Back to Post List

Si të maksimizoni shpejtësinë e ngarkimit të videos në faqen tuaj të WordPress (në 3 hapa)Posted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Në këtë artikull, ne do të hedhim një vështrim se pse duhet t’i kushtoni vëmendje shpejtësisë së ngarkimit të videove në faqen tuaj. Më pas do t’ju tregojmë se si të maksimizoni shpejtësinë e ngarkimit të videos duke përdorur një shtojcë WordPress. Le të fillojmë!

Krahasuar me llojet e tjera të përmbajtjes, skedarët video mund të zënë lehtësisht shumë hapësirë ​​ruajtëse të faqes. Shumica e videove përmbajnë disa korniza imazhesh me audio të përfshirë, gjë që shpesh përkthehet drejtpërdrejt në madhësi të mëdha skedarësh. Me përmirësimin e cilësisë së prodhimit të videos, skedarët janë bërë edhe më të mëdhenj.

Kjo rritje në përmasat e videove ka ndikuar gjithashtu në madhësinë e faqeve të internetit. Për shembull, vetëm midis 2011 dhe 2017, mesatarja e madhësisë së faqes së internetit u rrit nga rreth 1 MB në 3 MB – e gjitha kjo falë shtimit të përmbajtjes video.

Kjo do të thotë që vizitorët tuaj në përgjithësi do të kërkojnë një lidhje të fortë interneti për të qenë në gjendje të navigojnë pa probleme në faqen tuaj. Megjithatë, edhe me një lidhje të fortë interneti, skedarët e mëdhenj video ende konsumojnë pjesë të mëdha të të dhënave.

Shtimi i përmbajtjes video mund të ndikojë në faqen tuaj dhe përvojën e vizitorëve tuaj në disa mënyra:

  • Load-imi i videos zgjat shumë
  • Dështon të fillojë plotësisht
  • Një cilësi e përgjithshme e dobët e videos
  • Ndalim i vazhdueshëm gjatë riprodhimit dhe buferimit

Në mënyrë tipike, ju do të shtoni video në faqen tuaj të WordPress në një nga dy mënyrat. Ju mund t’i ngarkoni ato drejtpërdrejt në Librarinë e Medias ose t’i futni ato nga një platformë e hostimit të videove të palëve të treta si YouTube. Sidoqoftë, këto dy opsione ndikojnë në faqen tuaj të internetit ndryshe.

Ndërsa ngarkimi i videove harxhon resurset e serverit tuaj, shumica e shërbimeve të futjes së videove bëjnë gjithashtu kërkesa të shumta rrjeti, të cilat mund të ngadalësojnë ndjeshëm faqen tuaj. Për fat të mirë, ka truke të thjeshta që mund t’i përdorni për ta mbajtur faqen tuaj të shpejtë edhe me përmbajtje video të përfshirë.

Këshilla për të maksimizuar shpejtësinë e ngarkimit të videos në faqen tuaj të WordPress

Kur shtoni përmbajtje video në faqen tuaj të WordPress, qëllimi juaj duhet të jetë të ofroni përmbajtje me cilësi të lartë dhe UX të nivelit të lartë. Për ta arritur këtë, ju rekomandojmë të përdorni këshillat e mëposhtme:

  • Kompresoni videon tuaj përpara se ta ngarkoni. Nëse dëshironi që videot të ngarkohen shpejt në faqen tuaj, gjëja e parë që duhet të bëni është të zvogëloni madhësinë e skedarëve tuaj video. Madhësitë më të vogla të skedarëve ngarkohen më shpejt në ueb dhe kompresimi i të dhënave mund të ndihmojë me këtë. Ka shumë mjete në dispozicion, të tilla si Handbrake dhe Wondershare. Sidoqoftë, është e rëndësishme të mos sakrifikoni cilësinë e videos në proces.
  • Përdorni vetëm formate të mbështetura HTML5. HTML5 është gjuha e programimit që bën të mundur që zhvilluesit të kodojnë videot në ueb pa pasur nevojë për një shtesë shtesë. Me fjalë të tjera, kur përdorni formate të mbështetura HTML5, nuk keni më nevojë të mbështeteni në shtojcat Flash, të cilat jo vetëm reduktojnë shpejtësinë e faqes tuaj, por paraqesin edhe rreziqe sigurie. Koduesit e njohur HTML5 si Converter Point mbështesin shumicën e formateve të skedarëve video.
  • Inkorporoni një CDN të videos. Nëse jeni duke kërkuar për mjetet më të shpejta për të ofruar përmbajtje tek vizitorët e faqes tuaj, një CDN është thjesht basti juaj më i mirë. CDN-të përdorin një sistem serverësh të ndërlidhur për të shpërndarë përmbajtje në ueb bazuar në afërsinë gjeografike. Ndryshe nga platformat e hostimit së videove të palëve të treta, një CDN tipike ju ofron më shumë gjerësi brezi, më shumë kontroll mbi përvojën e vizitorëve tuaj dhe lirinë për të personalizuar reklamat.

Ekzistojnë një pjesë e vogël e shtojcave CDN të disponueshme në repozitorin e WordPress. Sidoqoftë, ne rekomandojmë Swarmify SmartVideo.

Si të shpejtoni videot tuaja me Swarmify SmartVideo (në 3 hapa)

Swarmify është një kompani e hostimit të videove që ofron shërbime për lloje të ndryshme faqesh interneti. Shtojca e tyre SmartVideo është një mjet i fuqishëm dhe i gjithanshëm që mund ta përdorni për të shpejtuar videot në faqen tuaj të WordPress. Le të hedhim një vështrim se si të filloni të përdorni shtojcën në tre hapa të thjeshtë.

Hapi 1: Krijoni një llogari Swarmify

Për të përdorur player-in SmartVideo, së pari duhet të krijoni një llogari të re. Në faqen e krijimit të llogarisë së faqes së internetit Swarmify, mund të zgjidhni nga tre plane të ndryshme.

Në thelb, plani i biznesit të vogël synohet në faqet me trafik të moderuar ndërsa opsioni Video Pro është për faqet me nevoja më të mëdha.

Hapi 2: Instaloni dhe konfiguroni shtesën Swarmify SmartVideo

Tani që llogaria juaj Swarmify është hapur dhe funksionon, hapi tjetër është të instaloni dhe aktivizoni shtojcën SmartVideo. Ju mund ta bëni këtë lehtësisht duke naviguar te Plugins > Add New nga paneli juaj i WordPress dhe duke kërkuar për “smartvideo”:

Pasi të gjeni shtojcën, klikoni në butonin Instalo Tani, pasuar nga Aktivizo. Për të konfiguruar shtesën, navigoni te skeda e re SmartVideo në panelin tuaj, e cila do t’ju sjellë në pamjen e mirëseardhjes.

Meqenëse tashmë keni një llogari Swarmify, thjesht klikoni në butonin Konfiguro. Në faqen e konfigurimit, do t’ju kërkohet të futni çelësin tuaj Swarm CDN.

Hapi 3: Shtoni SmartVideon tuaj të parë në faqen tuaj

Pasi të instalohet dhe konfigurohet, shtojca SmartVideo shton një bllok të dedikuar në Editorin e Bllokut të WordPress. Ju mund ta përdorni lehtësisht këtë bllok për të shtuar një video të re të shpejtë flakëruese në faqen tuaj:

Me këtë bllok, ju mund të ngarkoni skedarë direkt nga kompjuteri juaj ose nga resurse të tjera të palëve të treta. Gjithashtu, shtojca skanon menjëherë faqen tuaj për video dhe i konverton ato automatikisht në SmartVideos.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List