Back to Post List

10 hapa si të përgatitni dyqanin tuaj online për sezonin e festavePosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Nëse po përpiqeni të maksimizoni vlerën e faqes suaj të internetit për vizitorët tuaj dhe të përgatiteni për trafikun e festave të ardhshme, këtu kemi paraqitur një listë kontrolli për të ndihmuar zhvilluesit e uebit që punojnë në faqet e tregtisë elektronike të përgatiten për Q4 dhe sezonin e festave.

1. Bëni një plan të rimëkëmbjes nga fatkeqësitë

Zbatimi i një plani të rikuperimit nga fatkeqësitë përpara se t’ju nevojitet është thelbësor në rikuperimin nga ndonjë fatkeqësi e paparë në uebsajt që mund të ndodhë. Në minimum, do të dëshironi kopje rezervë lokale të bazës së të dhënave tuaja dhe skedarëve të faqes. Nëse jeni në gjendje të merrni edhe kopje rezervë jashtë faqes, është edhe më mirë!

Gjysma e dytë e planit tuaj të rimëkëmbjes është të dini se si të rivendosni kopjet rezervë. Është po aq e rëndësishme të dini se si t’i rivendosni kopjet rezervë, sa edhe të siguroheni që i keni ato.

2. Ngrirja e kodit

Faqja juaj duhet të zhvillohet mirë paraprakisht për të akomoduar çdo ndryshim që dëshironi të shihni gjatë pushimeve. Duke zbatuar një ngrirje kodi, ju rritni besueshmërinë e faqes tuaj duke zvogëluar ndikimin e ndryshimeve tuaja në sistemin themelor. Kjo do të kërkojë një planifikim të avancuar në lidhje me atë që do të dëshironi nga faqja juaj e internetit.

3. Qëndroni të përditësuar

Sigurohuni që të keni të instaluar të gjitha përditësimet më të fundit – si për vetë CMS-në ashtu edhe për çdo shtojcë/modul/shtesë që keni instaluar tashmë. Përditësimet automatike për lëshimet kryesore dhe të vogla të bazës dhe shtojcave të WordPress janë të disponueshme, ose ju gjithashtu keni mundësinë të merrni njoftime me email sa herë që disponohet një version i ri.

Këto përditësime do të ofrojnë funksionalitet shtesë, rritje të performancës dhe arnime për dobësitë e njohura të sigurisë. Është e rëndësishme të verifikoni këto përditësime për pajtueshmërinë me kombinimin tuaj të shtojcave dhe konfigurimin e serverit përpara se të përditësoni faqen tuaj live.

4. Siguria

Siguria është një domosdoshmëri nëse nuk dëshironi që faqja juaj të mos reagojë, ose më keq, të shfaqë përmbajtje të padëshirueshme. Përveç ekzekutimit të përditësimeve në CMS dhe shtojcat, heqja e shtojcave dhe temave të papërdorura nga faqja juaj do të ndihmojë në reduktimin e dobësive të mundshme.

I gjithë trafiku që u ofron përdoruesve një mënyrë për të dërguar çdo lloj informacioni në faqen tuaj duhet të sigurohet përmes HTTPS me një SSL të vlefshëm. Hostinkos Hosting ofron versione falas dhe me pagesë të SSL-ve të ndryshme. Përdorimi i një Certifikate SSL do të ndihmojë në mbrojtjen e informacionit të përdoruesve tuaj dhe do t’u sigurojë atyre siguri se informacioni i tyre është në duar të mira (ai shmang gjithashtu mesazhin e keq “të pasigurt” që shfaqin shfletuesit që i bën përdoruesit të shqetësuar).

Ju gjithashtu do të dëshironi të kontrolloni listën tuaj të administratorëve/redaktorëve të autorizuar të përmbajtjes. Nëse keni pasur qarkullim në kompani ose kontraktorë të mëparshëm që kanë përfunduar punën në faqen tuaj, kontrolloni dy herë që lejet e tyre janë hequr duke ulur lejet e tyre ose duke çaktivizuar llogaritë e tyre (kjo vlen për CMS-në, si dhe për çdo server akses që mund t’u keni dhënë atyre). Nëse sistemi ofron vërtetim me 2 faktorë, sigurohuni që të përditësoni stafin tuaj për këto cilësime. Duke u siguruar që ata janë të vetëdijshëm për kërkesën e re, që kanë konfigurimin e tyre të vërtetimit dhe se çdo llogari përdoruesi është konfiguruar për të kërkuar 2FA.

5. Kontrolli i trafikut

Sa vizitorë mund të shikojnë faqen tuaj? Vetëm aq sa do të përballojë serveri juaj. Sigurohuni që të keni një web hosting të shpejtë dhe të besueshëm. Nëse përjetoni shpesh rënie në lidhje ose probleme të tjera të përgjithshme të serverit, tani është koha për të kaluar në një server të shpejtë dhe të besueshëm. Nëse jeni duke kërkuar për 99,9% kohë pune, shpejtësi dhe përkrahje 24/7, shikoni planet tona të disponueshme në Hostinkos.

6. Optimizimet

Këto ditë 47% e klientëve presin që një faqe interneti të ngarkohet në dy sekonda ose më pak. Interneti është plot me mundësi për të bërë blerje dhe nëse përdoruesit duhet të presin, ata mund të braktisin faqen tuaj për një tjetër me produkte të ngjashme. Shpejtësia e faqes në internet ndikohet nga shumë faktorë të ndryshëm. Një gjë e madhe që mund të ndikojë tek tuajat është se përdorimi i resurseve është shumë i lartë për planin tuaj aktual. Disa faktorë që mund të ndikojnë në këtë janë imazhet, JavaScript dhe skedarët CSS. Imazhet duhet të kompresohen dhe skedarët JavaScript dhe CSS duhet të minimizohen dhe kombinohen nëse është e mundur.

7. Sigurohuni që gjithçka të funksionojë siç pritej

Testimi i sistemeve tuaja kyçe për t’u siguruar që gjithçka në të cilën po mbështeteni për të shkuar siç duhet është një pikë kritike. Nëse jeni në eCommerce, kontrolloni dy herë se procesi i pagesave po funksionon pa probleme. Vetëm për shkak se faqja juaj thotë se po dërgon mesazhin, nuk do të thotë që klientët po i marrin mesazhet. Të gjitha njoftimet duhet të kenë një mënyrë për të marrë të njëjtin informacion (parashtrimet e kontaktit duhet të ruhen në CMS, si dhe njoftimin me email të stafit).

8. Shkoni për celular

Shumë vite më parë – dizajnet e faqeve të internetit ndryshuan për t’u dizajnuar fillimisht në celular për shkak të zhvendosjes në pajisjet celulare, kështu që kjo ka të ngjarë të jetë e tejkaluar tashmë…por nëse jo, do të dëshironi të punoni në këtë. Nëse faqja juaj nuk është e aksesueshme nga një pajisje celulare, do të humbisni përdoruesit e mundshëm. Faqet miqësore për celularët nuk kanë nevojë të përsërisin 100% të përmbajtjes ose veçorive të desktopit, megjithatë, përdoruesit e celularëve nuk duhet të humbasin asgjë kritike. Gjithsesi, informacioni duhet të jetë në gjendje të mblidhet dhe duhet të jetë në gjendje ta bëjë këtë po aq lehtë. Navigimi rreth sajtit duhet të jetë i qetë për përdoruesit e celularëve pa pasur nevojë të bëjnë klikime të ndërlikuara.

9. Planifikoni përmbajtjen tuaj

Nuk mund të jeni pranë për pushime? Funksioni “Schedule post” në WordPress do t’ju lejojë të vendosni në radhë sa më shumë përmbajtje që ju nevojitet për ta mbajtur faqen tuaj të freskët.

10. Mbështetni përdoruesit tuaj

Përdoruesit erdhën në faqen tuaj për një gjë – ata po kërkojnë të marrin diçka nga ju – që është ose informacion ose produkt. Detyra juaj është ta bëni këtë sa më lehtë. Shpresojmë, deri tani, faqja juaj është e shpejtë, e besueshme, miqësore me celularin dhe ju keni kontrolluar për t’u siguruar që gjithçka po funksionon siç është planifikuar – por ndonjëherë thjesht nuk mund të parashikoni se çfarë do t’ju duhet përdoruesve tuaj. Shtimi i një veçorie Përkrahje/Chat në faqen tuaj të internetit ju jep një mënyrë të thjeshtë për t’i lejuar përdoruesit të kontaktojnë me ju dhe të marrin një përgjigje në kohë. Përdoruesit nuk kanë shumë durim kur bëhet fjalë për marrjen e komenteve dhe opsioni Chat u jep atyre një mënyrë për t’ju kontaktuar sipas kushteve të tyre.

Shumë përdoruesve nuk u pëlqejnë telefonatat ose nuk mund të telefonojnë ndërsa janë në faqen tuaj dhe opsioni i live chat i lejon ata të bëjnë atë që duhet të bëjnë, por gjithsesi t’ju kontaktojnë në një metodë interaktive.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List