Back to Post List

Si të zgjidhni shërbimin më të mirë të web hosting për uebfaqen tuaj të rePosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Nëse po kërkoni të bëni biznesin tuaj në internet, gjëja e parë që ju nevojitet është web hostimi. Kjo ju ofron një vend për të mbajtur gjithçka që përbën faqen tuaj të internetit (d.m.th. skedarët, kodin, tekstin, imazhet, videot dhe më shumë).

Por me bollëkun e ofruesve të web hosting në dispozicion, si të zgjidhni atë të duhurin? Çfarë duhet të kërkoni në një kompani hostimi, përveç çmimeve të përballueshme?

Në këtë postim, ne do të ndajmë disa gjëra kryesore për t’u marrë parasysh kur zgjidhni web hostin tuaj, në mënyrë që të ndiheni të sigurt se po bëni zgjedhjen e duhur.

Si të zgjidhni një web host

Ja çfarë duhet të bëni për të gjetur një web host që është i duhuri për ju.

Konsideroni se çfarë lloji i hostimit ju nevojitet

Disa web hostë specializohen në një lloj të caktuar hostimi, kështu që nëse një ofrues nuk ofron llojin e hostimit që ju nevojitet, atëherë mund t’i hiqni ata nga lista juaj e ngushtë menjëherë.

Llojet kryesore të hostimit janë:

  • Shared hosting– më e mira për faqet e vogla fillestare
    WordPress hosting– Hostim i specializuar që është ideale për faqet WordPress të mëdha dhe të vogla
    VPS hosting – Hostimi më i fuqishëm i përshtatshëm për një sërë aplikacionesh me resurse intensive, duke përfshirë faqet e internetit komplekse të mesme dhe të mëdha.
    Dedicated Hosting – Opsioni më i fuqishëm i hostimit i përshtatshëm për faqet e internetit shumë të mëdha dhe komplekse.

Kuptoni se çfarë keni nevojë për të bërë me faqen tuaj të internetit

Nëse po ndërtoni një uebsajt të vogël me vetëm disa faqe dhe veçori themelore, nuk keni nevojë për një plan hostimi jashtëzakonisht të fuqishëm me të gjitha veçoritë e mundshme.

Po kështu, nëse po ndërtoni një uebsajt të madh, kompleks me veçori të përparuara, atëherë do t’ju duhet një plan hostimi që mund ta sigurojë atë.

Zgjedhja e hostimit të gabuar të hostimit për faqen tuaj të internetit mund të çojë në shpenzimin e më shumë parave sesa duhet, ose mund të nënkuptojë që faqja juaj e internetit nuk funksionon siç duhet kur lançohet.

Bëni një listë të veçorive të faqes tuaj dhe çfarë prisni që do t’ju duhet të bëni dhe më pas sigurohuni që të zgjidhni një web host me një plan që plotëson nevojat tuaja.

Shikoni opsionet e azhurimit të ardhshëm

Ju mund të dëshironi të filloni pak, por çka nëse planifikoni të rriteni? Nëse filloni me një ofrues hostimi që nuk e bën të lehtë azhurnimin e planit suaj ekzistues, mund ta gjeni veten të mbërthyer me një faqe interneti që nuk i plotëson nevojat tuaja.

Një web host i mirë duhet ta bëjë të lehtë për ju që të përmirësoni planin tuaj të hotimit kur të vijë koha.

Hetoni lehtësinë e përdorimit

Lajmi i mirë është se ballafaqimi me anën teknike të web hosting është më i lehtë se kurrë më parë. Këto ditë, panelet grafike të kontrollit janë standarde, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për administrimin e faqes tuaj nëpërmjet komandave të konsolës. (Ju as nuk keni nevojë të shqetësoheni për të ditur se çfarë do të thotë kjo!)

Por, përpara se të zgjidhni një web host, është mirë të shikoni se si funksionon paneli i tyre i kontrollit përpara se të angazhoheni, në mënyrë që të shihni se çfarë niveli të aftësive të TI-së do t’ju duhet për ta përdorur atë.

Kontrolloni se çfarë përkrahje është në dispozicion

Nëse po krijoni uebsajtin tuaj të parë në internet, atëherë marrja e përkrahjes së duhur është thelbësore. Shikoni se çfarë përkrahje ofrohet dhe sigurohuni që ajo përputhet me mënyrën se si ju pëlqen të komunikoni. Përkrahja telefonike mund të jetë veçanërisht e rëndësishme nëse nuk jeni të sigurt për çështjet e teknologjisë, pasi do të keni dikë që t’i drejtoheni nëse ka një problem me pritjen tuaj.

Një web host i mirë duhet gjithashtu të ofrojë një seksion gjithëpërfshirës të përkrahjes në faqen e tyre të internetit dhe ndoshta edhe një blog që merret me çështje që lidhen me biznesin në internet (si kjo që po lexoni tani!)

Hetoni se si do të jeni në gjendje të krijoni dhe modifikoni faqen tuaj të internetit

Një plan hostimi është i pavlefshëm nëse nuk jeni në gjendje të krijoni një faqe interneti në të. Pra, përpara se të angazhoheni për një web host dhe një paln të caktuar hostimi, sigurohuni që të dini se çfarë do të duhet të bëni për të marrë një uebfaqe.

Hetoni historikun e ofruesit të hostimit

Një ofrues hostimi i vendosur dhe i besueshëm është një ofrues i besueshëm hostimi. Shikoni historinë e kompanisë, veçanërisht sa kohë ka qenë rreth e rrotull, dhe hetoni vlerësimet e saj.

Kërkoni një ofrues hostimi me shumë komente, shumica e të cilave janë pozitive. Shikoni gjithashtu se si ata trajtojnë vlerësimet negative pasi kjo do t’ju japë një ide se si reagojnë kur diçka nuk shkon.

Shikoni provën sociale të web hostit

Shumë kompani përdorin prova sociale për të treguar se ofrojnë atë që klientët potencialë kanë nevojë. Zakonisht, kjo merr formën e storjeve nga klientët ekzistues që kanë pasur sukses kur përdorin produktet/shërbimet e biznesit.

Pra, hidhini një sy provës sociale kur jeni duke zgjedhur një web host dhe shikoni se çfarë kanë për të thënë klientët ekzistues.

Megjithëse këto histori janë kuruar nga vetë web hosti, ato ende mund t’ju japin një ide të mirë nëse shërbimet e tij janë të përshtatshme për nevojat tuaja.

Shikoni opsionet e planit të web hostit

Çfarë shtesash ofron një web host me planet e tij? Shpesh, do të zbuloni se gjëra të tilla si emrat e domenit, certifikatat SSL (shih më poshtë) dhe adresat e emailit hidhen falas. Ndonjëherë vetëm për një vit, herë për më shumë.

Nëse një plan hostimi përfshin gjërat që ju nevojiten, atëherë mund t’ju ndihmojë të kurseni para, kështu që mund të dëshironi ta keni parasysh këtë kur zgjidhni një shërbim të web hosting.

Mendoni për sigurinë e uebfaqes

Ju ndoshta nuk dëshironi të mendoni për mundësinë që uebfaqja juaj të hakohet para se të ekzistojë, por mund të ndihmojë në shmangien e një hakimi të ardhshëm nëse e bëni këtë.

Çdo ofrues i mirë i web hostimit do të ketë ndërmarrë hapa të gjerë për të mbrojtur sistemet dhe serverët e tyre, por gjithsesi ju takon juve të mbroni faqen tuaj të internetit.

Disa ofrues hostimi do të ofrojnë një lloj veçorish të sigurisë së faqes në internet si pjesë e planeve të tyre të hostimit. Shpesh ky është thjesht një SSL falas, por mund të shtrihet në opsione më të avancuara të sigurisë së uebfaqes, siç është skanimi i malware.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të zgjidhni një web host që ofron opsione shtesë të sigurisë së uebfaqes. Ju mund të shihni planin e Sigurisë së Uebsajtit të Hostinkos këtu.

Merrni parasysh se cilat produkte dhe shtesa të tjera do t’ju nevojiten

Ndonjëherë, ofruesi i duhur i hostimit dhe plani i duhur i hostimit do të nënkuptojnë që nuk keni nevojë të blini ndonjë produkt shtesë për të ngritur dhe funksionuar faqen tuaj të internetit ashtu siç dëshironi.

Sidoqoftë, ia vlen të siguroheni që po merrni gjithçka që ju nevojitet dhe, nëse nuk po, hetoni se sa do t’ju kushtojë për të marrë këto veçori shtesë.

Shikoni periudhën e abonimit dhe çmimin

Sa kohë po planifikoni të qëndroni me web hostin tuaj? Nje vit? Dhjetë vjet? Shumica e ofruesve të mirë të hostimit do t’ju ofrojnë një sërë periudhash abonimi për të zgjedhur.

Nëse zgjidhni një periudhë më të shkurtër, do të keni fleksibilitetin për të ndryshuar ofruesin nëse dëshironi. Përparësia e mbylljes për një periudhë më të gjatë është se kompanitë e hostimit shpesh ofrojnë një zbritje për planet afatgjata.

Merrni parasysh çmimin e rinovimit

Shumë ofrues të hostimit ofrojnë zbritje për vitin e parë si një mënyrë për të tërhequr klientë të rinj, gjë që është e shkëlqyeshme nëse po kërkoni të kurseni para kur jeni duke hapur një uebsajt të ri.

Vetëm sigurohuni që t’i hidhni një sy edhe çmimeve të rinovimit, në mënyrë që të jeni të sigurt se do të merrni një marrëveshje të mirë pas ofertës fillestare.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List