Back to Post List

Më duhet një faqe interneti për biznesin tim, si mund ta marr një të tillë?Posted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Nëse keni nevojë për një uebsajt për biznesin tuaj, opsionet tuaja kryesore janë: Paguani një dizajner ueb për të krijuar një për ju, ndërtoni një vetë duke përdorur WordPress ose një mjet ose kod për krijimin e faqeve të internetit dhe ndërtoni faqen tuaj nga e para.

Secila prej këtyre opsioneve ka përfitimet dhe disavantazhet e veta, ne do të shikojmë secilin opsion me radhë për t’ju ndihmuar të vendosni se cila është zgjidhja më e mirë për ju.

Marrja e një faqe interneti për një biznes përmes një web dizajneri

Dizajnerët e uebit janë ekspertë në krijimin e faqeve të internetit. Ata mund të punojnë vetëm, ose si pjesë e një agjencie. Nëse i kërkoni një web dizajneri të krijojë faqen e biznesit tuaj, ata do të punojnë me ju për t’u siguruar që të merrni atë që ju nevojitet.

Avantazhi i përdorimit të një dizajneri është se dikush tjetër do të kujdeset për ndërtimin e faqes tuaj për ju. Megjithatë, ka disa elementë të faqes në të cilat mund t’ju duhet të punoni, të tilla si përmbajtja dhe imazhet. Është e mundur që dizajneri juaj i uebit do të jetë i lumtur të krijojë përmbajtje për ju, por ata ka të ngjarë të paguajnë më shumë për të.

Disavantazhi më i madh i përdorimit të një ueb dizajneri është kostoja. Do të përballeni me pagesën diku midis disa qindra dhe disa mijëra euro, në varësi të madhësisë së projektit. Kjo është në krye të kostove të tjera si emri i domenit, hostimi dhe siguria e uebfaqes. Mund të ketë gjithashtu tarifa shtesë nëse dëshironi të bëni ndonjë ndryshim në faqen tuaj.

Sigurohuni që të merrni kuota nga shumë web dizajner, por mos shkoni vetëm për ofertën më të lirë.

Marrja e një faqe interneti për biznesin tuaj me WordPress ose një ndërtues faqesh

Krijimi i një faqe interneti biznesi do të thoshte ose ta kodonit vetë ose të paguanit dikë që ta kodonte për ju.

Këto ditë, është e mundur të krijoni një faqe interneti me cilësi të lartë pa pasur nevojë të prekni një rresht të vetëm kodi.

Kjo për shkak të ndërtuesve të faqeve të internetit dhe WordPress, të cilët të dy u ofrojnë njerëzve me aftësi të kufizuara teknike mundësinë për të krijuar faqen e tyre të internetit.

Avantazhi më i madh i përdorimit të WordPress ose një ndërtuesi uebsajti për të krijuar një faqe interneti për biznesin tuaj është sa shpejt mund të bëhet. Me këto mjete, është krejtësisht e mundur të hapësh një faqe interneti bazë brenda 24 orëve. Me Ndërtuesin e Uebsajtit, ju vetëm duhet të zgjidhni një shabllon, të dizajnoni faqen tuaj me mjetin zvarrit dhe lëshoni, shtoni përmbajtjen tuaj dhe keni mbaruar.

Ju gjithashtu do të jeni në gjendje ta përditësoni vetë faqen tuaj sa herë të keni nevojë.

Disavantazhi më i madh për të përdorur WordPress ose një ndërtues uebsajti është se ju ende keni nevojë për disa njohuri teknike dhe kuptim të dizajnit për të shfrytëzuar sa më shumë prej tyre. Nëse e njihni rrugën tuaj rreth një kompjuteri dhe jeni të shpejtë për të mësuar se si të përdorni aplikacione të reja, duhet të jeni mirë, por mund të hasni pengesa.

WordPress në veçanti ndonjëherë mund të kërkojë njohuri më të avancuara teknike, veçanërisht nëse doni të shfrytëzoni sa më shumë nga veçoritë e tij më të fuqishme. Ky mund të jetë një disavantazh nëse diçka shkon keq, por mund të jetë gjithashtu një avantazh nëse dëshironi të ndërtoni një faqe interneti më komplekse.

Si me çdo faqe interneti, do t’ju duhet gjithashtu përmbajtje dhe imazhe. Nëse jeni duke krijuar një uebsajt të vogël dhe jeni të kënaqur të shkruani dhe të bëni imazhe në smartphone tuaj, kjo është diçka që mund ta bëni vetë. Për një projekt më të madh, mund t’ju duhet të punësoni dikë që t’ju ndihmojë.

Marrja e një faqe interneti biznesi duke e koduar dhe ndërtuar atë nga e para

Këto ditë, nuk ka shumë kuptim në kodimin dhe ndërtimin e faqes tuaj të internetit nga e para, përveç nëse dëshironi të krijoni një uebsajt të madh, me porosi të ndërmarrjes. Edhe atëherë, ka të ngjarë që ju të dëshironi një ekip përkrah jush. (Ose dëshironi të filloni një karrierë si dizajner në internet.)

Plus, edhe nëse dëshironi të krijoni vetë një faqe me porosi, ndoshta do të ishit më mirë të përdorni një platformë si WordPress si themelet e faqes suaj të internetit.

Përparësitë e kodimit të faqes tuaj nga e para janë: Ju do të merrni pikërisht atë që dëshironi dhe duhet të jetë një projekt shpërblyes, nëse është sfidues.

Disavantazhet e kodimit të faqes suaj nga e para janë: Do t’ju marrë shumë kohë, veçanërisht nëse nuk jeni në gjendje të punoni në të me kohë të plotë dhe mund të mos jeni në gjendje ta përfundoni nëse i keni mbivlerësuar aftësitë tuaja.

Cila është mënyra më e mirë për mua për ta vendosur biznesin tim online?

Mënyra më e mirë për të vendosur biznesin tuaj në internet do të varet nga buxheti juaj, aftësitë tuaja teknike, sa shpejt ju nevojitet një faqe dhe madhësia e faqes suaj të planifikuar.

Marrja në punë e një ueb dizajneri është mënyra më e mirë për ta futur biznesin tuaj në internet nëse: Keni një buxhet mesatar ose të madh, nuk keni fare aftësi teknike dhe jeni të gatshëm të prisni pak për faqen tuaj. Madhësia e faqes suaj do të ndikojë në shumën që duhet të shpenzoni.

Përdorimi i WordPress është mënyra më e mirë për ta vendosur biznesin tuaj në internet nëse: Keni një buxhet të vogël ose të mesëm, keni disa aftësi teknike dhe jeni të gatshëm të mësoni më shumë nëse është e nevojshme, keni nevojë për një faqe të shpejtë (një sajt më i madh do të marrë më shumë kohë për t’u krijuar).

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List