Back to Post List

7 emrat më të shtrenjtë të domenit të shitur ndonjëherëPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Çdo faqe interneti ka nevojë për një emër domeni. Kur njerëzit mendojnë për koston e emrave të domenit, ata ka të ngjarë të mendojnë për emrin e tyre të domenit .COM $12,99. Mund të hasni në ato opsione të lira në kërkim, por ndonjëherë mund të hasni që zgjedhja juaj e parë për një emër domeni është marrë. Për fat të mirë, blerja e një emri domeni përmes mjeteve tradicionale, siç është shiriti i kërkimit në regjistruesin tuaj të preferuar, nuk është mënyra e vetme për të siguruar emrin e domenit të ëndrrave tuaja. Shpesh, ka domene që i shiten në treg nga pronarët e tyre për shumë më tepër se 12,99 dollarë!.

Në të kaluaren ka pasur shumë shitje të shtrenjta të emrave të domeneve të shitura në treg. Shikoni se për çfarë janë shitur këta shtatë emra domenesh më poshtë. Këto shtatë të para mbajnë vendet më të larta për koston e emrave të domeneve të shitura.

1. LASVEGAS.COM ushit për 90,000,000 dollarë

Emri i domenit lasvegas.com u shit për 90 milionë dollarë (për t’u paguar brenda disa viteve), duke ndaluar çdo ndërprerje të marrëveshjes nga pala blerëse. Marrëveshja u bë në vitin 2005 midis VEGAS.com, LLC, e cila është kompania që blen emrin e domenit, dhe Stephens Media. VEGAS.com LLC është një agjenci udhëtimi online specifike për destinacionin, e themeluar në vitin 1998. e ka selinë në Las Vegas, Nevada.

2. CARINSURANCE.COM u shit për 49,700,000 dollarë

Në vitin 2010, QuinStreet bleu carinsurance.com për 49.7 milionë dollarë. QuinStreet është një kompani me bazë në Foster City, Kaliforni. Para se të zotëronte carinsurnace.com, QuinStreet kishte blerë tashmë emra të tjerë domenesh. Në vitin 2009, QuinStreet kishte blerë emrin e domenit dhe faqen e internetit për insure.com për 16 milionë dollarë dhe në vitin 2010, kishte blerë insurance.com (së bashku me asetet e tjera të lidhura) për 35.6 milionë dollarë.

3. INSURANCE.COM shitet për 35,600,000 dollarë

Shihni më lart – QuinStreet e zotëron gjithashtu këtë!

4. PRIVATEJET.COM shitet 30.180.000

Emri i domenit privatejet.com iu shit Nations Luxury Transportation, LLC nga Don’t Look Media.com, një kompani udhëheqëse e pronësisë intelektuale. Nations Luxury Transportation, LLC, e cila ofron shërbime udhëtimi, bleu emrin e domenit në vitin 2012 për 30,180,000 dollarë me synimin për ta përdorur atë për faqen e tyre të re të internetit. Besohet se, meqenëse emri i domain-it u ble në para dhe aksione, ishte shitja më e pastër e një emri domaini ndonjëherë.

5. VOICE.COM u shit për 30,000,000 dollarë

Voice.com u shit më 18 qershor 2019, te Block.one për platformën e tyre të re të rrjeteve sociale. Emri i domenit fillimisht ishte në pronësi të MicroStrategy Incorporated, e cila është një kompani e themeluar në vitin 1989 që ofron inteligjencë biznesi, softuer celular dhe shërbime të bazuara në cloud. Block.one u themelua në vitin 2017.

6. INTERNET.COM shitet për 18,000,000 dollarë

QuinStreet ishte përsëri me këtë shitje të bërë në vitin 2009. Ndërsa internet.com iu shit atyre për 18,000,000 dollarë, kishte një portofol me emra të tjerë domainesh të përfshira në këtë shitje, e cila përfshinte InternetNews.com, Webopedia.com, ServerWatch.com, DatabaseJournal.com, Datamation.com, eSecurityPlanet.com, EnterpriseNetworkingPlanet.com, SmallBusinessComputing.com dhe Developer.com. WebMediaBrands, Inc., është një ofrues kryesor global i lajmeve, informacioneve origjinale, faqeve të internetit të karrierës dhe ngjarjeve për teknologjinë e informacionit, biznesin, median dhe profesionistët krijues.

7. 360.COM u shit për 17,000,000 dollarë

Qihoo 360 Technology Co., një kompani e sigurisë online me seli në Kinë, bleu 360.com për 17 milionë dollarë. Ata e blenë emrin e domain-it në vitin 2015 nga kompania evropiane e celularëve, Vodafone. Emri i domenit ridrejtohet në emrin e tyre origjinal të domenit, 360totalsecurity.com. Kjo blerje supozohej të ishte shitja më e shtrenjtë e emrit të domenit në 2015.

Sidoqoftë, nëse dëshironi një emër domeni, por nuk po kërkoni të thyeni bankën, atëherë shikoni faqen tonë për regjistrimin e domenit.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List