Back to Post List

A është domeni .ORG vetëm për organizata jofitimprurëse, apo për të gjithë?Posted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Zgjedhja e domenit më të mirë për faqen tuaj të re (ose të organizatës suaj) mund të jetë e vështirë, veçanërisht në botën e sotme të domenit, ku ka një numër në rritje opsionesh. Në vitin 1985, vetëm një grup i vogël domenesh fillestare të nivelit të lartë (TLD) ishte i disponueshëm – .com, .info, .net, .ORG – domene që janë ende të disponueshme dhe mjaft të njohura sot. Por tani, me disponueshmërinë e një numri të madh të TLD-ve të reja, zgjedhja e një domeni të ri kërkon një konsideratë të madhe.

Pra, cila është zgjedhja më e mirë për ju sot? Me kalimin e viteve, domene të ndryshme kanë krijuar identitete unike, bazuar në njerëzit dhe organizatat që i kanë përdorur për të krijuar rezidencën e tyre online. Kompanitë që shesin produkte dhe shërbime në internet gravituan drejt .com për arsye mjaft të dukshme – shkronjat c-o-m u zgjodhën posaçërisht sepse u referohen fjalëve të tilla si tregti dhe komerciale. Po kështu, shkronjat o-r-g kthehen në fjalë si organizatë dhe organik, kjo është arsyeja pse njerëzit dhe organizatat që nuk ishin të angazhuara në tregti/biznes online përfunduan duke zgjedhur .ORG.

Por ja çfarë është interesante për .ORG; me kalimin e viteve, ndërsa gjithnjë e më shumë kompani dhe njerëz jo-tregtar filluan të ndërtonin praninë e tyre online në .ORG, domeni filloi të lidhej me komunitetin jofitimprurës. Aq shumë që sot, një shumicë dërrmuese e njerëzve besojnë se ju duhet të jeni një organizatë jofitimprurëse ose joqeveritare për të përdorur një domen .ORG.

Ndërkohë që ka një numër të madh organizatash jofitimprurëse që përdorin me sukses .ORG, shumë organizata të tjera fitimprurëse, klube, biznese, grupe komunitare dhe të tjera kanë zgjedhur .ORG për t’i ndihmuar ata të arrijnë qëllimet e tyre dhe të kenë një ndikim të madh në komunitetet që u shërbejnë . Nga organizatat e mëdha të njohura (si Google) që kanë krijuar sipërmarrje filantropike, tek kompanitë më të vogla fitimprurëse që krijojnë produkte dhe shërbime të rëndësishme për të adresuar sfida specifike mjedisore ose sociale (si Envirofit), organizatat e bazuara në misione në mbarë botën mbështeten në . ORG për të arritur qëllimet e tyre në internet dhe në botën reale.

Në fakt, .ORG kishte nisur një iniciativë të re të krijuar për të nxjerrë në pah shumëllojshmërinë e mahnitshme të organizatave që kanë zgjedhur .ORG. Programi .ORG Story përmbante .ORG nga pesë kategori dukshëm të ndryshme: burime bamirëse, grup interesi në komunitet, përgjegjësi sociale e korporatës, sipërmarrje sociale dhe organizatë jofitimprurëse. Historitë aktuale .ORG përfshijnë:

Globalgiving

E themeluar në vitin 2002, kjo organizatë nuk është vetëm e para – është gjithashtu edhe më e madhja – organizata crowdfunding që lidh organizatat jofitimprurëse, donatorët dhe kompanitë për të përforcuar ndikimin e misioneve të tyre të së mirës sociale.

Quilters Pafund

I themeluar në vitin 1972, ky grup i interesit të komunitetit është i përkushtuar ndaj ruajtjes së traditës, kulturës duke promovuar njohuritë dhe kuptimin e artit përmes shërbimeve të vazhdueshme arsimore për anëtarët dhe komunitetet e tyre lokale.

Google.org

Themeluar në vitin 2005, Google.org shërben si ndërmarrje e përgjegjësisë sociale të korporatës (CSR) e Google, e cila u krijua për të përmbushur premtimin e bërë kur Google u bë publik në 2004: Për të dedikuar 1% të fitimeve të kompanisë për të mirën sociale. ORG vazhdon të gjejë mënyra të reja për të zgjeruar shtrirjen e novatorëve jofitimprurës përmes një përzierjeje unike të mbështetjes që përfshin financime, mjete dhe vullnetarë të mundësuar nga Google.

Envirofit

E themeluar në vitin 2003, Envirofit është një kompani e ndërmarrjeve sociale me bazë në Fort Collins, Kolorado që prodhon produkte dhe shërbime që rrisin aksesin e energjisë për familjet në zonat e pashërbyera të botës. Ata aktualisht ofrojnë produkte të pastra gatimi që u mundësojnë familjeve të gatuajnë më shpejt duke reduktuar përdorimin e karburantit, tymin dhe rreziqet e tjera mjedisore.

All Hands and Hearts

E themeluar në vitin 2005, All Hands and Hearts është një organizatë jofitimprurëse që adreson nevojat imediate dhe afatgjata të atyre që janë prekur nga fatkeqësitë natyrore. Ata kanë ofruar projekte të ndihmës së komunitetit në të gjithë botën në mbi 100 programe të ndryshme fatkeqësish.

Siç mund ta shihni edhe nga kjo mostër e vogël, .ORG është me të vërtetë për të gjithë ata që kanë një mision dhe duan të kenë një ndikim pozitiv në botë.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List