Back to Post List

10 mënyra të zgjuara për të tërhequr më shumë klientë vendas në biznesin tuajPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Nëse je një biznes që ka ambiente fizike si kafene, ose operon në një zonë fikse si p.sh. hidraulik, atëherë tërheqja e klientëve nga zonat tuaja lokale është një prioritet.

Në këtë udhëzues, ne do të shikojmë disa gjëra që mund të bëni për të rritur shanset tuaja për të tërhequr vëmendjen e klientëve vendas.

10 mënyra se si biznesi juaj mund të tërheqë më shumë klientë vendas

1. Përfshini fjalë kyçe lokale në faqen tuaj të internetit

Kur dikush shkon në Google dhe kërkon për një biznes të caktuar lokal, shanset janë që ai të mos jetë në dijeni të biznesit tuaj ose të asaj që shitni. Nëse dëshironi që klientët potencialë t’ju gjejnë, atëherë fjalët kyçe në faqen tuaj të internetit duhet të pasqyrojnë llojet e kërkimeve që po bëjnë klientët tuaj të mundshëm.

Në këtë mënyrë, Google dhe motorët e tjerë të kërkimit kanë më shumë gjasa të kuptojnë se për çfarë bëhet fjalë në uebsajtin tuaj.

Ju nuk keni nevojë të mbushni përmbajtjen tuaj plot me fjalë kyçe, përdorni ato natyrshëm në vendet ku ato janë të rëndësishme.

Është gjithashtu e rëndësishme të përfshini fjalë kyçe në URL-të e faqeve të faqes tuaj të internetit aty ku është e përshtatshme.

2. Përfshihuni në rezultatet e kërkimit të bazuara në harta

Përfshirja e fjalëve kyçe në faqen tuaj është vetëm hapi i parë. Nëse jeni serioz për t’u gjetur nga klientët lokalë, duhet të bëni gjithçka që mundeni për t’u shfaqur në rezultatet e kërkimit të bazuara në harta.

Për t’u shfaqur në Google Maps, duhet të konfiguroni një faqe Google My Business.

Ju gjithashtu duhet të konsideroni ngritjen e një faqeje Bing Places për biznes, pasi këtu Bing dhe partnerët e tij mbledhin informacione për shërbimin e tyre të hartave.

3 Sigurohuni që emri, adresa dhe numri i telefonit të jenë në përputhje

Emri, adresa dhe numri i telefonit të biznesit tuaj (NAP) luajnë një rol vendimtar në SEO lokale. Motorët e kërkimit përdorin NAP-në tuaj për të kuptuar kur biznesi juaj përmendet në ueb.

Më pas ata e përdorin këtë informacion si pjesë të algoritmit të tyre kompleks, i cili vendos se çfarë të tregojë në rezultatet e kërkimit.

Për këtë arsye, është e rëndësishme të siguroheni që NAP-i juaj të shfaqet saktësisht në të njëjtën mënyrë në të gjithë ueb-in.

Kjo përfshin faqen tuaj të internetit dhe çdo uebsajt tjetër (si p.sh. faqet e listimit) ku shfaqet NAP-ja juaj.

Edhe një ndryshim i vogël, siç është mungesa e kodit të zonës, mund të ketë një ndikim negativ në SEO tuaj lokale, kështu që mbajeni PNV-në tuaj të qëndrueshme.

4. Përfshihuni në rishikimet e artikujve për zonën tuaj

Kryeni një kërkim për një biznes të mirënjohur lokal dhe do të gjeni të paktën disa lloje artikujsh “më të mirët në 10” ose “më të mirët në Prishtinë” ku përfshihet ai biznes.

Këto lista janë një mundësi e shkëlqyer që biznesi juaj lokal të shihet nga njerëzit që kërkojnë atë që ju ofroni. Por si mund të hyni në këto faqe rishikimi? Mund të shpresoni që ata t’ju vënë re, por kjo vështirë se funksionon.

Në vend të kësaj, bëni disa kërkime dhe shikoni se cilat lista kryesore dhe rishikime artikujsh shfaqen kur kërkoni për biznesin tuaj ose biznese të tjera në zonën tuaj. Qëllimi juaj është të gjeni boshllëqe në lista ose mundësi për përmirësim.

5. Paraqisni faqen tuaj në drejtoritë lokale

Drejtoritë lokale janë një burim i madh trafiku që nuk mund të përballoni ta shpërfillni. Këto janë paksa të ndryshme nga rezultatet e motorëve të kërkimit dhe faqet e rishikimit, sepse përparësia kryesore e një drejtorie është të sigurojë informacion.

Një drejtori lokale do të tregojë vendndodhjen e biznesit tuaj, orët, fotot, komentet e klientëve dhe informacionin e kontaktit.

Megjithatë, mund të jetë një sfidë për të paraqitur informacionin tuaj dhe për t’i mbajtur të gjitha drejtoritë të përditësuara, veçanërisht nëse nuk keni një ekip marketingu që mund ta paraqesë biznesin tuaj në drejtoritë përkatëse lokale dhe të mbajë një sy në listën tuaj për t’u siguruar që është i saktë.

6. Shfaq komentet dhe dëshmitë e klientëve

Pak gjëra janë më të rëndësishme se ato që thonë njerëzit për biznesin tuaj në internet. Në fakt, shumica e njerëzve marrin pak kohë për të hulumtuar përpara se të blejnë një produkt ose shërbim. Një sondazh i BrightLocal i vitit 2019 tregon se një klient mesatar shikon 10 komente përpara se të ndihet i aftë t’i besojë një biznesi dhe 97% e klientëve do të lexojnë përgjigjen e një biznesi ndaj komenteve.

7. Ndërtoni marrëdhënie me biznese plotësuese

Jo çdo biznes është konkurrenca juaj. Disa kompani mund të bëhen një burim i shkëlqyeshëm i referimeve të ndërsjella. Pra, nëse zotëroni një kompani fotografike dasmash, mund të provoni të krijoni marrëdhënie me DJ-të e dasmave, luleshitës dhe të gjithë të tjerët në industrinë e dasmave.

Filloni duke krijuar një listë të produkteve dhe shërbimeve plotësuese në zonën tuaj dhe drejtojuni pronarëve për të diskutuar mënyrat për të promovuar dhe dërguar klientë njëri-tjetrit.

8. Ofroni kuponë dhe shpërblime për besnikëri

Dhënia e gjërave falas ose shpërblyja e klientëve për besnikërinë e tyre janë taktika të shkëlqyera për t’i bërë më shumë vendas të vijnë dhe t’i joshin ata të kthehen. Një sallon picash që u jep klientëve për herë të parë një pjesë falas do të bëhet shpejt një i preferuar lokal.

Sigurisht, ofrimi i një kuponi mund t’ju kushtojë pak para, por mund të jetë diçka e vogël nëse vërteton cilësinë e produkteve ose shërbimeve tuaja, dhe njerëzit e kuptojnë shpejt se ju jeni zgjedhja e tyre e parë dhe e vetme për atë produkt ose shërbim.

Një kartë besnikërie mund të jet gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për t’i bërë njerëzit të kthehen në biznesin tuaj. Një kartë pulle që u jep klientëve një kafe falas pasi të porosisin pesë është një mënyrë me kosto të ulët për të krijuar një zakon dhe për t’i kthyer ata në klientë besnikë.

9. Përfshihuni në komunitetin lokal

Mund të jetë vullnetarizëm ose mund të jetë sponsorizimi i një klubi apo eventi sportiv lokal.

Çdo mënyrë që ju mund të përfshiheni në komunitetin tuaj lokal mund të ndihmojë në ndërtimin e profilit tuaj në zonën lokale. Kjo, nga ana tjetër, mund të ndihmojë në tërheqjen e klientëve.

Sigurisht, nëse doni të përfshiheni në baza vullnetare me kauzat dhe ngjarjet lokale, duhet ta bëni këtë për arsyet e duhura. Pra fokusohuni në gjëra që do të përfitojnë komunitetin dhe jo në vetëpromovim.

Por ndërtimi i lidhjeve të komunitetit mund të jetë vendimtar për çdo biznes që mbështetet në një bazë lokale klientësh.

10. Ndërtoni marrëdhënie me gazetarët vendas

Gazetarët vendas janë gjithmonë në kërkim të një historie, kështu që nëse e keni një të tillë, mund ta përdorni atë për të marrë mbulim nga shtypi.

Nëse keni më shumë se një histori, mund ta përdorni atë për të ndërtuar një marrëdhënie me gazetarët vendas dhe për të rritur shanset tuaja për të marrë mbulim të përsëritur nga shtypi në të ardhmen.

Ju keni më shumë gjasa të merrni mbulim nga shtypi nëse ka diçka unike në biznesin tuaj, ose nëse jeni duke bërë diçka interesante (si p.sh. përfshirja në ngjarje të komunitetit).

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List