Back to Post List

5 gjërat që duhet të dini kur hapni një faqe internetiPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Krijimi i një faqe interneti sot është mjaft i lehtë. Le të shohim 5 gjërat kryesore që duhet të dini kur hapni një faqe interneti këtë vit.

1. Zgjidhni me mençuri emrin e domenit tuaj

Sipas Wikipedia, “një emër domeni është një varg identifikimi që përcakton një sferë të autonomisë administrative, autoritetit ose kontrollit brenda internetit.”

Mbani në mend se emri i domenit të faqes suaj të internetit është gjëja e parë që vizitorët tuaj do të shohin. Zgjidhni diçka që pasqyron qëllimin e faqes tuaj, që është e lehtë për t’u mbajtur mend dhe mundësisht e shkurtër. Nëse tashmë keni një emër biznesi të përcaktuar, atëherë përdorni atë me një kombinim të një praprashtese domeni.

Shumica e emrave të domeneve përbëhen nga dy pjesë kryesore; domeni i nivelit të lartë dhe domeni i nivelit të dytë. Për shembull, në faqen tonë të internetit Hostinkos.com, “..com” është domeni i nivelit të lartë dhe “hostinkos” është domeni i nivelit të dytë. Domenet më të njohura të nivelit të lartë, sipas Wikipedia, janë domenet .com, .net, .org dhe .info.

Mund të zbuloni se domenët kryesorë të nivelit të lartë nuk janë të disponueshëm me emrin e domenit të nivelit të dytë që dëshironi. Në këtë rast, përpiquni të zgjidhni diçka tjetër që ka kuptim ose përdorni kreativisht një domen tjetër të nivelit të lartë. Në vend që të përdorni një domen .com (p.sh. ordervegetables.com), mund të përdorni një domen .online (për shembull ordervegetables.online).

Ju mund të zbuloni se cilët emra domenesh janë të disponueshëm për ju përmes kërkuesit tonë të emrave të domenit.

2. Kërkoni paraqitjen më të mirë të uebfaqes

Sipas internetlivestats.com, sot ka mbi 1.5 miliardë faqe interneti. Ju mund ta merrni me mend se sa e vështirë është ta bëni faqen tuaj unike dhe të ndryshme nga të tjerët. Është gjithashtu thelbësore që faqja juaj të duket moderne dhe e përditësuar.

Ka mënyra për të ndërtuar faqen tuaj të internetit sa më miqësore për përdoruesit dhe të orientuar drejt konvertimit. Psikologjia e ngjyrave, teoria e lëvizjes së syve dhe kopjimi i nivelit të lartë, ndër të tjera, janë të gjitha për t’ju ndihmuar në krijimin e një faqe interneti në vitin 2021. Mund të gjeni shumë udhëzues dhe aplikacione për t’ju ndihmuar kur të filloni të ndërtoni faqen tuaj.

Gjithashtu, sigurohuni që faqja juaj e internetit të jetë e aksesueshme nga shumica e pajisjeve. Mënyra më e lehtë për ta arritur këtë është duke ndërtuar faqen tuaj të internetit në HTML5. HTML5 mbështet shumicën e pajisjeve dhe shfletuesve të sotëm të njohur, dhe ka shumë udhëzues dhe udhëzime hap pas hapi. Nga një tabelë periodike HTML5 nga konfigurimi i faqes në internet në një kurs të plotë nga Codecademy ku mund të mësoni HTML.

3. Çështjet SEO

Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO) e bën faqen tuaj të internetit të përshtatshme, autoritative dhe të përditësuar në sytë e motorëve të kërkimit. Me fjalë të thjeshta, SEO bën që faqja juaj të tërheqë më shumë vizitorë.

Sipas internetlivestats.com, ka mbi 40,000 kërkime në Google çdo sekondë. Mund ta imagjinoni këtë? Dhe ka më shumë se disa motorë kërkimi të njohur, megjithëse asnjëri prej tyre nuk është aq i popullarizuar sa Google.

Ka shumë konkurrencë rreth fjalëve kyçe që tërheqin numrin më të madh të vizitorëve, dhe në ditët e sotme, pothuajse të gjithë po fokusohen në SEO. Por, kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet të përqendroheni as në optimizimin. Së paku, ne rekomandojmë të bëni përpjekje në mënyrë që njerëzit që kërkojnë drejtpërdrejt markën ose kompaninë tuaj të mund t’ju gjejnë.

Ecja më tej varet vërtet nga buxheti juaj. Ju mund të krijoni kopjet tuaja dhe faqet e internetit që synojnë fjalë kyçe specifike, ose të punësoni një specialist SEO për t’ju ndihmuar. Megjithatë, një gjë është e qartë; në vitin 2023, nuk është e dëmshme të dish një ose dy gjëra rreth SEO.

4. Merrni një Shërbim Hostimi të Shpejtë dhe të Besueshëm

Nuk është sekret që shpejtësia e ngarkimit të faqes suaj të internetit ndikon në shkallën e kërcimit të vizitorëve tuaj (ang. bounce rate). Një studim i udhëhequr nga Google zbuloi se nëse faqja juaj e internetit kërkon më shumë se 3 sekonda për t’u ngarkuar, atëherë shkalla e kërcimit do të rritet mbi 50% krahasuar me kohën e ngarkimit prej nën 3 sekonda.

Përveç shpejtësisë dhe kohës së funksionimit, duhet të konsideroni gjithashtu opsione të ndryshme të hostimit nga hostimi i përbashkët deri te serverët e dedikuar. Zgjedhja juaj e hostimit varet shumë nga buxheti juaj, trafiku i mundshëm dhe madhësia e planifikuar e faqes suaj të internetit.

Sigurohuni që plani juaj i hostimit të mbështesë idetë tuaja për faqen e internetit; WordPress, baza të të dhënave të avancuara, ose çdo gjë tjetër.

Shikoni planet e Hostimit të përbashkët të Hostinkos.com.

5. Mos harroni faqet Rreth Nesh dhe Kontakti

Përveç faqes tuaj kryesore, vizitorët tuaj ka shumë të ngjarë të shikojnë profilin e faqes suaj të internetit dhe mënyrat për t’ju kontaktuar. Edhe nëse faqja juaj kryesore përmban të njëjtin informacion, këto faqe ndihmojnë për të krijuar besim te vizitorët tuaj. Kjo vlen veçanërisht kur ju jeni një kompani që ofron një shërbim ose shet mallra.

Megjithatë, mos e teproni shumë dhe mbajini të duken profesionistë dhe të vendosur. Nuk ka nevojë të citoni të gjithë historinë e kompanisë suaj ose të listoni informacionin e kontaktit të çdo punonjësi, përveç nëse ka një arsye për këtë. Zakonisht, një kopje e pastër dhe një thirrje për veprim do të mjaftojnë për t’i bërë këto faqe të funksionojnë për ju.

Gati për të ndërtuar faqen tuaj të internetit?

Kjo është ajo, 5 gjërat kryesore në të cilat duhet të përqendroheni së pari kur filloni faqen tuaj të internetit. Përqendrohuni në këto këshilla së pari dhe do të keni një bazë të fortë për faqen tuaj të internetit këtë vit.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List