Back to Post List

10 Parimet Thelbësore të Dizajnit të UebsajtitPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Zgjedhjet e dizajnit që bëni për faqen tuaj të internetit kanë një ndikim të madh në përvojën dhe funksionalitetin e tij të përdoruesit, madje edhe për vizitorët e faqes pa njohuri për dizajnin. Për shfletuesit e uebit të hutuar që duan përgjigje të shpejta, një përshtypje e parë e fortë është thelbësore.

Një dizajn efektiv në internet shpesh kalon pa u vënë re sepse një faqe interneti e dizajnuar mirë është e lehtë për t’u përdorur dhe kuptuar. Por zgjedhjet e qëllimshme të projektimit e bëjnë të mundur këtë lehtësi.

Ne kemi identifikuar 10 parime kryesore të dizajnit që duhen ndjekur, në mënyrë që të mund të ndërtoni një faqe interneti të bukur dhe miqësore për përdoruesit me besim.

1. Organizoni konentin sipas rëndësisë

Një nga qëllimet e çdo dizajni të faqes në internet është të ndajë informacione me vizitorët e faqes tuaj. Ju mund të sinjalizoni se cili informacion është më i rëndësishëm për vizitorët me tipografi të qartë dhe hierarki të tipit.

Kjo do të thotë që kopja juaj e faqes suaj të internetit duhet të ketë tituj të qartë, tituj seksionesh dhe tekst trupor. Si udhëzues, filloni duke u përpjekur të mbani fontet dhe stilet e shkronjave nën katër për faqe interneti.

Sigurohuni që të aplikoni titujt në një mënyrë që ka kuptim për përmbajtjen tuaj. Konsideroni mënyrën se si është stiluar ky artikull në blog si shembull. Lloji përdor madhësinë dhe stilin e shkronjave për të sinjalizuar hierarkinë e informacionit në faqe, nga titulli i saj deri te pjesët kryesore dhe përmbajtjen e trupit.

Organizimi i qartë i përmbajtjes së faqes suaj të internetit e bën më të lehtë për vizitorët të lexojnë dhe të navigojnë në ueb faqen tuaj. Gjithashtu e bën më të lehtë për motorët e kërkimit që të kuptojnë strukturën e ueb faqes tuaj, gjë që mund të rrisë SEO dhe renditjen tuaj të kërkimit.

Shihni udhëzuesin tonë për të shkruar kopje të faqes në internet

2. Zgjidhni ngjyrat për ekuilibrin vizual, kontrastin dhe tonin

Paleta e ngjyrave është një nga mjetet më të mira për të vendosur tonin dhe energjinë e faqes suaj të internetit. Për të zgjedhur një gamë ngjyrash për të filluar, mendoni se si dëshironi që marka ose biznesi juaj t’i bëjë klientët të ndihen.

Nëse dëshironi që njerëzit të ndihen me energji, provoni ngjyra të ndezura dhe të guximshme. Nëse dëshironi një energji qetësuese, kërkoni më shumë ngjyra të heshtura. Pastaj, aplikoni vazhdimisht atë skemë ngjyrash në faqen tuaj për të krijuar një pamje kohezive. Përdorni ngjyra të kundërta për të bërë elementë të rëndësishëm të shfaqen dhe përzieni dhe përputhni ngjyrat për një pamje të ekuilibruar.

Çdo ngjyrë vjen në nuanca të ndryshme, kështu që sigurohuni që të shikoni të gjitha opsionet tuaja dhe të provoni kombinime të ndryshme përpara se të hiqni ndonjë ngjyrë nga ngjyra.

Merrni këshilla për zgjedhjen e ngjyrave, shkronjave dhe ikonave për faqen tuaj të internetit

3. Drejtoni sytë e përdoruesve me paraqitjen tuaj

Mendoni për paraqitjet dhe përbërjen e faqeve tuaja si një rrugë që po vendosni për vizitorët e faqes tuaj të internetit. Kjo rrugë përfundimisht duhet t’i shtyjë ata të ndërmarrin një veprim, qoftë klikimi në një faqe tjetër në faqen tuaj të internetit ose ndërmarrja e një veprimi në të njëjtën faqe.

Sytë tanë priren të skanojnë nga e majta në të djathtë dhe nga lart poshtë, në një formë “Z” ose “F”. Mbani në mend këtë kur vendosni seksione të ndryshme në dizajnin e faqes tuaj. Për shembull, ka kuptim të vendosni emrin dhe misionin e biznesit tuaj në një pjesë të dukshme në krye të faqes tuaj kryesore, më pas ta balanconi atë me informacione dhe foto rreth asaj që ofroni më poshtë në faqe.

Përdorni paraqitjen në kombinim me madhësinë dhe ngjyrat për të bërë pikat më të rëndësishme në çdo faqe të dallohen.

4. Përdorni hapësirën negative për ta bërë përmbajtjen të dallohet

Hapësira negative, e quajtur edhe hapësira e bardhë, është një zonë boshe e lënë qëllimisht midis përmbajtjes në faqen tuaj të internetit. Hapësira negative është një mënyrë tjetër për të krijuar një hierarki vizuale për informacionin në faqen tuaj. Gjithashtu krijon një përvojë më të këndshme, më pak dërrmuese të shfletimit.

Për shembull, shtrydhja e një tufe teksti në një pjesë të një faqeje mund ta bëjë të vështirë leximin. Gjithashtu e bën të vështirë të kuptosh se cila është pjesa më e rëndësishme e tekstit dhe një shikues ka të ngjarë ta kalojë atë ose thjesht ta injorojë. Shtimi i ndërprerjeve vizuale midis përmbajtjes suaj mund t’ju ndihmojë të izoloni një pikë ose tituj kryesorë të shitjes.

5. Bëni faqen tuaj të internetit të funksionojë në çdo pajisje

Një dizajn i mirë në internet duhet të përshtatet me madhësi dhe pajisje të ndryshme të ekranit për të qenë vërtet efektiv. Shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit e kanë këtë përshtatshmëri të integruar në sistemin e tyre të dizajnit. Për shembull, faqet e internetit të Hostinkos kanë një dizajn responsiv, që do të thotë se ato rregullojnë automatikisht madhësinë e llojit dhe përmbajtjen në një ekran më të vogël ose më të ngushtë.

6. Bëjini qëllimet tuaja të qarta

Keni një qëllim të qartë përfundimtar në mendje për vizitorët e faqes tuaj të internetit kur ndërtoni faqen tuaj. Dëshironi që dikush të blejë diçka nga dyqani juaj i tregtisë elektronike? Caktoni një takim me ju? Ju keni parasysh për një mundësi të pavarur?

Ky qëllim përfundimtar është ai drejt të cilit dizajni i faqes suaj po i drejton vizitorët. Pasi të parashtroni çdo sfond dhe pikë provuese që dikush mund të ketë nevojë të dijë, destinacioni i tyre është një thirrje për veprim (CTA).

Një CTA mund të jetë një buton, një formë ose një lidhje e thjeshtë, e shkruar zakonisht për të frymëzuar veprime. Shembujt përfshijnë “Bli tani” ose “Regjistrohu”. Diferenconi dizajnin tuaj CTA nga pjesa tjetër e faqes së internetit dhe vendoseni nën informacionin kryesor ose pamjet vizuale që lidhen me vendin ku do t’i çojë CTA. Kjo do të ndihmojë që opsioni të dallohet dhe t’i drejtojë vizitorët drejt qëllimit kryesor të faqes tuaj të internetit.

7. Zgjidhni pamjet që përfaqësojnë qëllimin tuaj

Ashtu si paleta juaj e ngjyrave, elementet vizuale që zgjidhni për faqen tuaj të internetit duhet të pasqyrojnë identitetin tuaj të markës dhe të mbështesin qëllimin e faqes suaj. Kjo përfshin gjithçka, nga fotot tek ikonat dhe thekset që ndajnë seksionet e faqeve.

Imazhet ju lejojnë të bëheni më specifikë për atë që i tregoni audiencës tuaj. Ndërsa një gamë ngjyrash e heshtur dhe e butë mund të sinjalizojë energji qetësuese, një imazh i dikujt që mediton mund të komunikojë se si e jepni në jetë atë energji specifike në markën ose biznesin tuaj.

Mësoni se si të zgjidhni fotot për faqen tuaj të internetit

8. Ndani informacionin më të rëndësishëm përpara

Dizajnerët e faqeve të internetit shpesh flasin për vendosjen e informacionit “mbi dele”. Termi vjen nga gazetat fizike, ku tregimet më të rëndësishme janë shtypur sipër ku letra paloset në gjysmë. Për një dizajn të mirë uebsajti, kjo do të thotë që pjesët më të rëndësishme të çdo faqe në internet janë të dukshme përpara se dikush të ketë nevojë të lëvizë poshtë.

Gjërat e zakonshme për t’u vendosur “mbi dele” janë:

  • Emri dhe logoja e biznesit
  • Menyja e navigimit
  • Titujt e faqeve ose artikujve
  • Njoftimet e produkteve të reja ose ngjarjeve
  • Përmbledhje e shkurtër për ju ose biznesin tuaj
  • Pjesa më e fortë e portofolit

9. Bëni faqen tuaj të internetit të lehtë për t’u naviguar

Navigimi i mirë është i nevojshëm për një përvojë të mirë në uebfaqe. Vizitorët e faqes në internet duhet të kenë gjithmonë një ide të qartë se ku do t’i çojë një lidhje në faqen tuaj të internetit dhe si të arrijnë atje ku duan të shkojnë.

Kur një faqe interneti ka navigim të mirë, mund të mos mendoni as për të. Por mendoni se si ndihet kur nuk dini se ku të gjeni atë që kërkoni në një faqe interneti – është zhgënjyese dhe përdoruesit zakonisht klikojnë larg.

10. Krijo një dizajn që bie në sy

Një markë ose biznes i besueshëm duket profesional, por një markë profesionale që bie në sy ka një këndvështrim. Mbani parasysh të gjitha këto parime ndërsa planifikoni dizajnimin ose ridizajnimin e faqes suaj të internetit. Por mos kini frikë të luani me elementë të ndryshëm të dizajnit dhe të zhvilloni një perspektivë të veçantë dhe dizajn vizual për nevojat tuaja.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List