Back to Post List

Si ta mbroni WordPress-in tuaj kundër Brute Force AttackPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Nëse faqja juaj e internetit është ndërtuar me WordPress, mbajtja e saj e sigurt duhet të jetë prioriteti juaj kryesor. Ndër sulmet e shumta të sigurisë, sulmet me forcë brutale (ang. Brute Force Attack), pavarësisht se janë një teknikë e vjetër, vazhdojnë të jenë më të zakonshmet. Nëse nuk merren masa paraprake të hershme, një sulm me forcë brutale mund të rrëzojë faqen tuaj. Përpara se t’ju tregojmë se si ta mbroni faqen tuaj nga këto sulme, le të përcaktojmë se cilat janë saktësisht ato.

Brute Force është një sulm uebsajti që përdor ose njerëz ose sisteme për të synuar informacionin e mbrojtur, me qëllimin kryesor marrjen e informacionit të kyçjes. Ky postim diskuton disa metoda të njohura për parandalimin e sulmeve Brute Force.

1. Fshih faqen e kyçjes së administratorit të WordPress

WordPress si parazgjedhje ka faqen e identifikimit si një nga sa vijon:

/wp-login.php
/login
/wp-admin
/admin

Marrja e aksesit në faqet e kyçjes, veçanërisht hyrjen e administratorit, u siguron hakerëve akses të pakufizuar në të gjithë uebfaqen.

Ka disa mënyra për të fshehur zonën e identifikimit, duke përfshirë përdorimin e një shtojce si WPS Hide Login, e cila ju lejon të ndryshoni kyçjen e administratorit në një URL tjetër që zgjidhni. Kur dikush përpiqet të hyjë në wp-admin/wp-login.php/login/admin, ai do të marrë një gabim 404.

2. Autentifikimi me dy faktorë të WordPress (2FA)

Një vërtetim me dy faktorë ju jep një shtresë shtesë sigurie duke kërkuar faktorë shtesë identifikimi si më poshtë:

  • Një fjalëkalim unik (OTP) i dërguar me SMS/e-mail
  • Një telefonatë
  • Një kod QR
  • Një njoftim shtytës

WordPress mbështet vërtetimin me dy faktorë përmes shtojcave si shtojca me dy faktorë ose vërtetimi i bazuar në kohë përmes Google Authenticator. Shtojca Google Authenticator mundëson vërtetimin me dy faktorë për çdo përdorues. Mund ta aktivizoni për llogarinë tuaj të administratorit ndërsa përdorni si zakonisht llogari më pak të privilegjuara.

3. Shtojcat e sigurisë të bazuara në Cloud

Ndërsa trafiku është i dobishëm për çdo faqe interneti, trafiku i keq i tepërt i varfëron resurset e serverit tuaj. Në mënyrë të ngjashme, kufizimi i numrit të përdoruesve që mund të hyjnë në faqen tuaj në të njëjtën kohë ju mbron nga sulmet e DDoS. Shtojcat e njohura të sigurisë së cloud, si Sucuri ose CloudFlare, jo vetëm që mbrojnë nga sulmet e hyrjes me forcë brutale, por edhe nga kërcënimet e tjera të sigurisë si DDoS, spam dhe bots. Ato ofrojnë mbrojtje të plotë për faqen tuaj të WordPress.

Konkluzioni

Një sulm me forcë brutale është një nga sulmet më tradicionale, por ai mbetet lloji më i zakonshëm i sulmit të sigurisë së WordPress. Ndërsa shtojcat dhe mjetet e tjera të sigurisë janë të disponueshme për të ndihmuar në zbutjen e kërcënimeve të sigurisë, është gjithmonë e rëndësishme ta mbani WordPress-in tuaj të përditësuar. Kjo përfshin përditësimin e çdo shtojce dhe teme, pasi shtojcat ose temat e vjetruara ofrojnë një background të mirë për hakerat që të tentojnë një sulm sigurie. Nëse keni ndonjë pyetje ose keni nevojë për ndonjë ndihmë për të mbrojtur faqen tuaj, kontaktoni ekipin tonë të përkrahjes sot!

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List