Back to Post List

Dobësitë kryesore të sigurisë së WordPressPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Siç thotë fjala, njihe armikun tënd. Përpara se të zhytemi në këshillat tona të sigurisë që do të publikohen në artikullin e ardhshëm, le të mësojmë më shumë rreth dobësive të sigurisë nga të cilat ju nevojiten për të mbrojtur uebfaqen tuaj të WordPress.

Outdated software, themes, and plugins – Përdorimi i versioneve të vjetruara të WordPress, temave ose shtojcave mund ta lërë faqen tuaj të pambrojtur ndaj të metave të njohura të sigurisë.

Weak usernames and passwords – Kredencialet e dobëta të hyrjes e bëjnë më të lehtë për hakerat hyrjen në faqen tuaj. Shmangni përdorimin e emrave të zakonshëm të përdoruesve si “admin” dhe zgjidhni fjalëkalime të forta, unike që përfshijnë një kombinim shkronjash, numrash dhe simbolesh.

Brute force attacks – Sulmet me forcë brutale përfshijnë përpjekje të përsëritura për të gjetur kredencialet tuaja të hyrjes. Ju mund t’i parandaloni ato duke kufizuar përpjekjet për hyrje dhe duke përdorur autorizimin me dy faktorë.

Cross-site scripting (XSS) – Dobësitë e XSS ndodhin kur skriptet me qëllim të keq injektohen në faqet e internetit, duke rrezikuar potencialisht shfletuesit e përdoruesve ose të dhënat e sesionit. Shumë shtojca sigurie kanë veçori për të parandaluar XSS.

Malware infections – Malware mund të injektohet në faqen tuaj nëpërmjet dobësive, temave ose shtojcave të infektuara ose skedarëve të komprometuar. Për të shmangur malware, mos instaloni shtojca pa kontrolluar më parë reputacionin e tyre. Dhe skanimi i rregullt i malware mund të kapë infeksione përpara se të kenë mundësinë të bëjnë kërdi në faqen tuaj.

Backdoors – Një backdoor është një pikë hyrjeje e fshehur në një faqe interneti që lejon akses të paautorizuar edhe pasi të jenë vendosur masat e sigurisë. Backdoors mund të krijohen nga aktorë keqdashës ose të futen aksidentalisht përmes temave të komprometuara, shtojcave ose praktikave të dobëta të sigurisë. Pasi të krijohet një backdoor, ai mund t’i japë akses të paautorizuar një sulmuesi, i cili më pas mund të manipulojë faqen, të vjedhë të dhëna ose të kryejë aktivitete të tjera me qëllim të keq pa dijeninë e pronarit të faqes në internet.

Zbatimi i shtojcave të sigurisë dhe praktikave të tjera më të mira mund ta mbrojnë faqen tuaj nga këto dobësi.

Në artikullin e radhës do të tregojmë 20 këshilla të zbatueshme për sigurinë e WordPress.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List