Back to Post List

8 hapa për të përmirësuar navigimin në uebfaqen e biznesit tuajPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Navigimi në uebfaqe është mënyra se si e bëni informacionin në uebfaqen tuaj të lehtë për vizitorët të gjejnë. Është e rëndësishme për disa arsye: përmirëson përvojën e klientit, parandalon që përdoruesit të braktisin uebfaqen tuaj dhe ndihmon me SEO. Në këtë postim, ne do t’ju tregojmë tetë hapa për të përmirësuar navigimin në faqen tuaj të internetit.

Elementet e navigimit në uebfaqe

Navigimi në uebfaqe përfshin mënyrën e organizimit të përmbajtjes në faqen tuaj të internetit, domethënë krijimin e kategorive dhe nënkategorive dhe mënyrën se si i ndihmoni përdoruesit të gjejnë atë informacion, për shembull, përmes përdorimit të llojeve të ndryshme të menyve, lidhjeve të brendshme, sitemaps dhe thirrjeve për veprim.

Kur një faqe interneti është e strukturuar mirë, një përdorues mund të gjejë shpejt informacionin që i nevojitet. Kjo e bën përvojën e tyre të përdorimit të uebfaqes tuaj më të mirë, duke i mbajtur ata në uebfaqe dhe duke rritur shanset për një konvertim. Në të njëjtën kohë, motorët e kërkimit mund të indeksojnë uebfaqen tuaj në mënyrë më efektive dhe të kuptojnë më mirë atë. Kjo ndodh sepse struktura hierarkike e lidhjeve tuaja të brendshme tregon marrëdhëniet midis faqeve në uebfaqen tuaj, duke treguar se cilat janë më të rëndësishmet.

Përdorimi i tetë hapave në vazhdim për navigim më të mirë në uebfaqe do t’ju ndihmojë të ndërtoni një faqe interneti më të mirë ose të përmirësoni atë ekzistuese.

1. Krijoni një sitemap

Nëse doni të përmirësoni navigimin në uebfaqen tuaj, duhet të filloni duke pasur një pasqyrë të plotë të gjithçkaje që përmban. Kjo mund të duket një detyrë mjaft e frikshme nëse keni një sajt të madh me mjaft kategori dhe mund të jetë e lehtë të humbisni faqe nëse bëni vetëm një listë të shkruar. Zgjidhja e lehtë është krijimi i një sitemap.

Sitemaps janë një listë e të gjitha kategorive dhe nënkategorive tuaja dhe faqet, postimet, faqet e produkteve, etj. brenda tyre, së bashku me një lidhje për secilën prej tyre. Ekzistojnë dy lloje kryesore të sitemaps, HTML dhe XML. XML sitemaps janë shumë të dobishme për të ndihmuar motorët e kërkimit të navigojnë në uebfaqen tuaj dhe ju mund t’i ngarkoni ato në Google Search Console sa herë që bëni një ndryshim në uebfaqen tuaj. Për t’ju ndihmuar të organizoni uebfaqen tuaj dhe për të siguruar një sitemap të thjeshtë që vizitorët mund të përdorin, keni nevojë për një sitemap HTML. Të dy llojet mund të krijohen automatikisht.

Ka shumë mjete falas online që mund të përdorni për ta bërë këtë dhe gjithçka që duhet të bëni është të shkruani URL -në e faqes kryesore dhe mjeti do të bëjë pjesën tjetër të punës për ju.

Pasi të keni krijuar një sitemap të uebfaqes, do të keni një pasqyrë të plotë të të gjitha faqeve të uebfaqes tuaj dhe do të jeni në gjendje të shihni se sa mirë janë të organizuar dhe çfarë duhet ndryshuar. Ky është hapi i parë për të bërë përmirësime.

2. Organizoni uebfaqen tuaj për vizitorët tuaj

Kur krijoni një uebfaqe të re ose riorganizoni një uebfaqe ekzistuese, duhet të vendosni veten në këpucët e vizitorëve tuaj. Ku shfletojnë? Çfarë informacioni do të kërkojnë? Si mund ta bëni atë informacion të lehtë për t’u gjetur? Si mund të kaloni përmes gypit të tyre të udhëtimit me numrin minimal të klikimeve? Faqet ose kategoritë kryesore janë ato që duhet të jenë më të lehta për t’u arritur dhe në nivelin më të lartë të menysë tuaj dhe veglat të tjera të navigimit.

3. Mos e mbipopulloni nivelin e lartë të një menyje

Përdoruesit duhet të jenë në gjendje të marrin nivelin e lartë të menysë me një shikim të vetëm dhe të jenë në gjendje të gjejnë dhe klikojnë menjëherë temën për të cilën duan të gjejnë informacion. Nëse keni shumë kategori në uebfaqen tuaj, vendosja e të gjitha në menynë e sipërme mund ta bëjë atë konfuze. Megjithëse mund të hiqni ato më pak të rëndësishme, një zgjidhje më e mirë mund të jetë krijimi i një numri të vogël të kategorive të reja të nivelit më të lartë, për të cilat kategoritë tuaja ekzistuese mund të bëhen nënkategori.

4. Kufizoni menytë kryesore të navigimit në dy nivele

Disa meny kryesore janë shumë komplekse dhe u mundësojnë përdoruesve të shohin tre ose katër nivele të nënkategorive. Problemi është se ato shpesh janë shumë të ndërlikuara dhe është e lehtë për përdoruesit të ngatërrohen dhe të humbin me kaq shumë zgjedhje. Menytë më efektive kanë dy nivele: nivelin e lartë gjithmonë të dukshëm dhe një listë të nënkategorive brenda tyre që shfaqen kur një përdorues rri pezull ose klikon. Mbaje të thjesht.

5. Mbani të shkurtër titujt e menysë

Titujt e thjeshtë të menusë, të rregullt, të lehtë për sytë e bëjnë më të lehtë për përdoruesit të gjejnë lidhjen e duhur dhe ndihmojnë uebfaqen tuaj të duket më tërheqëse. Nëse ato janë të gjata dhe menyja duket e trazuar, disa përdorues as nuk do të shqetësohen të kërkojnë, ata thjesht do të braktisin uebfaqen dhe do të shkojnë diku tjetër – veçanërisht nëse përdorin telefona inteligjentë me ekrane më të vegjël. Në mënyrë ideale, mbajini ato me dy tri fjalë, max.

6. Shfrytëzoni traditën e menysë në fund të faqes dhe në mes

Pothuajse çdo përdorues i internetit e di se është praktikë standarde që faqet e internetit të kenë meny ose lidhje të brendshme në fundin e faqeve (në footer). Ata gjithashtu e dinë që këto meny dhe lidhje në përgjithësi janë të rezervuara për lloje të veçanta informacioni. Ndërsa menyja kryesore zakonisht përfshin për ne, produktet, shërbimet, na kontaktoni, etj., Fundi në përgjithësi përdoret për ndihmën e klientit. Është vendi ku përdoruesit shkojnë për të gjetur blogje, forume, shërbime për klientët, bazat e njohurive, informacionin e transportit, etj.

Një traditë tjetër është që të keni një meny dytësore në krye (ang. header) e cila përmban lidhje me llogarinë e përdoruesit, shportën e blerjeve dhe kështu me radhë. Ndërsa menyja kryesore është për njerëzit që kërkojnë informacion, produkte dhe shërbime të përgjithshme, ky header dytësor është posaçërisht për blerësit, klientët dhe anëtarët ekzistues.

7. Mos harroni të përdorni thirrjet për veprime të klikueshme

Çuditërisht, disa biznese humbasin shumë shitje thjesht sepse vizitorët nuk dinë si të ndërmarrin hapat e ardhshëm përgjatë udhëtimit të shitjeve. Thirrjet për veprim (Calls to action- CTAs) u tregojnë atyre se çfarë të bëjnë, p.sh., blini tani, telefononi ekipin tonë të shitjeve, abonohuni në gazetën tonë, etj.

Këto janë veprime vitale që keni nevojë për të bërë për klientin tuaj nëse doni që uebfaqja juaj të jetë e suksesshme. Për këtë arsye, ju duhet ta bëni të lehtë për ata që të navigojnë në atë hap tjetër. CTA juaj duhet të jetë shumë e dukshme, e etiketuar qartë dhe të përmbajë një lidhje që e çon vizitorin drejtpërdrejt në atë hap tjetër.

8. Mos harroni përdoruesit e pajisjeve mobile

Së fundi, kur krijoni menytë dhe lidhjet e brendshme, mos harroni se këto duhet të punojnë në mënyrë të barabartë në mënyrë efektive në pajisjet celulare me ekran të vogël, siç bëjnë në laptopët. Në të vërtetë, pasi njerëzit tani kalojnë më shumë kohë duke naviguar në telefonat e tyre sesa në pajisjet e tjera dhe po i përdorin gjithnjë e më shumë për të bërë blerje, navigimi duhet të përqendrohet më shumë te përdoruesit e celularëve sesa te ata me kompjuterë. Sigurohuni që navigimi i uebfaqes tuaj të funksionojë në mënyrë efektive në pajisje mobile duke përdorur Google Mobile-Friendly Test.

Nëse jeni duke kërkuar për web hostim të shkëlqyeshëm, vizitoni faqen tonë të internetit për të parë gamën tonë të planeve të web hosting.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List