Back to Post List

Rëndësia e kopjeve rezervë të webfaqes: Gjithçka që duhet të diniPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Rëndësia e kopjeve rezervë të webfaqes nuk përmendet derisa të jetë esenciale. Por kur fati i webfaqes suaj varet nga të pasurit një kopje rezervë të webfaqes, ju do të fajësoni veten që nuk e keni bërë atë.

Shmangni çdo problem duke kopjuar rregullisht webfaqen tuaj. Ky artikull do të shpjegojë rëndësinë e kopjeve rezervë të webfaqes.

Çdo mëngjes zgjoheni dhe lani dhëmbët. Është një zakon i mirë. Bëjeni zakonin e kopjimit të webfaqes suaj ose ia dorëzoni këtë përgjegjësi një kompanie të web hosting dhe përkrahjes.

Çfarë është një kopje rezervë e webfaqes?

Backup-imi i webfaqes (ang. website backup) është një kopje e të gjithë skedarëve të rëndësishëm të webfaqes tuaj të ruajtur në një burim të jashtëm. Ju vendosni se çfarë saktësisht të përfshini në kopjen rezervë.

Cilët skedarë duhet të bëni kopje rezervë?

 • skedarët bazë
 • tema, shtojca, ngarkime
 • skedarët e konfigurimit
 • bazën e të dhënave
 • informacione të tjera të vlefshme

Një kopje rezervë është garancia kryesore që webfaqja juaj mund të rikthehet plotësisht pas çdo problemi dhe dëmtimi.

A është i nevojshëm backup-imi i webfaqes?

Backup-imi i webfaqes është i nevojshëm. Ato bëjnë të mundur rivendosjen e webfaqes suaj me detaje të vogla nëse ndodh diçka. Një kopje rezervë është një nga hapat bazë për krijimin e një webfaqe të sigurt.

Pse është i rëndësishëm backup-imi i webfaqes?

Ka shumë arsye pse backup-imi i webfaqes suaj është i rëndësishëm. Le të hedhim një vështrim më të afërt së bashku.

Mund të bëni gabime

Jo vetëm hakerët janë të frikshëm për webfaqen tuaj. Ndonjëherë ju mund të shkaktoni edhe më shumë probleme se dikush tjetër. Për shembull, mund të instaloni shtojcën ose modulin e gabuar dhe të dëmtoni funksionimin normal të webfaqes. Backup-i do të ndihmojë për të kthyer gjithçka në vendin e vet.

Webfaqja juaj mund të prishet me qëllim

Edhe faqja e internetit më e vogël dhe më e sigurt mund të prishet. Për shembull, sot deri në drekë janë thyer mijëra të tilla. Edhe nëse jeni në mesin e tyre dhe keni një kopje rezervë të webfaqes, do të mund të riktheni punën dhe pamjen e webfaqes tuaj në kohën më të shkurtër të mundshme.

Viruset mund të shkatërrojnë ngadalë dokumente të rëndësishme

Malware dhe viruset vendosen në internet me qëllimin e vetëm për të dëmtuar webfaqen tuaj. Pastaj në webfaqen tuaj, ata bëjnë ndryshime në të dhe shpesh ‘e hanë’ webfaqen tuaj nga brenda. Me kalimin e kohës, ajo prishet. Backup-i i webfaqes siguron që ju mund ta rivendosni atë për të punuar siç duhet.

Përditësimet mund të bëhen gabimisht

Po, po, e lexuat saktë. Ndonjëherë përditësimet e reja mund të dëmtojnë webfaqen tuaj. Kjo mund të ndodhë nëse nuk janë të përshtatshme për webfaqen tuaj, webfaqja është e mbingarkuar, nuk ka memorie të mjaftueshme, webfaqja juaj është e jo kompatibile me ndryshimet e reja dhe shumë nuanca të tjera.

Megjithatë, mos përditësimi nuk është gjithashtu një opsion, pasi që webfaqja juaj do të bëhet e ndjeshme ndaj hakerave dhe viruseve. Në këtë rast, rëndësia e kopjeve rezervë të webfaqes është të siguroheni që çfarëdo që të ndodhë, gjithmonë mund të rivendosni webfaqen tuaj.

Cilat janë përfitimet e backup-imit?

Avantazhi më i rëndësishëm i backup-imit është se në çdo kohë mund ta rivendosni webfaqen tuaj në versionin më të fundit që ju nevojitet.

Sidoqoftë, ky nuk është përfitimi i vetëm, le të hedhim një vështrim të shpejtë në rëndësinë tjetër thelbësore të backup-imit të webfaqes.

8 përfitimet kryesore të backup-imit të të dhënave

 • Ju mund të përdorni skedarët tuaj kudo që të jeni. Kjo kërkon vetëm disa sekonda.
 • Nuk keni nevojë të shqetësoheni për humbjen e të dhënave. Edhe nëse ndodh një fatkeqësi natyrore, të gjithë skedarët do të kenë një kopje rezervë të sigurt.
 • Backup-imi i webfaqes është një shtresë tjetër e mbrojtjes së webfaqes. Kjo i jep kompanisë suaj një besueshmëri të madhe. Ju mund të rikuperoni çdo skedar në çdo kohë.
 • Është e lehtë për t’u vendosur. Backup-imi do të bëhet automatikisht nëse e bëni të gjithë procesin në mënyrë korrekte dhe e planifikoni atë.
 • Ju kurseni shumë para. Para së gjithash, ju kurseni para në pajisje. Së dyti, nëse webfaqja juaj është hakuar dhe nuk ka kopje rezervë, është e pamundur ta rivendosni plotësisht dhe do të humbni para.
 • Backup-imi i webfaqes gjithashtu mbron reputacionin e biznesit tuaj.
 • Është e mundur të konfiguroni një kopje rezervë selektive. Ju mund të bëni vetëm kopje të atyre skedarëve, dosjeve dhe disqeve që dëshironi.
 • Ruajtja në server onlinë mund të përdoret me ruajtjen lokale. Kjo zgjidhje ofron një nivel më të lartë sigurie.

Sa shpesh duhet të krijoj kopje rezervë për webfaqen time?

Para së gjithash, dëshirojmë të theksojmë se duhet të jetë i RREGULLT. Ju do të dëshironi të rivendosni webfaqen në versionin më të fundit. Rezervimi që është bërë gjashtë muaj më parë nuk është shumë i përshtatshëm për këtë.

Sa shpesh ju duhet të bëni një kopje rezervë varet nga sa shpesh ndryshoni dhe përditësoni diçka në webfaqen tuaj. Një opsion i mirë është të bëni një kopje rezervë çdo javë. Nëse dëshironi dhe keni nevojë, mund ta bëni edhe më shpesh.

Shpresojmë që informacioni i ndarë nga ekipi ynë i përkrahjes të ketë sqaruar situatën me kopjen rezervë, pse duhet ta bëni atë dhe sa shpesh. Na kontaktoni nëse keni ndonjë pyetje, ne do t’i përgjigjemi shpejt.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List