Back to Post List

Çfarë janë mashtrimet e phishing dhe t’i shmangni atoPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Mashtrimet e phishing janë bërë më të sofistikuara dhe më të përhapura me kalimin e viteve. Ishte koha që ne të postonim disa këshilla të reja për t’ju ndihmuar të përcaktoni nëse një email është i ligjshëm apo jo, dhe si t’i shmangni këto mashtrime. Këto këshilla mund të përdoren për të mbajtur të sigurt llogarinë tuaj Hostinkos Hosting, si dhe për të mbajtur të sigurt pothuajse çdo llogari ose shërbim tjetër online që përdorni.

Çfarë është phishing?

Emailet e phishing dërgohen nga kriminelët në një përpjekje për t’ju mashtruar duke i bërë ato të duken se janë nga një burim i besuar. Në realitet, ata nuk janë. Këto emaile ju inkurajojnë të ndërmerrni një lloj veprimi, si p.sh. hyrja në një llogari për të përditësuar adresën tuaj ose numrin e kartës së kreditit. Email-et kanë lidhje me faqet që imitojnë faqet zyrtare të qasjes, por në vend të kësaj do t’u dërgojnë kriminelëve informacionin e emrit tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimit kur të paraqisni informacionin tuaj të qasjes.

Si mund ta mbaj të sigurt llogarinë time të pritjes Hostinkos?

  • Ju lutemi vini re se Hostinkos Hosting nuk do t’ju kërkojë kurrë të jepni fjalëkalimin, numrin e kartës së kreditit ose informacione të tjera personale drejtpërdrejt përmes emailit.
  • Nëse ndonjëherë kërkojmë informacion ose veprim nga ju, ne do ta bëjmë këtë brenda sistemit tonë të tiketave të përkrahjes. Mënyra më e sigurt për të na përgjigjur është të shkoni në my.hostinkos.com, të identifikoheni dhe të na dërgoni përgjigjen tuaj direkt përmes faqes sonë të internetit.
  • Konfiguro vërtetimin me dy faktorë për të ndihmuar në parandalimin e hakerëve të cilët kanë kompromentuar kredencialet e qasjes, të mos kenë ndonjëherë akses në llogari. 2FA, jo vetëm që sulmuesi do të duhet të dijë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj, por gjithashtu do të duhet pajisja juaj celulare për të hyrë në llogarinë tuaj.

Si të zbuloni një sulm phishing?

KËSHILLA MË E RËNDËSISHME – Asnjëherë mos klikoni në një lidhje në një email për të hyrë në një llogari. Në vend të kësaj, shkruani adresën për shërbimin në ueb shfletuesin tuaj. Hyni në llogarinë tuaj duke naviguar përmes uebfaqes në faqen e qasjes.
Kontrolloni për të parë nëse emaili ka një formular brenda trupit (formular i integruar) që ju kërkon të plotësoni dhe dorëzoni informacione konfidenciale. Nëse po, thjesht thuaj jo!

Mbajeni kursorin e miut mbi lidhjet në email, por mos e klikoni! Ju duhet të shihni një pamje paraprake të lidhjes brenda klientit tuaj të postës elektronike. Shumë herë, lidhja aktuale që do të shihni duke qëndruar mbi të do të duket e rreme dhe nuk do të përputhet me atë të listuar në emailin e phishing.

Klikoni butonin e përgjigjes në email për të parë se çfarë është adresa e emailit “Përgjigju”. A duket e rreme adresa e emailit? Nëse po, ndoshta është një mashtrim. Për shembull, nëse adresa e emailit Përgjigju nga Hostinkos Hosting nuk është diçka e ngjashme me ‘support@hostinkos.com’ ose ‘sales@hostinkos.com’, ka të ngjarë të jetë një email phishing.

Si mund ta mbaj të sigurt informacionin tim të hyrjes?

Një nga mënyrat më të lehta dhe më efektive për të siguruar që ju të mbani të sigurt informacionin tuaj të qasjes është duke parë Certifikatën SSL për një sajt përpara se të identifikoheni në të. Informacioni SSL që shfaqet do të ndryshojë pak në bazë të shfletuesit të internetit që po përdorni. Pavarësisht, nëse keni vizituar një sajt të besueshëm, informacioni SSL brenda shfletuesit tuaj do t’ju tregojë se është një sajt i sigurt dhe mund t’i besohet.

Shikimi i informacionit të Certifikatës SSL është paksa i ndryshëm për çdo shfletues. Në përgjithësi do të ketë një dry në shiritin e URL-së ku mund të klikoni për të parë detaje shtesë rreth sajtit.

Konkluzioni i mbrojtjes nga mashtrimi nga phishing

Nga shiritat e informacionit të shfletuesit te softueri i mbrojtjes nga viruset e deri te firewalls, ka një sërë resursesh të disponueshme për t’ju ndihmuar të mbroheni nga mashtrimet e phishing. Në fund të fundit është nëse nuk jeni të sigurt për vlefshmërinë e një emaili, mos klikoni në asnjë lidhje të listuar. Në vend të kësaj, shkoni te shfletuesi juaj, shkruani URL-në për faqen e internetit që dëshironi të vizitoni dhe hyni në llogarinë tuaj në atë mënyrë.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List