img-bg
English Language EnglishPse Hostinkos

Udhëzues për fillimin
e një biznesi online.

Ky udhëzues thelbësor përshkruan një sërë gjërash që duhet të merrni parasysh para se të filloni një biznes online.

www.
WhatsApp në +383 44 114 409

Pavarësisht nëse jeni një start-up dixhital ose markë ekzistuese që maksimizoni ndikimin tuaj, ky është një udhëzues thelbësor për fillimin e një biznesi online. Qoftë një biznes i ri i vogël apo ndërmarrje e zhvilluar, sigurohuni që produkti ose shërbimi juaj të zgjidhë një nevojë reale për konsumatorin online. Marrja e biznesit tuaj online mund të jetë një mënyrë efektive, e përshtatshme dhe me kosto efektive për rritjen e shitjeve.


Planifikoni rrugën tuaj drejt suksesit

Hulumtoni qëndrueshmërinë e biznesit tuaj brenda sektorit të tij online; ndërtoni një strategji rreth vizionit dhe misionit tuaj për të maksimizuar mundësinë që jo vetëm të jeni operacional, por të suksesshëm. Jini realistë, por mos u shmangni nga planifikimi aspirativ. Krijimi, menaxhimi dhe shkallëzimi i çdo biznesi kërkon përkushtim, punë dhe kreativitet. Sigurohuni që plani juaj të jetë në lartësitë që dëshironi të arrini.

Sqarimi dhe vendosja e qëllimeve, përcaktimi i një periudhe kohore në të cilën do të arrihen këto, tërheqja e shitjeve, planeve të marketingut dhe operacioneve si dhe parashikimi financiar ka të ngjarë të përmirësojë suksesin tuaj përfundimtar dhe do të jetë kyç për të siguruar çdo mbështetje financiare nëse kërkohet.Organizoni web asetet tuaja

Nëse nuk mund të gjendeni lehtësisht online, po humbisni një mundësi të madhe! Rreth 1.79 miliardë njerëz kanë blerë online vitin e kaluar dhe parashikimet tregojnë se ky është një trend në rritje. Ju do të duhet të vendosni një sërë pikash prekëse dixhitale që do të përcjellin mesazhin tuaj dhe do të ofrojnë një përvojë të zgjeruar të klientit, të gjitha këto duhet të mbështeten në të gjithë spektrin e pajisjeve mobile.

Hostinkos ofron një përzgjedhje të shërbimeve dhe produkteve për të kaluar online, të jeni të lidhur dhe bëni shitje.


a) Siguroni emrin e domain -it tuaj duke përdorur një regjistrues. Kjo është adresa që klientët e ardhshëm do të shkruajnë në shfletuesin e tyre ose që shfaqet në kërkimin e tyre, kështu që ajo duhet të pasqyrojë atë që bën biznesi juaj, të jetë kuptimplotë, dhe mbi të gjitha unike. Është e mundur që zgjedhja juaj e parë të mos jetë e disponueshme, kështu që ju mund të keni nevojë të jeni fleksibël dhe krijues. Sigurohuni që të ruani emrin dhe logon tuaj.

b) Angazhoni një host të webfaqes për të ruajtur faqet e internetit dhe aplikacionet që do t’i shpërndajnë faqet tuaja të internetit tek konsumatori. Këtu klientët tuaj do të kenë qasje në biznesin tuaj online përmes shfletuesit të tyre dhe do të lidhen me produktin ose shërbimin tuaj përmes fotografive, teksteve, videove, si dhe duke u ofruar atyre një mënyrë të sigurt për të paguar. Sigurohuni që të zgjedhni një host që mund të vazhdojë me rritjen tuaj të parashikuar, duke ofruar siguri, mbështetje dhe gjerësi brezi për kërkesën që do të kërkoni në të ardhmen.

c) Ndërtoni një uebfaqe që është e lehtë dhe e sigurt për të naviguar, që shfaq qartë ofertën tuaj dhe që mund të avancohet pa probleme ashtu si biznesi juaj rritet. Ju mund të përdorni Sistemin tuaj të Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS) me lehtësi relative ose përndryshe, web dizajnerët do t’ju ofrojnë një uebfaqe të personalizuar.

d) Krijoni identitete sociale në të gjitha platformat kryesore. Sipas hubspot.com, numri i përdoruesve të rrjeteve sociale vetëm në SHBA pritet të arrijë në 257.4 milionë deri në vitin 2023 (Statista, 2019). Faqet e njohura të mediave sociale si FaceBook, Instagram, Twitter dhe LinkedIn i japin biznesit tuaj një personalitet nga i cili konsumatorët do të duan të blejnë.


Drejtoni trafikun në drejtimin tuaj

Të kesh një prani digjitale nuk është e mjaftueshme më vete, tani është koha për të rritur promovimin dhe për të parë biznesin tuaj online. Një strategji e fortë e marketingut digjital do të përfshijë një fushatë të përcaktuar të postimeve të planifikuara në rrjetet sociale, reklama të synuara me pagesë bazuar në hulumtimet demografike të klientit dhe optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO) duke përfshirë kopjen në faqes tuaj të internetit.

Sipas një artikulli të fundit në Forbes.com, hulumtimi nga Ascend2 tregon se 82% e tregtarëve besojnë se efektiviteti i SEO është në rritje. Arritja e rankimeve të larta në motorët e kërkimit është thelbësore për suksesin e një biznesi online. Ka të ngjarë të jetë një nga burimet tuaja më të mëdha të trafikut. Hostinkos mund të ofrojë mbështetje me optimizimin e uebfaqes tuaj.


Shndërroni klikimet në shitje

Klientët tuaj po kalojnë nëpër dyert tuaja virtuale, prandaj sigurohuni që çdo vizit në uebfaqen tuaj është një mundësi maksimale për të shitur produktin ose shërbimin tuaj. Njihuni me audiencën tuaj duke përdorur burime të jashtme dhe të brendshme të të dhënave, angazhohuni me konsumatorët tuaj duke përdorur një ton që ngjall një përgjigje emocionale dhe krijon besim.


Disa nga klientët dhe partnerët tanë
Postimet tona të preferuara nga blog-u.Ne hulumtojmë dhe përditësojmë rregullisht blogun tonë me përmbajtje origjinale.