Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.

LATEST POSTS

HTTP Status Codes – Çfarë nënkuptojnë me të vërtetë 23rd September, 2022

Pra, ju keni instaluar WordPress… Tani çfarë? Udhëzues për fillestarë 23rd September, 2022

Si të parandaloni mbingarkimin e trafikut të uebfaqes tuaj WordPress 22nd September, 2022

Çfarë është FTP dhe a është i sigurt për uebfaqen e biznesit tuaj? 21st September, 2022

7 emrat më të shtrenjtë të domenit të shitur ndonjëherë 20th September, 2022


Filloni blogun tuaj sot! Hapat e parë për të krijuar blogun tuaj


Posted on

Ju jeni një person krijues, por gjithashtu jeni një individ i ditur. Ju keni shumë për të ndarë në një temë specifike dhe njerëzit vijnë tek ju vazhdimisht për ekspertizën tuaj. Kjo mund të nënkuptojë se jeni gati për një blog. Një blog është një mënyrë e shkëlqyeshme për të pasur një udhëheqje të mendimit dhe markë personale, por edhe për të dokumentuar përvojat dhe këshillat tuaja. Përpara se të zhyteni në bloging, le të shqyrtojmë se ku filloi gjithçka dhe si mund ta merrni shpejt tuajin.

Koncepti i blogimit ka ekzistuar që nga vitet 1990, duke u rritur në popullaritet çdo vit që nga fillimi i tij. Termi weblog lindi në 1997 nga fraza web logging dhe më vonë në 1999 u shkurtua në blog. Në vitin 2003, WordPress u lançua nga bashkëthemeluesit Matt Mullenweg dhe Mike Little për njerëzit që dëshironin të kishin blogje bazë në internet. Më 16 nëntor 2016, kompania që qëndron pas WordPress, Automattic Inc., lançoi emrin e domenit .BLOG për publikun. Me .BLOG të operuar nga ekspertët e blogimit, ju e dini se ky emër domaini është i përsosur për blogun tuaj.

Si të filloni një blog

1. Mendoni për qëllimet tuaja

Kur krijoni një ide për blogun, shpesh keni një qëllim në mendje rreth arsyes pse po e filloni këtë. Ndoshta ju dëshironi të bëheni një ekspert i njohurive për një temë të caktuar. Ndoshta ju dëshironi t’u mësoni njerëzve një aftësi që e keni mësuar gjatë karrierës suaj. Përtej kësaj, çfarë do t’ju ofrojë kjo? Ndoshta ju dëshironi të përforconi praninë tuaj në internet për të krijuar një markë personale, role të sigurta të të folurit ose të jepni kurse online për disa para shtesë. Mbani në mend qëllimet tuaja ndërsa ndërtoni këtë blog dhe kontrolloni rregullisht me veten për të konfirmuar se blogu juaj po ju ndihmon të arrini këto qëllime.

2. Mendoni për audiencën dhe temat tuaja

Përcaktimi i qëllimeve tuaja do t’ju ndihmojë të përcaktoni audiencën tuaj dhe temat e duhura për atë audiencë. Nëse qëllimi juaj është të jeni eksperti kryesor në zhvillimin e aplikacioneve për fillestarët, atëherë duhet të zbuloni se kush është ai audiencë dhe çfarë po kërkojnë në internet. Ju mund të bëni disa kërkime dhe të zbuloni se audienca juaj është kurioze të përdorë Xcode për të ndërtuar një aplikacion. Hulumtimi i fjalëve kyçe që rrethojnë temën “xcode”, “zhvillimi i aplikacionit”, “zhvillimi i aplikacionit të Apple” dhe të ngjashme. Planifikuesi i fjalëve kyçe të Google do t’ju ndihmojë të gjeni pyetje të njohura kërkimi rreth asaj teme. Ndërtoni përmbajtje rreth këtyre fjalëve kyçe ose frazave në bloget tuaja për të tërhequr audiencën tuaj.

3. Krijoni një kalendar të përmbajtjes

Krijimi i një kalendari përmbajtjeje ju mban në rrugën e duhur për postime të rregullta dhe ju ndihmon të kujtoni ngjarjet dhe tendencat kryesore që ndodhin në mënyrë që përmbajtja juaj të jetë e rëndësishme. Nëse ka një festë që dëshironi të pranoni në blogun tuaj, një ngjarje në qytetin tuaj që dëshironi të shfaqni, ose ndonjë gjë të rëndësishme që vlen të theksohet, mbajeni shënimin në kalendarin tuaj të përmbajtjes. Kjo gjithashtu do t’ju ndihmojë të planifikoni postimet shoqëruese sociale dhe marketingun  tjerër gjithashtu. Një pjesë e një strategjie të mirë të përmbajtjes kërkon përditësimin e rregullt të blogut tuaj në mënyrë që përmbajtja e faqes suaj të internetit të jetë e re. Ju nuk keni nevojë për asgjë konkrete në kalendarin tuaj, vetëm përkujtues të gjërave të rëndësishme që dëshironi të prekni.

4. Dizajnoni faqen e internetit të blogut tuaj

Pasi të keni përcaktuar përmbajtjen me të cilën do të punoni, si dhe qëllimet e përgjithshme të blogut, mund të dizajnoni faqen tuaj të internetit. Dizajnoni faqen me qëllimet tuaja në mendje. Nëse dëshironi të jeni folës, kërkoni faqet e internetit të folësve të tjerë. Nëse dëshironi të jepni mësim, kërkoni faqet e internetit të mësuesve të kurseve të tjera online. Mbani parasysh thirrjet për veprim (CTA) që kanë më shumë rëndësi. Dëshironi që njerëzit të regjistrohen në listën tuaj të postimeve? Apo ju kontaktojnë përmes një formulari? Mbani këto CTA të pranishme në të gjithë blogun tuaj dhe mbani gjurmët se si dhe nëse njerëzit që zbarkojnë në faqen tuaj të internetit po i përdorin ato, në mënyrë që t’i optimizoni ato me kalimin e kohës.

5. Publikoni përmbajtjen tuaj!

Është koha për të publikuar blogun tuaj të parë në web hostin tuaj! Nxirrni përmbajtjen tuaj dhe mos harroni të publikoni përmbajtje vazhdimisht për të pasur një ndikim. Ka shumë praktika më të mira për t’u ndjekur kur bëni blog, prandaj sigurohuni që t’i mbani në mend në mënyrë që blogu juaj të ketë sukses. Mos harroni të ndani përmbajtjen tuaj në rrjetet sociale, në marketing me email dhe përmes kanaleve të tjera.

Jeni gati të përballeni me botën e blogjeve!

Mos harroni të përditësoni vazhdimisht blogun tuaj dhe ta mbani përmbajtjen të freskët dhe emocionuese. Dëgjoni reagimet e audiencës tuaj (të drejtpërdrejta ose të tërthorta) për t’ju dhënë ide se çfarë të shkruani, nëse CTA-të tuaja janë duke punuar dhe për markën tuaj. Është shumë punë për të mbajtur një blog, por ju mund ta bëni atë! Mbani qëllimet tuaja parasysh dhe arrini atë që synoni me faqen e internetit.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List