ajo që keni rezervuar nuk është e korruptuar.


11. Shërbimi i parkimit të domenit

Kjo është një veçori e shkëlqyeshme për ta pasur. Nëse keni blerë shumë emra domain, shërbimet e parkimit do të thotë që ju mund t’i keni të gjitha këto në një panel kontrolli. Kjo ndihmon në menaxhimin e markës. Sigurisht që mund të vendosni ridrejtimet automatike (ang. auto-forwarding) në këta domen në mënyrë që të mos humbni klientët.


10. Lehtësia e ndërrimit të ofruesit/largimit

Pavarësisht se ishte e fundit në listë, kjo është një gjë e rëndësishme. Ju në një moment mund të dëshironi të shkoni te një ofrues tjetër – dhe ju do të dëshironi të jeni në gjendje ta bëni këtë mjaft lehtë. Sigurohuni që të lexoni të gjitha shkronjat e vogla në kontratën tuaj dhe sigurohuni që të ndërroni ofruesin nëse keni nevojë – pa ndëshkime financiare ose penalizime të pafund.


12. Opsionet e rimbursimit

Disa ofrues të web hosting ofrojnë një periudhë të caktuar me një garanci për kthimin e parave. Kur të provoni një shërbim të web hosting, është ideale të keni mundësi rimbursimi pa probleme. Kjo ju lejon të paguani për të provuar shërbimin e tyre dhe të shihni nëse ofron atë që i nevojitet biznesit tuaj. Nëse e shihni se shërbimi i tyre nuk ia vlen paratë që keni paguar, të paktën është e lehtë të ktheni paratë tuaja.


13. Veçori shtesë

Veçoritë dhe shtesat janë gjithmonë të shkëlqyera për t'u pasur në çdo shërbim të web hosting. Arsyeja kryesore për këtë është se këto opsione të shtuara ju lejojnë të rriteni kur është e nevojshme, veçanërisht kur dëshironi të zgjeroheni në një treg të ri. Hostinkos u ofron klientëve mjaft zgjidhje shtesë që mund të ndihmojnë në përmirësimin e sigurisë, funksionalitetit, përdorshmërisë dhe përvojës së faqes. Disa veçori shtesë të dobishme mund të përfshijnë sa vijon: Llogari email të pakufizuara ose falas, transferime falas të webfaqes, disponueshmëri të cPanel, disponueshmëri CDN, instalim WordPress me një klikim, monitorim i sigurisë, mbrojtje DDoS, certifikatë SSL.


Këto janë aspektet më të rëndësishme që duhet të dini për zgjedhjen e një shërbimi të web hosting. Ndjekja e këshillave të dhëna në këtë postim do t'ju ndihmojë të bëni zgjidhjen e duhur për faqen tuaj të internetit. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me shërbimet tona të web hosting, kontaktoni ekipin tonë të shitjes sot. Jeni të interesuar të dini se cili plan është i duhuri për ju? Shikoni planet tona të Web Hosting ose na telefononi në +383 44 114409 për disa këshilla nga ekipi ynë miqësor.


Disa nga klientët tanë
Postimet tona të preferuara nga blog-u.Ne hulumtojmë dhe përditësojmë rregullisht blogun tonë me përmbajtje origjinale.