Back to Post List

3 shërbimet kryesore për të testuar kohën e ngarkimit të uebfaqes tuajPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Kohët e gjata të ngarkimit të uebfaqes mund të kenë një ndikim më domethënës sesa thjesht të bezdisni vizitorët tuaj. Për shembull, performanca e ulët zakonisht çon në norma anormalisht të larta të kërcimit, si dhe në konvertime më të ulëta. Me fjalë të tjera, dështimi për të optimizuar faqen tuaj të internetit mund t’ju kushtojë para.

Në terma të përgjithshëm, duhet të jeni mirë nëse uebsajti juaj merr më pak se tre sekonda për t’u ngarkuar. Megjithatë, edhe nëse jeni nën këtë prag, është e zgjuar të përpiqeni të ulni numrin tuaj edhe më tej. Për ta bërë këtë, le të flasim fillimisht se si të matim kohën e ngarkesës.

Shërbimet e mëposhtme përmbushin të njëjtin funksion në terma të përgjithshëm – ju u jepni atyre një faqe dhe ata ju tregojnë se sa kohë duhet të ngarkohet ajo faqe. Sidoqoftë, disa prej tyre ofrojnë gjithashtu këshilla shtesë se si të përmirësoni performancën e faqes suaj të internetit. Për rezultatet më të mira të mundshme, do të dëshironi t’i kryeni testet tuaja disa herë dhe të përdorni më shumë se një nga mjetet e mëposhtme për të siguruar që numrat tuaj të jenë të saktë.

1. Pingdom

Pingdom Tools vlerëson faqen tuaj të internetit në mënyra të shumta. Së bashku me shfaqjen se sa i shpejtë është, ai gjithashtu e krahason atë kohë me rezultatet e tjera në bazën e të dhënave të tij. Pastaj, ju siguron një rezultat të përgjithshëm të performancës. Për të filluar, thjesht shkruani URL-në e faqes së internetit që dëshironi të testoni në faqen kryesore të shërbimit dhe zgjidhni një server. Pingdom do të bëjë gjënë e tij dhe rezultatet tuaja duhet të shfaqen së shpejti.

2. GTmetrix

GTmetrix është shumë i ngjashëm me Pingdom Tools kur bëhet fjalë për funksionalitetin. Në shumicën e rasteve, testet tona kanë parë rezultate të ngjashme në të dyja platformat. Sidoqoftë, GTmetrix kalon një hap tutje duke shpjeguar se çfarë do të thotë secili prej njohurive të tij. Në shumicën e rasteve, GTmetrix paracakton një server kanadez, i cili duhet të sigurojë rezultate të besueshme për faqet e internetit të hostuara në qendrat e të dhënave amerikane.

Nëse lëvizni poshtë rezultateve, do të shihni një listë njohurish – duke klikuar në cilindo prej tyre do të shfaqen elementet që duhet të rregulloni. Plus, ka një Çfarë do të thotë kjo? butonin mbi të cilin mund të kaloni miun për të mësuar se çfarë duhet të bëni për të rregulluar çdo problem.

3. WebPagetest

WebPagetest duket si një faqe interneti e vjetëruar në shikim të parë. Sidoqoftë, ai ofron rezultate tepër të thella për testet e tij të shpejtësisë, kështu që nuk duhet ta gjykoni atë në bazë të pamjes. Kur ngarkoni shërbimin, ai vendoset në modalitetin e Testimit të Avancuar, i cili është i mirë për qëllimet tona. Në këtë ekran, ju mund të zgjidhni vendndodhjen e serverit tuaj të testimit dhe cilin shfletues dëshironi të përdorë shërbimi. E vetmja fushë ku ngecë WebPagetest është se nuk ju ofron njohuri të thella si shërbimet e tjera për të cilat kemi folur. 

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List