Back to Post List

Si të zgjidhni emrin e përsosur të domenit – 10 këshilla ekspertëshPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Zgjedhja e një emri të ri domeni është një detyrë me peshë – nëse faqja juaj e internetit është e suksesshme, emri që zgjidhni do të jetë me ju për vite, ndoshta edhe dekada. Madje mund të duket sikur zgjedhja e emrit të gabuar mund t’i japë fund mundësive tuaja për sukses para se ato të kenë filluar.

Me shumë nga emrat më të mirë të domain-it të marrë, mund të mos jeni në gjendje të rrëmbeni emrin e domenit tuaj të ëndrrave. Ky udhëzues do t’ju ndihmojë të zgjidhni një emër domeni që funksionon për ju. Në fund të tij, ju duhet të keni një ide të mirë se si të gjeni një emër që përputhet me idenë tuaj.

1. Domenet duhet të jenë të shkurtër dhe të lehtë për t’u shqiptuar

Një emër i shkurtër domeni është më i lehtë për t’u mbajtur mend dhe më i lehtë për t’u shtypur. Nëse domeni juaj ka më shumë se rreth 12 karaktere (përfshirë prapashtesën), atëherë shanset janë që më pak njerëz të kujtojnë se ku ta gjejnë faqen tuaj të internetit pas vizitës së tyre të parë.

Ju gjithashtu duhet të shmangni përdorimin e drejtshkrimeve alternative ose të pazakonta në emrin tuaj të domenit, pasi edhe kjo ka potencialin të ngatërrojë njerëzit. Nëse një emër domaini që po mendoni të blini mund të gabohet lehtësisht si diçka tjetër, ndoshta duhet të zgjidhni një tjetër.

2. Shmangni përdorimin e vizave ose numrave në domenin tuaj

Në përgjithësi, numrat në një emër domaini mund të shkaktojnë konfuzion (a është shembull8.com apo exampleeight.com?), ndërsa vizat janë një gjë shtesë që njerëzit të mbajnë mend. Plus, nëse dikush shkruan domenin tuaj pa vizë, ai mund të marrë një mesazh gabimi ose të përfundojë në një faqe interneti krejtësisht të ndryshme.

3. Zgjidhni një emër domeni që është i markueshëm

Në të kaluarën, fokusi ishte zakonisht në përfshirjen e fjalëve kyçe në një emër domain. Sidoqoftë, këto ditë të paktën do të dëshironi të konsideroni një emër domaini që është i markueshëm.

Çfarë llogaritet si markë? Epo, mendoni për diçka si Amazon.com. Njëherë e një kohë, ishte vetëm një lumë në Amerikën e Jugut. Por, me një emër domeni dhe markë, tani është një biznes i madh i tregtisë elektronike.

4. Merrni parasysh përdorimin e fjalëve kyçe në domenin tuaj

Emrat e domain-it të fokusuar në fjalë kyçe nuk janë aq të njohur sa dikur dhe nuk duhet të mendoni se vetëm për shkak se keni një fjalë kyçe në domenin tuaj, do të jeni në krye të renditjes së kërkimit të Google.

Megjithatë, një fjalë kyçe në një domen mund të jetë ende e dobishme, veçanërisht nëse i ndihmon njerëzit të kuptojnë se çfarë jeni duke bërë. Për shembull, nëse jeni një hidraulik që keni një domen me “hidraulik” mund të jetë një ide e mirë.

5. Konsideroni të përfshini një vendndodhje në emrin e domenit tuaj

Një vendndodhje në emrin e domenit tuaj do t’i ndihmojë njerëzit të kuptojnë se ku bazohet biznesi juaj. Mund të jetë një ide e mirë për ta kombinuar këtë me një fjalë kyçe. Mos harroni, ju gjithashtu mund të tregoni vendndodhjen e biznesit tuaj duke zgjedhur një prapashtesë të përshtatshme domeni.

6. Zgjidhni një prapshtesë të përshtatshme për emrin e domenit tuaj

Çfarë është një prapashtesë domeni? Epo, është .com në example.com, .co.uk në shembull.al dhe .mk.

Ka shumë prapashtesa domenesh për të zgjedhur. Disa janë të përgjithshme, si .com, disa janë të orientuara drejt biznesit si prapashtesat e domenit, .ltd dhe .biz, disa janë specifike për vendndodhjen, si .co.uk ose .al, dhe disa janë specifike për industrinë, si .coffee. Përndryshe, disa opsione specifike për vendndodhjen mund të ofrojnë një emër të përgjithshëm nga i cili mund të përfitojë çdo fillestar ose biznes, si prapashtesat e domenit .co.

Meqenëse .com ka ekzistuar kaq gjatë dhe është kaq popullor, mund të keni vështirësi për të gjetur domenin tuaj ideal në një prapshtesë .com. Për shkak të kësaj, mund t’ju duhet të jeni fleksibël në lidhje me domenin tuaj ose prapashtesën tuaj, ose edhe të dyja.

7. Shmangni përdorimin e pronësisë intelektuale të njerëzve të tjerë në emrin tuaj të domenit

Nëse emri juaj i përsosur i domenit përfshin markën tregtare të dikujt tjetër, mund të jeni në telashe. Ju duhet të riemërtoni faqen tuaj të internetit pas lançimit dhe madje mund të përballeni me veprime ligjore. Për shkak të kësaj, ka kuptim të kontrolloni që nuk do të cenoni pronën intelektuale të dikujt tjetër përpara se të blini.

8. Përdorni një gjenerator domeni për inspirim

Gjetja e emrit të duhur të domenit mund të jetë e vështirë, kështu që përdorni një gjenerues domeni për t’ju ndihmuar të inspiroheni.

9. Kontrolloni disponueshmërinë e domenit që dëshironi të blini

Pasi të dini se çfarë emri domeni dëshironi të blini, kërkoni atë duke përdorur një regjistrues të emrit të domain si Hostinkos dhe shikoni nëse është i disponueshëm. Nëse nuk është, do të duhet të provoni diçka tjetër. (Ose shikoni nëse emri i domenit është i disponueshëm për t’u blerë në treg.) Për këtë arsye, është ndoshta një ide e mirë të hartoni një listë të domeneve të mundshme përpara se të filloni kërkimin.

10. Regjistroni domenin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur

Pasi të keni gjetur një emër domeni që ju pëlqen dhe është i disponueshëm, regjistrojeni sa më shpejt që të mundeni. Nëse vononi, rrezikoni të humbni domenin tuaj tek dikush tjetër. Nëse është i disponueshëm, mund të regjistroni emrin e domenit tuaj me Hostinkos tani.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List