Back to Post List

Katër optimizime që duhet të beni në faqen tuaj të tregtisë elektronike në prag të festavePosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Po përgatiteni për sezonin e blerjeve të festave dhe kërkoni të bëni disa ndryshime në faqen tuaj? Mos kërkoni më tej, ne kemi një listë të optimizimeve të shkëlqyera për t’ju ndihmuar të lulëzoni gjatë tremujorit të katërt. Lexoni më shumë për të mësuar se si ju rekomandojmë të rregulloni dyqanin tuaj online për sukses!

1. Përmirësoni shpejtësinë e ngarkimit të dyqanit tuaj online

Të kesh një faqe të shpejtë të tregtisë elektronike është thelbësore për konvertimet në vitin 2022. Këto ditë, 47% e klientëve presin që një faqe interneti të ngarkohet në dy sekonda ose më pak. Këtu janë disa hapa që ju rekomandojmë të ndërmerrni për të shpejtuar dyqanin tuajin:

Zgjidhni kompaninë e duhur të hostimit

Zgjedhja e hostit të duhur për dyqanin tuaj online është një pjesë thelbësore e përshpejtimit të faqes suaj të internetit. Planet tona të biznesit në Hostinkos Hosting janë 10 herë më të shpejta me 99,9% kohë pune! Pasi të keni gjetur hostin e duhur, sigurohuni që jeni në planin e madhësisë së duhur për nevojat tuaja. Nëse e hostoni faqen tuaj të tregtisë elektronike me trafik të madh në një server të përbashkët mund të mos jetë në gjendje të trajtojë sasinë e burimeve që ju nevojiten, veçanërisht në ditët e trafikut të rëndë si e Premtja e Zezë. Ne rekomandojmë një plan VPS ose të Dedikuar nëse është e mundur.

Çinstaloni shtojcat e padobishme

Të gjithë i kemi, ato shtojca që i kemi shkarkuar muaj më parë dhe nuk i kemi përdorur asnjëherë. Epo, tani është koha që më në fund të heqim qafe peshën e vdekur dhe ta bëjmë atë faqe të shpejtojë përsëri. Nëse nuk po e përdorni, hiqni qafe atë dhe ruani pak hapësirë ​​për pjesët e tjera të nevojshme të faqes tuaj të internetit.

Hiq ose kompreso foto dhe video të mëdha

E di, është e vështirë të mos i duash ato foto të mëdha e të bukura, veçanërisht kur shet produkte kaq të shkëlqyera!. Kombinimi është se ngarkimi i atyre imazheve mund të ngadalësojë në mënyrë drastike faqen tuaj. Ne rekomandojmë ose t’i hiqni ato ose t’i kompresoni në mënyrë që të marrin më pak kohë për t’u ngarkuar. Në këtë mënyrë ju mund të kurseni disa resurse për të gjithë klientët potencialë që do të keni duke i parë ata.

2. Optimizoni procesin e arkëtimit tuaj

Është e rëndësishme të përmirësoni procesin e arkëtimit. Këtu janë disa këshilla që ne rekomandojmë për ta bërë atë sa më efektiv që të jetë e mundur:

 • Shtoni një urgjencë duke përfshirë një orë me numërim mbrapsht në krye që specifikon se sa shpejt do të përfundojë shitja juaj.
 • Shmangni shtimin e kostove të papritura në fund si tarifat e mëdha të transportit. Kostot shtesë janë një problem për 60% të braktisësve të shportave sipas Optinmonster.
 • Përfshini opsione të shumta pagese. BigCommerce zbuloi se kjo mund të trefishojë shkallën e konvertimit të dyqanit tuaj.
 • Theksoni sigurinë tuaj me një vulë besimi. Mund ta bëni këtë me një Certifikatë SSL të paguar me Hostinkos Hosting!
 • Kërkoni informacionin e pagesës së klientëve tuaj në fund. Ju dëshironi t’u jepni atyre pak kohë për t’u siguruar që i besojnë faqes suaj dhe i kanë të gjitha detajet e blerjes në rregull përpara se të fillojnë t’ju japin informacionin e tyre të pagesës private.
 • Përdorni në mënyrë ideale një proces arkëtimi me një faqe. Ju dëshironi që ajo të jetë relativisht e drejtpërdrejtë me sa më pak hapa të jetë e mundur. Gjëja më e keqe është të kesh kaq shumë hapa të jashtëm sa të humbasësh një konvertim të mundshëm në mes të procesit.
 • Nëse aktualisht po kryeni një arkëtim me një faqe, rrëmbeni formularin tuaj dhe lërini klientët tuaj të plotësojnë vetëm informacionin më të nevojshëm.
 • Nëse po kryeni një arkëtim me shumë faqe, provoni të shtoni një tregues progresi në krye të tij! Në këtë mënyrë klientët tuaj mund të numërojnë mbrapsht progresin e tyre në vend që të hamendësojnë se sa kohë do të duhet për të qenë në gjendje të blejnë nga dyqani juaj.

Në fund të ditës, ju gjithmonë do të humbni disa nga klientët tuaj gjatë procesit të pagesës, pavarësisht se sa mirë është optimizuar arkëtimi juaj. Për të provuar dhe konvertuar këtë trafik të humbur, ndiqni ata klientë të mundshëm duke dërguar email braktisjeje me zbritje speciale. Kjo do të shërbejë si një kujtesë e shkëlqyeshme për dyqanin tuaj, ndërsa gjithashtu do t’u japë atyre disa nxitje për të blerë prej tij.

3. Jepini pak dashuri ekipit tuaj të shitjeve dhe përmbajtjes mësimore

Ndërsa klientët tuaj po shqyrtojnë faqen tuaj, ata me siguri do të kenë disa pyetje, kështu që është e rëndësishme të siguroheni që ekipi juaj i shitjeve të ketë të gjitha përgjigjet. Sigurohuni që ata janë ekspertë në biznesin tuaj dhe i njohin produktet tuaja nga lart poshtë. Tani është koha për të zbatuar disa trajnime të thelluara, kështu që kur të vijë dhjetori, ata janë gati të dominojnë.

Për të ndihmuar ekipin tuaj, gjithashtu mund të kaloni dhe të siguroheni që përmbajtja e faqes suaj të internetit po punon me ta dhe jo kundër tyre. Nëse keni informacion të mirë në të gjithë dyqanin tuaj, kjo do t’i ndihmojë klientët tuaj të gjejnë përgjigjet e tyre përpara se të përdorin kutitë tuaja të bisedës në internet. Këtu janë disa elementë për t’u siguruar që të përfshini ose modifikoni për qartësi:

 • Përshkrimi i shkëlqyer i produktit
 • Seksionet FAQ
 • Faqja e kontaktit me ne
 • Mënyrat për klientët për të arritur ekipin tuaj: biseda e drejtpërdrejtë, numri i telefonit
 • Lidhje të platformës sociale që klientët të kontrollojnë ose t’ju kontaktojnë atje

4. Përfitoni nga trafiku i lartë dhe rriteni listën tuaj të postës elektronike me taktikat e gjeneratës kryesore

Lead gen, lead gen, lead gen. Është gjithmonë e rëndësishme të vazhdoni të ndërtoni listën tuaj të postimeve me klientët e mundshëm. Me gjithë trafikun që po sjellni nga pushimet, tani është koha e përkryer për të zbatuar disa taktika të reja! Këtu janë disa ide:

 • Shtoni një vend në faqen kryesore ku ata mund të fusin emailin e tyre për të fituar akses në listat e veçanta të postimeve (si një buletin)
 • Zbatoni dritare pop-up me vende ku ata të dërgojnë emailet e tyre në këmbim të ofertave ose zbritjeve të ndryshme
 • Krijo një kuiz interaktiv ose mjet që kërkon që ata të fusin emailin e tyre për të marrë përgjigjet
 • Krijoni konkurse speciale ku mund të hyni vetëm duke ju dhënë informacionin e tyre
 • Ofroni oferta të mbyllura ose përmbajtje informative që kërkojnë një email për t’u aksesuar
 • Ofroni prova falas në mënyrë që të mund të mbledhni më shumë sesa thjesht emailet e tyre

Tani që plani juaj i marketingut është vendosur, ju jeni teknikisht i përditësuar dhe dyqani juaj i tregtisë elektronike është optimizuar, jeni gati të lundroni në Q4 dhe të kapni të gjitha ato konvertime festash!

Nëse jeni duke kërkuar për më shumë informacion se si të përgatiteni për pushime, vazhdoni të kontrolloni blogun tonë për më shumë udhëzues dhe këshilla të ekspertëve për përgatitjen e faqes tuaj të tregtisë elektronike!

Nëse po kërkoni për një hostim të shpejtë, përkrahje dhe siguri për t’u siguruar që faqja juaj e Tregtisë elektronike është e hapur dhe e gatshme për të trajtuar gjithë atë trafik festash, sigurohuni që të shikoni planet tona të hostimit me zbritje!

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List