Back to Post List

5 hapa të thjeshtë për të ndihmuar në mbajtjen e uebfaqes tuaj të WordPress të sigurtPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


WordPress është një platformë e shkëlqyeshme për përdoruesit fillestarë dhe ekspertë për të zhvilluar faqe interneti. Statistikat tona tregojnë se deri tani është sistemi më i zakonshëm i menaxhimit të përmbajtjes (CMS) që ne hostojmë.

Sidoqoftë, është e lehtë të harrohet se faqet e WordPress kërkojnë kujdes dhe mirëmbajtje shtesë për t’i mbajtur ato të sigurta. Për shkak se WordPress është me burim të hapur, kodi është aty për të parë dhe për të gjetur dobësi. Për më tepër, WordPress mbështet shtojcat dhe temat e palëve të treta të cilat mund të mos jenë të së njëjtës cilësi/integritet si vetë kodi i WordPress.

Shumë shpesh ne shohim tiketa mbështetëse nga klientët që kanë pasur lidhje me qëllim të keq, iframe ose Javascript të injektuara në faqen e tyre. Ndërsa ne do të përpiqemi gjithmonë të ndihmojmë në këto raste (normalisht duke rivendosur kopjet rezervë), ka disa hapa që mund të ndërmerrni vetë, në mënyrë proaktive, për të ndihmuar në mbajtjen e uebfaqes tuaj të sigurt. Pothuajse të gjitha sulmet funksionojnë duke shfrytëzuar disa funksione të lidhura me thelbin ose shtojcën në mënyrë që të ngarkoni një skenar të pasëm, i cili më pas funksionon si përdorues i faqes suaj të internetit dhe lejon sulmuesin të modifikojë skedarë shtesë.

  1. Përditësoni rregullisht WordPress në versionin më të fundit. Kjo mund të bëhet brenda pak minutash përmes panelit wp-admin.
  2. Instaloni vetëm shtojca nga burime të besueshme. Mundohuni ta mbani numrin e shtojcave në minimum (hiqni gjithçka që nuk po përdorni) dhe mbani të përditësuar gjithçka që keni instaluar me arna të fundit të sigurisë
  3. Fshini çdo temë që nuk po përdorni. Shumë tema të WordPress vijnë së bashku me një skript të quajtur timthumb.php i cili, në rishikimet më të vjetra, është i njohur për sulmet arbitrare të ekzekutimit të kodit. Sigurohuni që po ekzekutoni versionin më të fundit të temës së zgjedhur.
  4. Përdorni një fjalëkalim kompleks unik për përdoruesin tuaj administrator.
  5. Nëse jeni i sigurt se nuk keni nevojë të ekzekutoni kodin PHP nga drejtoria juaj wp-content (kontrolloni me dizajnerin tuaj të uebit), ngarkoni një skedar të quajtur .htaccess në root të wp-content me rreshtin e mëposhtëm:
AddType text/html .php

Kjo do të thotë që çdo skript PHP që ngarkohet në wp-content do të shfaqet si tekst i thjeshtë në vend që të ekzekutojë kodin. Meqenëse shumë nga sulmet që shohim përfshijnë ngarkimin e skripteve backdoor në wp-content, kjo mund të veprojë si rreshti juaj i fundit i mbrojtjes.

Si gjithmonë ne jemi të lumtur t’ju ndihmojmë me çdo çështje që mund të hasni ose çdo shqetësim që mund të keni. Nëse keni nevojë për ndihmë në çdo moment, mos ngurroni të dërgoni email në support@hostinkos.com ose të na telefononi në +383 44 114 409.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List