Back to Post List

Si të bëheni një pronar ekspert i faqes WordPress (3 këshilla kryesore)Posted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


WordPress është një Sistem i Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS) popullor, i fuqishëm dhe miqësor për përdoruesit. Nëse e keni përdorur për disa kohë, ndoshta jeni të kënaqur me bazat e përditshme. Sidoqoftë, kjo ndoshta nuk është e mjaftueshme për t’ju kualifikuar ende si ekspert i WordPress.

Për fat të mirë, WordPress ka një komunitet masiv mbështetës që ofron një bollëk resursesh dhe materialesh arsimore që mund të përdorni. Kjo, kur kombinohet me shumëllojshmërinë e platformave të mësimit online që janë në dispozicion, mund t’ju ndihmojë të fitoni njohuritë dhe aftësitë e nevojshme për t’u bërë një pronar i aftë i faqes së internetit të WordPress.

Në këtë postim, ne do të diskutojmë se çfarë duhet për t’u konsideruar një ‘ekspert’ i WordPress. Më pas ne do të ofrojmë tre këshilla kryesore për ndjekjen e shpejtë të mësimit tuaj dhe për t’u bërë një master përdorues i WordPress-it. Le të fillojmë!

Çfarë njohurish ju duhet për t’u konsideruar si një ekspert i WordPress

Duke u bërë një pronar ekspert i faqes WordPress mund t’ju japë më shumë besim në menaxhimin e faqes tuaj të internetit. Duke avancuar aftësitë tuaja në WordPress, mund të ushtroni më shumë kontroll mbi faqen tuaj dhe ndoshta edhe të merrni projekte të reja.

Sidoqoftë, WordPress është një platformë e gjerë. Është praktikisht e pamundur të mësosh gjithçka që duhet të dish (le më të bëhesh ekspert) për çdo temë të lidhur me WordPress. Për këtë arsye, “ekspert” është një term relativ me shumë variacione dhe përkufizime.

Shpesh, fraza përdoret për të nënkuptuar që ju jeni të përgatitur mirë në një fushë specifike ose keni fituar njohuri të rëndësishme në fusha të shumta, si p.sh.

  • Ueb dizajn
  • Zhvillimi i uebit, shtojcave dhe temave
  • Optimizimi i motorit të kërkimit (SEO), shpejtësia dhe siguria
  • Mirëmbajtja dhe optimizimi i bazës së të dhënave
  • Hosting dhe regjistrimi i domenit

Për të qenë një përdorues ekspert i WordPress-it, është e rëndësishme të keni të paktën një kuptim bazë të përdorimit të CMS dhe se si funksionon ai prapa skenave. Kjo përfshin njohjen e PHP, gjuhës bazë të programimit të WordPress, si dhe HTML, CSS dhe JavaScript.

Përtej kodimit, rekomandohet gjithashtu që të keni një zotërim të fortë të skedarëve bazë dhe arkitekturës së dosjeve të WordPress, njohje me llojet e postimeve të integruara dhe të personalizuara dhe një kuptim të fortë të shtojcave dhe temave.

Nuk ka asnjë kurs të vetëm në internet që do t’ju mësojë të bëheni një ekspert i WordPress. Megjithatë, ka hapa të ndryshëm që mund t’i ndërmerrni, të cilët, së bashku, do të rezultojnë në një kuptim më gjithëpërfshirës dhe grupe aftësish të zbatueshme.

Si të bëheni një pronar ekspert i faqes WordPress (3 këshilla kryesore)

Tani që kemi diskutuar bazat e asaj që nënkupton të qenit ekspert i WordPress-it, është koha për të hyrë në punë. Le të hedhim një vështrim në tre këshilla kryesore për t’u bërë një pronar më me përvojë i faqes WordPress.

1. Identifikoni fushat në të cilat ju mungojnë njohuritë për WordPress

Një nga gjërat më të mira për të mësuar WordPress është se ka kaq shumë resurse, forume dhe platforma mësimore të ndryshme që ofrojnë njohuri dhe mësime. Megjithatë, duke pasur parasysh bollëkun e informacionit që është në dispozicion, është e rëndësishme të kufizoni fokusin tuaj.

Bërja e kësaj do të ndihmojë për ta bërë përvojën tuaj të të mësuarit më efikase dhe produktive. Siç e përmendëm më herët, WordPress është një platformë masive dhe nuk ka kufi për atë që mund të eksploroni dhe edukoni veten.

Për të kuptuar se cilat fusha dhe tema duhet të përpunoni, do t’ju duhet të identifikoni se cilat aftësi ju mungojnë aktualisht. Një truk i shpejtë për ta bërë këtë është të konsideroni se cilat shërbime ose detyra po paguani një profesionist të WordPress për të trajtuar për ju. Më pas, mund të bëni një listë të detyrave që dëshironi të mësoni të trajtoni vetë.

Ju gjithashtu mund t’i referoheni dokumentacionit të Përkrahjes së WordPress për të ndihmuar në ngushtimin e fokusit tuaj:

Shfletimi i temave të ndryshme të disponueshme mund të ndihmojë në stuhinë tuaj të ideve dhe të gjenerojë disa ide për atë që dëshironi të dini më shumë.

Për shembull, mund të vendosni të mësoni se si të trajtoni mirëmbajtjen dhe përditësimet e faqes. Nga ana tjetër, ndoshta dëshironi të dini se si të ndërtoni temën tuaj të personalizuar. Cilatdo qofshin ato, bëni një listë të aftësive domethënëse që dëshironi të fitoni, të cilat do t’ju ndihmojnë të plotësoni boshllëqet në ekspertizën tuaj të WordPress.

2. Përdorni platformat e mësimit në internet

Në mjedisin e sotëm dixhital, ka shumë platforma të mësimit në internet që mund t’i përdorni për të fituar aftësitë dhe njohuritë që ju nevojiten për t’u bërë një ekspert i WordPress. Opsioni që ka më shumë kuptim për ju varet nga lloji i kurseve mësimore ose kurrikula që kërkoni.

Një zgjedhje e njohur që ofron një shumëllojshmëri të gjerë kursesh të lidhura me WordPress është Udemy.

Ky shërbim ofron mësime me çmim të drejtë që mbulojnë gjithçka, nga bazat e WordPress deri te zhvillimi i temave dhe shtojcave.

Nëse Udemy nuk është për ju, megjithatë, ka shumë alternativa. Ne do të sugjeronim të shikoni platformat më të mira të mësimit në internet dhe më pas të ngushtoni se cilat janë më të përshtatshmet për nevojat dhe buxhetin tuaj.

3. Përfshihuni në Komunitetin e WordPress

Një nga mënyrat më të mira për të mësuar është duke bërë. Megjithëse disa nga resurset online që përdorni për të fituar aftësitë e WordPress mund të përfshijnë simulime, kuize, etj., ju mund t’i plotësoni dhe zgjeroni ato mësime duke u përfshirë në projekte të botës reale.

WordPress është një platformë me resurs të hapur që është gjithmonë në kërkim të kontribuesve dhe pjesëmarrësve për të ndihmuar me përpjekje të ndryshme. Pavarësisht nëse dëshironi të merrni pjesë në testimin e një shtojce, dizajni të aksesueshëm ose diçka tjetër tërësisht, ka shumë mundësi për ta bërë këtë brenda komunitetit të WordPress.

Për shembull, mund të shikoni tabelat Make WordPress për të gjetur detyra dhe projekte bazuar në fushat specifike që ju interesojnë:

Komuniteti i WordPress është i mbushur me profesionistë të ditur dhe të dobishëm. Përdorimi në këtë komunitet është një mënyrë efektive për të krijuar lidhje dhe për të zbuluar mundësi për të përmirësuar njohuritë dhe aftësitë tuaja.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List