Back to Post List

Si ta kaloni biznesin tuaj online (në 7 hapa të thjeshtë)Posted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Kur konsumatori i sotëm dëshiron të blejë një produkt ose shërbim, interneti është pothuajse gjithmonë porta e parë e tyre e thirrjes. Si pronar biznesi, nëse nuk keni një prani online, mund të humbisni klientët dhe të ardhurat.

Për fat të mirë, kalimi i biznesit tuaj në internet nuk duhet të jetë një perspektivë e frikshme. Me disa mjete dhe teknika të thjeshta, mund të hapni një faqe interneti të suksesshme. Ju madje mund të optimizoni faqen tuaj për të siguruar që po ofroni përvojën më të mirë të mundshme të klientit.

Në këtë artikull, ne do të ndajmë një udhëzues hap pas hapi për të kaluar biznesin tuaj në internet. Pavarësisht nëse dëshironi të shisni produkte, të promovoni shërbimet tuaja ose thjesht të krijoni një prani në internet, ky udhëzues ka gjithçka që ju duhet të dini. Le të fillojmë!

Hapi 1: Zgjidhni emrin më të mirë të domenit për biznesin tuaj

Zgjedhja e një emri domeni është një nga vendimet më të rëndësishme që mund të merrni. Megjithëse gjithmonë mund të ndërroni adresën URL në një datë të mëvonshme, rrezikoni të dëmtoni rankimin e motorit tuaj të kërkimit. Ekziston gjithashtu një shans që ndryshimi të ngatërrojë klientët tuaj.

Kur kaloni biznesin tuaj online, zakonisht dëshironi të shfaqni emrin e biznesit tuaj diku në domenin tuaj. Sidoqoftë, mund t’ju duhet të bëni disa rregullime në varësi të markës suaj.

Nëse emri i kompanisë suaj është në anën më të shkurtër, mund të vendosni të shtoni disa fjalë kyçe përkatëse. Kjo mund t’i ndihmojë motorët e kërkimit të kuptojnë se për çfarë ka të bëjë biznesi juaj dhe rrit shanset tuaja për t’u shfaqur në faqet përkatëse të rezultateve të motorit të kërkimit (SERP).

Kur vendosni se cilat fjalë kyçe të synoni, mund të ndihmojë përdorimi i mjeteve të tilla si Google Trends dhe Keyword Planner.

Hapi 2: Bleni Web Hosting të besueshëm

Përveç një emri domeni, do t’ju duhet të blini një web hosting. Ky është shërbimi që përdoret për të ruajtur të gjithë skedarët që përbëjnë faqen tuaj të internetit.

Kur zgjidhni një plan hostimi, ne gjithmonë rekomandojmë të kontrolloni tarifat e kohës së funksionimit të ofruesit. Nëse faqja juaj bjen offline, mund të rezultojë në humbje të të ardhurave. Sipas Gartner, ndërprerja e paplanifikuar mund t’i kushtojë një kompanie deri në 5,600 dollarë çdo minutë.

Ndërprerjet (ang. downtime) e shpeshta ose të gjata gjithashtu mund ta bëjnë biznesin tuaj të duket joprofesional dhe potencialisht i pabesueshëm. Një studim nga Moz madje zbuloi se gabimet e brendshme të serverit mund të shkaktojnë probleme me fjalë kyçe të gjurmuara. Kjo do të thotë që zgjedhja juaj e ofruesit të hostimit mund të dëmtojë të gjitha përpjekjet tuaja për Optimizimin e Motorit të Kërkimit (SEO).

Nëse hasni ndonjë problem me faqen tuaj të internetit, do të dëshironi ta riktheheni dhe ta përdorni sa më shpejt që të jetë e mundur. Prandaj, ne sugjerojmë të zgjidhni një ofrues hostimi që ofron përkrahje 24/7 të klientit nëpërmjet kanaleve të shumta, në mënyrë që të keni gjithmonë akses në informacionin që ju nevojitet për ta rikthyer faqen tuaj online.

Është gjithashtu një lëvizje e zgjuar për të hulumtuar se çfarë thonë klientët për ofruesin tuaj të mundshëm të hostimit. Dëshmitë e klientëve dhe komentet e postuara në faqen e internetit të ofruesit janë vende të forta për të filluar.

Sidoqoftë, për të marrë opinione plotësisht të paanshme, ne sugjerojmë gjithashtu të kontrolloni faqet e rishikimit të palëve të treta si Trustpilot.

Hapi 3: Zgjidhni një temë të bukur WordPress

Hapi tjetër është të filloni të ndërtoni faqen tuaj. Si një nga Sistemet e Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS) më të përdorura në botë, ne rekomandojmë përdorimin e WordPress:

Pasi ta shkarkoni dhe instaloni, WordPress automatikisht aplikon një temë të paracaktuar në faqen tuaj të internetit. Megjithatë, këto tema të paracaktuara përdoren dhe njihen gjerësisht. Nëse doni të dalloheni nga turma, është e mençur ta zëvendësoni temën me një temë më unike.

WordPress ka një përzgjedhje të madhe temash që ofrojnë kombinime të ndryshme të stileve të formatimit, layouts, fonts, dhe elemente tjera vizuale. Tema e duhur e WordPress mund të ofrojë një bazë të fortë për të sjellë në jetë vizionin tuaj krijues dhe mund t’ju ndihmojë të krijoni shpejt një faqe interneti të dizajnuar në mënyrë profesionale – edhe nëse nuk keni përvojë të mëparshme.

Pasi të keni gjetur një temë që ofron gjithçka që dëshironi, është e rëndësishme të siguroheni që është e sigurt për t’u përdorur. Një temë e vjetëruar, e zhvilluar dobët ose e mirëmbajtur mund të sjellë defekte, gabime të përputhshmërisë dhe dobësi sigurie në faqen e internetit të biznesit tuaj.

Pasi të zgjidhni temën tuaj të WordPress, mund të dëshironi të rregulloni disa elementë. Nëse dëshironi disa personalizime, ju rekomandojmë të kontrolloni një shtojcë për krijimin e faqeve siç është Elementor. Ju gjithashtu mund të shikoni në hostimin tonë të WordPress gjithashtu!

Hapi 4: Vendosni faqen tuaj për sukses në SEO

SEO është çelësi për të përmirësuar rankimin e faqes tuaj në SERP. Kur kaloni biznesin tuaj online, kjo mund të sigurojë trafikun që ju nevojitet për të rritur bazën tuaj të klientëve.

Për të vendosur faqen tuaj të re për sukses në SEO, ju rekomandojmë të instaloni një shtojcë të dedikuar SEO. Zgjedhjet e njohura përfshijnë Yoast SEO dhe All In One SEO Pack.

Ndërsa po krijoni përmbajtjen tuaj, këto mjete ofrojnë rekomandime të zbatueshme se si të përmirësoni SEO-në tuaj në sajt:

Është gjithashtu e mençur të optimizoni strukturën tuaj të permalinks. Kjo mund të ndihmojë motorët e kërkimit të kuptojnë përmbajtjen e secilës faqe, e cila është jetike për SEO.

Hapi 5: Rritni sigurinë e faqes suaj të biznesit

Siguria është një shqetësim i madh për shumicën e pronarëve të faqeve të internetit. Megjithatë, është veçanërisht e rëndësishme për faqet e biznesit, pasi ato shpesh trajtojnë të dhëna të ndjeshme të klientëve si emrat e klientëve, adresat dhe informacionet e pagesave.

Nëse një palë e tretë me qëllim të keq arrin të thyej faqen tuaj të internetit, ata mund të kenë akses në këto të dhëna konfidenciale të klientit. Nëse informacioni privat i dikujt rrezikohet si rezultat i faqes suaj të internetit, mund të jetë katastrofike për reputacionin tuaj.

Në Hostinkos Hosting, ne ofrojmë një sërë veçorish që janë krijuar për të ndihmuar në mbrojtjen e biznesit tuaj kundër hakerave. Kjo përfshin mbrojtjen e HackScan, mbrojtjen me forcë brutale dhe një firewall të dyfishtë.

Edhe nëse faqja juaj i nënshtrohet një sulmi të avancuar të mohimit të shërbimit të shpërndarë (DDoS), Mbrojtja jonë e Përforcuar DDoS mund të ndihmojë në mbajtjen e sajtit tuaj online gjithë incidentit. Kjo siguron që ju të mund të vazhdoni të shisni produktet tuaja dhe të promovoni shërbimet tuaja pa ndërprerje. Gjithashtu mund të minimizojë dëmtimin e reputacionit tuaj, pasi vizitorët do të jenë plotësisht të pavetëdijshëm që hakerët po synojnë faqen tuaj.

Përveç zgjedhjes së ofruesit të duhur të hostimit, është e rëndësishme të instaloni një certifikatë Secure Sockets Layer (SSL). Kjo mund të ndihmojë në mbrojtjen e faqes suaj dhe vizitorëve tuaj duke enkriptuar të gjitha të dhënat e ndjeshme dhe aktivitetin e përdoruesit. Nëse jeni klient i Hostinkos Hosting, ne ju ofrojmë një certifikatë SSL.

Hapi 6: Përmirësoni faqen tuaj me shtojcat e WordPress

Shtojcat janë një nga pikat më të forta të WordPress. Ekziston një shtojcë për t’ju ndihmuar të përmbushni pothuajse çdo detyrë që mund të imagjinoni.

Nëse jeni duke shitur produkte fizike ose të shkarkueshme, WooCommerce është një shtojcë e njohur e tregtisë elektronike. Ky mjet falas ka gjithçka që ju nevojitet për të krijuar një gamë të gjerë faqesh të tregtisë elektronike dhe për të pranuar pagesa duke përdorur gateway të njohur si PayPal:

Siç e përmendëm, nëse ofroni takime, mund të dëshironi t’u jepni klientëve mundësinë për të rezervuar direkt nga faqja e internetit e biznesit tuaj. Kjo mund të ndihmojë në nxitjen e konvertimeve, pasi shumë klientë preferojnë të bëjnë rezervimet e tyre në mënyrë dixhitale në vend që të telefonojnë biznesin.

Ka shumë shtojca planifikimi të disponueshme për WordPress. Opsionet e njohura përfshijnë Simply Schedule Appointments, Booking Calendar, and WP Simple Booking Calendar.

Ekziston gjithashtu një shans që vizitorët të kenë pyetje në lidhje me biznesin tuaj. Ka shumë shtojca që mund t’ju ndihmojnë të jepni përgjigje për këto pyetje, duke përfshirë shtojcat e bisedave të drejtpërdrejta si 3CX Live Chat dhe LiveChat.

Për t’i përdorur në mënyrë të sigurt shtojcat, është e rëndësishme t’i shkarkoni gjithmonë ato nga një burim me reputacion, siç është Drejtoria zyrtare e WordPress. Ne gjithashtu rekomandojmë të kontrolloni me kujdes rishikimet e çdo shtojce dhe t’i mbani të përditësuara zgjidhjet tuaja të instaluara.

Hapi 7: Optimizoni performancën e faqes suaj të internetit

Ka prova që sugjerojnë se 40 për qind e njerëzve braktisin një faqe interneti që kërkon më shumë se tre sekonda për t’u ngarkuar. Kjo mund të ketë një ndikim shkatërrues në konvertimet dhe të ardhurat tuaja. Për shembull, nëse po drejtoni një faqe të tregtisë elektronike që fiton 100,000 dollarë në ditë, një vonesë e faqes për një sekondë mund t’ju kushtojë 2.5 milion dollarë në shitje të humbura gjatë një viti.

Zgjedhja juaj e ofruesit të hostimit do të ketë një ndikim të madh në kohën e ngarkimit të faqes tuaj. Sidoqoftë, ka gjithashtu hapa që mund të ndërmerrni për të përmirësuar performancën e faqes suaj të internetit.

Imazhet e bukura me rezolucion të lartë janë thelbësore për të tërhequr vëmendjen e klientëve të mundshëm. Fatkeqësisht, ato gjithashtu mund të rrisin kohën e ngarkimit të faqes suaj – veçanërisht për dyqanet e tregtisë elektronike, të cilat zakonisht përmbajnë një numër të madh imazhesh produkti.

Ju mund të zvogëloni madhësinë e një imazhi pa ndikuar në cilësinë duke përdorur kompresimin me humbje. Ju mund ta kryeni këtë lloj kompresimi duke përdorur shërbimin falas TinyPNG ose shtojcën TinyPNG.

Më në fund, mund të konsideroni përdorimin e një shtojce të caching të WordPress, të tilla si W3 Total Cache ose WP Super Cache. Këto mjete nuk do të zvogëlojnë kohën e ngarkimit të faqes në vizitën e parë të klientit, por ato mund të shpejtojnë ndjeshëm faqen tuaj të internetit në vizitat pasuese.

Për të minimizuar punën administrative që lidhet me drejtimin e një faqeje të suksesshme biznesi, ne rekomandojmë të zgjidhni një ofrues që ofron regjistrimin e domenit dhe web hosting. Në Hostinkos Hosting, ne kemi një mjet për regjistrimin e domenit që mund ta përdorni për të gjetur web adresën tuaj të përsosur dhe një sërë planesh të hostimit për t’iu përshtatur saktësisht nevojave tuaja të biznesit!

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List