Back to Post List

3 mënyra për të shmangur follderët spam dhe për të dërguar email në inboxPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Google dhe Yahoo kanë implementur një grup të ri rregullash për dërguesit e emaileve. Ja çfarë duhet të dini për të shmangur follderin e spamit dhe për të futur emailet tuaja në inbox.

Follderi i spam-it është vendi i fundit ku dëshironi që emailet tuaja të marketingut dhe shitjeve të zbarkojnë. Megjithatë, disa raporte tregojnë se mesatarisht 16% e të gjitha emaileve shkojnë në spam. Të tjerat nuk dorëzohen fare, duke bërë që kompanitë të humbin resurset në nismat e marketingut me email pa fund.

Rregullat e reja të dërgimit të emailit të Google dhe Yahoo nuk i kanë lehtësuar gjërat për dërguesit. Duke filluar nga 1 shkurti 2024, Google dhe Yahoo kanë implementuar një sërë rregullash që dërguesit e emaileve si ju duhet të ndjekin. Këto rregulla nuk janë të reja. Në fakt, ju tashmë mund t’i ndiqni ato. Nëse nuk e bëni këtë, emailet tuaja mund të shkojnë në spam ose të mos dorëzohen.

“Përmbushja e kërkesave të dërguesit përpara afatit mund të përmirësojë dërgimin tuaj të emailit. Nëse nuk i plotësoni kërkesat, emaili juaj mund të mos dërgohet siç pritej, ose mund të shënohet si postë e padëshiruar, ” ka paralajmëruar Google.

Le të futemi në rregullat dhe si mund t’i adoptoni ato në programin tuaj të marketingut me email. Pas zbatimit, do të kaloni filtrat e postës së padëshiruar, do të futeni në inbox dhe do të lidheni vërtet me perspektivat tuaja.

Si të shmangni dosjen e spamit duke ndjekur rregullat e dërgimit të emailit

Rregullat e Google dhe Yahoo implementohen për organizatat që dërgojnë mbi 5000 email çdo ditë për përdoruesit e Gmail dhe Yahoo. Megjithatë, mos hyrja në këtë kategori nuk është një arsye e mirë për të injoruar kërkesat. Ndiqni ato për mundësinë më të mirë për të vendosur kampanjat tuaja në inbox.

1 Vërtetoni emailet tuaja

Nëse emailet tuaja nuk janë vërtetuar (ang. authenticate), tani është koha më e mirë për t’u siguruar që të ndiqni praktikat më të mira. Autentifikimi i emailit funksionon për të “mbyllur zbrazëtirat e shfrytëzuara nga sulmuesit që kërcënojnë të gjithë ata që përdorin email”, shpjegon Neil Kumaran, menaxheri i produkteve të grupit të Google.

Me pak fjalë, vërtetimi i emailit dëshmon se një dërgues është ai që ata pretendojnë se janë. Ai mbron domenin tuaj nga sulmet e mashtrimit dhe përdor protokolle si:

  • Sender Policy Framework (SPF)
  • DomainKeys Identified Email (DKIM)
  • Domain-Based Messaging Authentication, Reporting and Conformance (DMARC)

2 Aktivizo çregjistrimin me një klikim

Google dhe Yahoo do të kërkojnë që dërguesit ta bëjnë çregjistrimin e lehtë dhe të shpejtë—përmes një klikimi të vetëm—dhe organizatat duhet të përpunojnë kërkesat për çregjistrim brenda dy ditësh. Ky rregull do t’i parandalojë përdoruesit e emailit nga marrja e mesazheve të parëndësishme dhe do t’u mundësojë atyre që të tërhiqen menjëherë.

Nëse programi juaj i emailit nuk ofron aktualisht një mënyrë të thjeshtë për t’u çregjistruar, rregulloni cilësimet tuaja sa më shpejt të jetë e mundur. Sa më e lehtë ta bëni që njerëzit të largohen nga lista juaj, aq më e mirë është dërgimi i emailit tuaj. Kur çregjistrimi është i vështirë ose i pamundur, shkalla e ankesave për mesazhet e padëshiruara mund të rritet.

3 Mbani një normë të ulët ankesash për mesazhet e padëshiruara

Kërkesat e Google dhe Yahoo për dërgimin e emailit mbështesin njëra-tjetrën dhe konvergojnë drejt të njëjtit qëllim: ta bëjnë inbox një vend më të mirë. Kjo do të thotë se nuk ka mesazhe të pakërkuara të ngjashme me ato të padëshiruara – vetëm emaile shumë të rëndësishme ku njerëzit duan të klikojnë.

Butoni “Raporto si postë e padëshiruar” ka qenë prej kohësh i dobishëm për përdoruesit e emailit për të treguar atë që ata konsiderojnë si të padëshiruar në inbox. Dërguesit me një shkallë të lartë ankesash për postë të padëshiruar kanë më pak gjasa të zbresin në inbox, pasi përmbajtja e tyre qartësisht po shqetëson abonentët.

Shkalla e pranuar e ankesave për postën e padëshiruar ka qenë 0.1%, me Google dhe Yahoo tani duke rregulluar pragun në 0.3%. Me fjalë të tjera, nëse merrni më shumë se tre raporte të padëshiruara për çdo 1000 email, emailet tuaja të ardhshme do të vendosen në dosjen e postës së padëshiruar. Megjithëse Google dhe Yahoo e vendosin pragun në 0.3%, përpiqen të mbajnë normën tuaj të ankesave nën 0.1% për ofrimin më të lartë të emailit.

Këshilla bonus për të qëndruar jashtë follderit të spamit

Ndjekja e rregullave të mësipërme do të rrisë dorëzimin e emailit tuaj dhe angazhimin e përgjithshëm, pavarësisht se sa email dërgoni. Këtu janë disa gjëra të tjera që mund të bëni për t’i ndihmuar kampanjat tuaja të qëndrojnë jashtë follderit të spam-it:

  • Vërtetoni listën tuaj të email: Kontaktet tuaja të email në mënyrë të pashmangshme do të prishen, prandaj mos harroni të vërtetoni listën tuaj të postës elektronike një herë në tremujor. Nëse përdorni Zoho CRM, pastrimi i bazës së të dhënave është edhe më i lehtë; përdorni shtesën ZeroBounce për të kursyer kohë.
  • Bëni përmbajtjen tuaj të përshtatshme: Dërgimi i përmbajtjes bindëse ndërton reputacionin tuaj dhe nxit norma të shëndetshme të angazhimit. Për të krijuar përmbajtje përkatëse, merrni parasysh ndarjen e audiencës tuaj në grupe dhe bëni emailet tuaja specifike për secilin grup.
  • Hiqni menjëherë ankuesit: Për t’i mbajtur ankesat e postës së padëshiruar nën standardin e pranuar, hiqni menjëherë pajtimtarët që raportojnë emailet tuaja si të padëshiruara. Shmangni dërgimin me email të këtyre abonentëve, pasi kjo mund t’i shtyjë ata t’ju raportojnë përsëri.
  • Lejo preferencat e emailit: Për t’u ofruar abonentëve tuaj një përvojë të lartë me markën tuaj, lejojini ata të zgjedhin sa shpesh dëgjojnë nga ju. Disa mund t’i pëlqejnë shumë emailet tuaja, por duan vetëm një përmbledhje javore në vend të një mesazhi ditor. Bëje të mundur atë.
Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List