Back to Post List

7 hapa për të hequr malware nga uebfaqja juaj e WordPressPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Me mbi 75,000,000 faqe interneti të mundësuara nga WordPress, është e vështirë të shmangësh vëmendjen e kriminelëve kibernetikë që përhapin malware. Ja pse mirëmbajtja e WordPress është e rëndësishme. Ndihmon në parandalimin, zbulimin dhe pastrimin e faqeve WP të hakuara.

Nëse shihni shenja të infektimit me malware, qëndroni të qetë dhe kontaktoni ekipin tonë të Hostinkos që të mund ta pastrojmë atë. Këtu janë hapat për t’ju ndihmuar të hiqni malware nga uebfaqja juaj e WordPress.

Shenjat që uebfaqja juaj e WordPress ka malware

Simptomat që tregojnë se uebfaqja juaj e WP-së mund të jetë infektuar me disa programe me qëllim të keq janë të shumta. Këtu janë disa prej tyre për t’u marrë parasysh:

  • lidhje ne uebfaqe me origjinë të panjohur
  • lidhjet janë të fshehura me ngjyra
  • rritje të pashpjegueshme të trafikut në uebfaqe
  • humbje të pashpjegueshme në performancën e uebfaqes
  • pop-ups ose reklama të panjohura
  • ndryshime në pamjen e faqes kryesore dhe përmbajtjes
  • vizitorët ridrejtohen në një faqe tjetër interneti
  • mesazhe të padëshiruara të dërguara nga uebfaqja
  • tregohen detaje të ndryshme të uebfaqes në kërkimin e Google
  • nuk ka qasje në panelin e administratorit të uebfaqes

Si të hiqni malware nga WordPress

Hapat e mëposhtëm do t’ju ndihmojnë të hiqni malware nga uebfaqja juaj e WordPress. Ju lutemi mbani në mend se mund të kërkohet nga ju një ekspertizë teknike.

1. Bëni një kopje rezervë të plotë të faqes së WordPress

Përpara se të filloni të hiqni malware nga WordPress, bëni një kopje rezervë të plotë të uebfaqes tuaj dhe bazave të të dhënave. Si një opsion efikas, mund të përdorni një nga shtojcat e shumta të WP.

2. Skanoni uebfaqen tuaj për malware

Tani është koha për të zbuluar malware që po dëmton uebfaqen tuaj. Nëse paneli juaj i administratorit të WP është i disponueshëm për ju, shtojcat e skanimit të malware të WP mund të jenë shumë të dobishme. Ato do të skanojnë me kujdes uebfaqen tuaj dhe do të listojnë të gjithë skedarët e infektuar.

Disa shtojca të dobishme për skanimin e malware të WordPress

Skanerët e malware janë shumë të dobishëm dhe efikas, por mund të mos jenë gjithmonë 100% të saktë. Për të qenë në anën e sigurt, është e nevojshme të kontrolloni manualisht të gjithë skedarët më të rëndësishëm.

3. Instaloni versionin më të fundit të bërthamës së WordPress

Si pjesë e hapave për të hequr malware, shkoni te wordpress.org, merrni versionin më të fundit të bërthamës dhe instaloni wp-includes dhe wp-admin në vend të atyre të vjetrave në uebfaqen tuaj.

4. Riinstaloni shtojcat dhe temat tuaja të WordPress

Tani ju duhet të instaloni të gjitha shtojcat që po përdor uebfaqja juaj nga wordpress.org. Riinstaloni shtojcat e personalizuara nga kopjet rezervë në WP-content pasi ato të kontrollohen me kujdes. Ne ju rekomandojmë fuqimisht që të kontaktoni ekipin tonë për të kontrolluar shtojcat e personalizuara.

Instaloni temën më të fundit të paracaktuar të WP Twenty Nineteen dhe shikoni nëse uebfaqja është në rregull. Më pas, mund të riktheni temën tuaj të zakonshme nga kopjet rezervë nëse nuk u gjet asnjë malware në të.

5. Ndryshoni fjalëkalimet tuaja të WP

Ndryshoni fjalëkalimin e administratorit të uebfaqes tuaj të WordPress në diçka që nuk e keni përdorur kurrë më parë. Mënyra më e sigurt është ta bëni atë përmes bazës së të dhënave tuaja.

Fjalëkalimet e të gjithë përdoruesve gjithashtu duhet të rivendosen. Përveç kësaj, ndryshoni fjalëkalimet për cPanel, aksesin FTP dhe çdo gjë të këtij lloji që po përdorni.

6. Kontrolloni përsëri përmbajtjen

Dosja juaj WP-content përmban të gjithë përmbajtjen. Mund të qëndrojë atje nëse nuk është gjetur asnjë malware. Mund ta shikoni përsëri për t’u siguruar që nuk ka shtesa të çuditshme skedarësh. Për shembull, ka raste të infektimit të malware WP përmes skedarëve .ico.

7. Tregojini Google-it se uebfaqja juaj është e pastër përsëri

Ju mund të përdorni Google Webmaster Tools tuaj për të njoftuar motorin e kërkimit se është koha për të hequr çdo paralajmërim në lidhje me uebfaqen tuaj.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List