Back to Post List

Këshilla marketingu pak të kushtueshme për biznesin tuaj të vogëlPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Kur drejtoni një biznes të vogël, çdo euro ka rëndësi. Ju nuk mund të hidhni mijëra euro në reklama me pagesë për klikim ose të përpiqeni të krijoni përmbajtje të shtrenjta video. Edhe pse e dini rëndësinë e marketingut të markës, mund të jetë shumë e vështirë të justifikoni tabelat e shtrenjta ose fushatat televizive që nuk kanë gjurmueshmëri të vërtetë.

Ju keni nevojë për gjëra që mund t’i zbatoni menjëherë dhe që nuk kushtojnë shumë më tepër se koha dhe angazhimi juaj. Juve ju duhet jetëgjatësi në mënyrë që fushatat tuaja të zgjasin dhe të mbeten të paharrueshme. Ne kemi disa këshilla marketingu miqësore me buxhetin që flasin për të gjitha ato pika. Ju mund t’i aplikoni këto në çdo kompani që po drejtoni dhe të filloni sot!

Këshilla #1 e biznesit të vogël: Mendoni për lojën e gjatë

Është shumë e lehtë të mendosh për një kthesë të shpejtë kur drejton një biznes të vogël. Ju dëshironi të shfaqni reklama që gjenerojnë rezultate cilësore me një buxhet të vogël, gjë që nuk është gjithmonë një rrugë realiste. Nuk ka asgjë më zhgënjyese sesa drejtimi i fushatave reklamuese që nuk gjenerojnë të ardhura.

Në mënyrë që të merrni trafikun dhe të drejtoni klientët potencial përmes kanaleve të duhura, duhet të mendoni afatgjatë. Çfarë është më e dobishme për klientin tuaj (dhe për ju):

  • Një reklamë motori kërkimi që klikohet në një faqe shitjesh?
  • Një pjesë e përmbajtjes që i përgjigjet pyetjes së tyre të kërkimit dhe qëndron në faqen tuaj të internetit

Përgjigja 2 është më e dobishme për ju dhe klientin tuaj.

Ndërsa individi që zbret në blogun tuaj mund të mos lidhet menjëherë me markën ose të mos ju kontaktojë, ata tani e dinë se ju jeni një udhëheqës i mendimit në kategorinë që ata po hulumtonin dhe kanë një pikë kontakti me ju. Ndoshta ata do të zbulojnë se ju keni një përgjigje për pyetjet e tjera që ata kanë. Nëpërmjet kësaj, ju jo vetëm që po ndërtoni markën dhe përmbajtjen tuaj, por gjithashtu po bëheni një zë i besueshëm në industri për klientët. Zakonisht është një proces më i gjatë për të mbledhur të dhëna kryesore përmes përmbajtjes, por meqenëse ajo përmbajtje do të jetojë përgjithmonë në faqen tuaj të internetit dhe mund të ndahet gjithmonë në fushatat e marketingut social dhe me email, ajo ka shumë më tepër vlerë sesa një reklamë që e shfaqni për disa ditë ose javë.

Këshilla #2 për biznesin e vogël: Shkoni lokalisht me strategjinë tuaj

Nëse jeni një biznes i vogël, komuniteti juaj është tepër i rëndësishëm për ju. Si po kontribuoni dhe po investoni në komunitetin tuaj? Në cilat ngjarje apo iniciativa bamirësie merrni pjesë në emër të biznesit? Është koha të tregoni sa shumë i jepni komunitetit dhe të siguroheni që jeni të njohur. Punoni me biznese të lokale në zonë për të promovuar njëri-tjetrin në mediat sociale dhe për të ndërtuar marrëdhënie me këta pronarë biznesi.

Mos harroni të promovoni markën tuaj në nivel lokal edhe në kërkimin lokal të Google My Business. Është falas për të ngritur biznesin tuaj në të dhe ju lejon të postoni vendndodhjen, orët, faqen tuaj të internetit, promovimet e fundit – çdo gjë që dëshironi! Vetëm në Google, 76% e kërkimeve lokale “pranë meje” përfundojnë në një vizitë në dyqan në të njëjtën ditë dhe 26% e këtyre vizitave rezultojnë në një blerje. Vendosja e vetes brenda komunitetit ‘in-person’ dhe në internet mund të ndihmojë në nxitjen e trafikut dhe ndërtimin e pranisë së markës suaj.

Këshilla #3 për biznesin e vogël: Ndërtoni partneritete kuptimplote

Një mënyrë e shkëlqyer për të arritur bazën tuaj të klientit, ose një treg shtesë të synuar, është përmes një kompanie që tashmë po i shërben atij tregu. Nëse ka një hendek si në tregun tuaj ashtu edhe në tregun e një partneri të mundshëm dhe shihni vlerë për të dyja palët, është një mundësi e shkëlqyer për të ndjekur një marrëdhënie. Një partneritet mund të jetë çdo gjë, nga ofrimi i zbritjeve për shërbimet e njëri-tjetrit deri te shkrimi i përmbajtjes dhe promovimi i markave tuaja në mediat sociale. Ju gjithashtu mund të hyni në reklama me pagesë ose përmbajtje me pagesë për të provuar të arrini një audiencë më të gjerë. Puna së bashku mund të sjellë ide të reja dhe të freskëta për të arritur audiencën tuaj.

Bëhuni një burim i besueshëm

A keni kërkuar një emër domeni të biznesit dhe adresë emaili? Këto janë mënyra shumë të thjeshta dhe të lira për të ndërtuar autoritet dhe për t’u bërë një burim i besueshëm për klientët. Bëni kërkimin tuaj tani dhe gjeni partneritetet e duhura për biznesin tuaj. Biznesi juaj i vogël do të lulëzojë me marketingun e duhur në vend dhe nuk ju nevojitet gjithmonë një buxhet i madh për të pasur sukses.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List