Back to Post List

Çfarë e bën një faqe interneti të mirë?Posted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Ju keni një faqe interneti, por a është një uebsajt i mirë? Ose ndoshta po planifikoni të krijoni uebsajtin tuaj të parë dhe dëshironi të siguroheni që t’i keni gjërat siç duhet.

Pra, si mund të dalloni nëse një faqe interneti është e mirë, veçanërisht nëse nuk e keni krijuar kurrë një më parë ose keni një uebsajt ekzistues që mendoni se nuk funksionon mirë?

Këtu janë tetë gjëra që duhen parë kur përpiqeni të siguroheni që uebfaqja juaj të jetë sa më e mirë.

1. Faqja juaj e internetit është krijuar për të përmbushur nevojat e përdoruesve

Mund të jetë joshëse të shikoni faqen tuaj të internetit si një mjet që përdorni për të përmbushur nevojat tuaja, pavarësisht nëse kjo është shitja e produkteve apo gjenerimi i leads.

Sidoqoftë, një faqe interneti e mirë është krijuar në të vërtetë për të përmbushur nevojat e përdoruesve. Ky ndryshim mund të jetë delikat, por është gjithmonë i rëndësishëm.

Sigurohuni që e dini përgjigjen e këtyre pyetjeve:

Cili është qëllimi i përgjithshëm i faqes në internet? Nëse është një faqe Ecommerce, do të jetë për të shitur produktet tuaja. Nëse jeni një biznes shërbimi (si një hidraulik) do të gjenerojë pyetje që mund të ktheheni në shitje. Nëse është një faqe e komunitetit, mund të dëshironi të tërhiqni vullnetarë. Nëse po krijoni një blog, do të dëshironi që njerëzit të lexojnë postimet tuaja.

Cilat janë qëllimet dytësore të faqes në internet? Nëse jeni biznes, do t’ju duhet një mënyrë për të trajtuar çështjet e shërbimit ndaj klientit. Nëse jeni një organizatë komunitare, mund të dëshironi një mënyrë për të mbledhur fonde. Nëse jeni një bloger, ndoshta do të dëshironi që lexuesit të komentojnë në postimet tuaja dhe mund të dëshironi gjithashtu një formular regjistrimi me email.

Cilat veçori/faqe i nevojiten uebsajtit tim për të arritur këto synime? Tani e dini se çfarë duhet të bëjë faqja juaj e internetit, është koha për të bërë një listë të asaj që uebsajtit tuaj do t’i duhet për t’u siguruar që mund t’ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja.

2. Faqja juaj ka një dizajn të thjeshtë dhe të qartë

Ashtu si faqja juaj e internetit duhet të ketë një qëllim të përgjithshëm të përqendruar te përdoruesit, kështu duhet të ketë çdo faqe.

Dhe duhet të jetë e qartë për këdo që viziton një uebfaqe se cili është qëllimi i asaj uebfaqeje.

Një nga mënyrat se si do ta komunikoni këtë qëllim është përmes përmbajtjes (shih më poshtë), por dizajni i thjeshtë dhe i qartë gjithashtu ka rëndësi.

Një mënyrë bazë për të vendosur nëse një faqe ka një dizajn të thjeshtë dhe të qartë është duke përdorur testin e squint. Nëse shikoni një faqe dhe shikoni, elementët e saj më të rëndësishëm duhet të dallohen nga pjesa tjetër e përmbajtjes.

A bien në sy thirrjet tuaja për veprim (shih më poshtë)? Apo po mbyten në një det me përmbajtje të tjera vizuale? Nëse kjo e fundit, mund t’ju duhet të rishikoni dizajnet e faqeve tuaja.

3. Faqja juaj e internetit është e lehtë për tu naviguar

A keni vizituar ndonjëherë një faqe interneti dhe keni zbuluar se ishte e pamundur të gjeni atë që dëshironit? ju si reagonit? A ngulmove dhe gjete atë që doje? Apo shkuat në një faqe tjetër që ishte më e lehtë për t’u naviguar?

Një faqe interneti e mirë është ajo që është sa më e lehtë për t’u naviguar.

Nëse keni, ose po planifikoni të krijoni, një sajt mjaft të thjeshtë – si p.sh. një blog, ose një faqe “broshure” e krijuar për të shitur një produkt ose shërbim të vetëm, atëherë të siguroheni që navigimi juaj të jetë i lehtë për t’u përdorur duhet të jetë mjaft i thjeshtë.

Por nëse po planifikoni një sajt më të madh të tregtisë elektronike, atëherë gjërat fillojnë të bëhen pak më të ndërlikuara.

Pavarësisht se çfarë lloj uebsajti po krijoni, navigimi duhet të jetë pjesë e planifikimit tuaj.

4. Faqja juaj e internetit është miqësore me pajisjet mobile

Kjo përshtatet me “të lehtë për t’u naviguar”, por është kaq e rëndësishme sa meriton një përmendje më vete. Përdoruesit e celularëve tani përbëjnë mbi 50% të të gjitha vizitave në uebsajt.

Kjo do të thotë nëse faqja juaj e internetit nuk është miqësore me celularin, atëherë rrezikoni t’i jepni një përvojë të keqe shumicës së vizitorëve të faqes suaj të internetit.

Plus, Google tani përdor indeksimin e parë në celular, që do të thotë kur shikon faqen tuaj të internetit për të parë se çfarë përmbajtje ka, po shikon versionin celular. Kjo do të thotë që një faqe interneti jo miqësore për celularët mund të dëmtojë SEO-në tuaj.

5. Faqja juaj e internetit është miqësore me motorët e kërkimit

Një faqe interneti e mirë është ajo që vizitohet. Pra, nëse faqja juaj e internetit nuk është miqësore me motorët e kërkimit, atëherë shanset janë që nuk është një uebsajt i mirë.

Tani, bërja miqësore me motorin e kërkimit të faqes suaj nuk do të garantojë renditje të lartë të kërkimit, por është pika e fillimit.

Lajmi i mirë është se nëse jeni duke përdorur një mjet si WordPress ose një ndërtues cilësor uebsajti për të krijuar faqen tuaj të internetit, atëherë do të ndërtohen bazat e një siti miqësor me motorin e kërkimit.

Sidoqoftë, do t’ju duhet ende të mendoni për gjëra të tilla si mënyra se si është strukturuar uebfaqja juaj, fjalët kyçe që përdorni dhe më shumë.

6. Faqja juaj e internetit ka përmbajtje të qëllimshme

Një faqe interneti e mirë ka një qëllim, dhe gjithashtu ka përmbajtje të qëllimshme.

Por çfarë e bën përmbajtjen e qëllimshme? Epo, nëse i keni punuar tashmë dy hapat e parë të këtij udhëzuesi, tashmë duhet të keni një ide të mirë.

E thënë thjesht, faqja juaj e internetit ka një qëllim, çdo faqe në faqen tuaj të internetit duhet të ketë një qëllim dhe përmbajtja në secilën faqe duhet të sigurojë që vizitorët të jenë në gjendje të kuptojnë se çfarë duhet të bëjnë në atë faqe.

Është e qartë se qëllimi dhe stili i përmbajtjes suaj do të ndryshojnë në varësi të qëllimit të faqes në fjalë.

Për shembull, një faqe ndihme do të shfaqë gjëra që synojnë të kënaqin kërkesat e klientëve të mundshëm, të tilla si një seksion FAQ dhe një mënyrë për të kontaktuar një faqe të mbështetjes së klientit.

Nga ana tjetër, një faqe produkti do të shfaqë detajet e produktit, imazhet, informacionin e çmimeve, si dhe një mënyrë të spikatur për vizitorin për të blerë artikullin në fjalë.

Gjë që na sjell bukur te pjesa më e rëndësishme e përmbajtjes në shumicën e faqeve të internetit – thirrja për veprim (CTA). Një CTA e mirë duhet të jetë gjëja më e spikatur në një faqe dhe duhet të inkurajojë përdoruesin të ndërmarrë veprimin specifik që faqja është e orientuar drejt inkurajimit – blej tani, për shembull.

Nëse vizitorët e faqes suaj të internetit nuk mund të shohin se çfarë duhet të bëjnë më pas, gjasat janë që gjëja tjetër që ata bëjnë do të largohen nga uebfaqja juaj.

7. Faqja juaj e internetit ngarkohet shpejt

A rrini rreth e rrotull nëse një faqe interneti kërkon shumë vite për t’u ngarkuar? Sigurisht, ju nuk e bëni, dhe as vizitorët në faqen tuaj të internetit nuk do ta bëjnë. Një faqe interneti e mirë është një faqe interneti e shpejtë.

Në fakt, një faqe interneti e shpejtë është më e rëndësishme se kurrë, sepse shpejtësia e ngarkimit është një faktor që Google merr parasysh kur rendit faqet në rezultatet e motorit të kërkimit.

Nëse jeni duke përdorur një web dizajner, sigurohuni që të shkoni me një që e kupton rëndësinë e shpejtësisë dhe mund të ofrojë një faqe që funksionon.

Nëse po planifikoni të përdorni WordPress, me siguri do të dëshironi të zgjidhni një host të specializuar të WordPress pasi kjo është e optimizuar për performancën.

8. Faqja juaj e internetit përfshin informacionin e kontaktit

Ne e kemi prekur tashmë këtë, por duhet të përsëritet. Informacioni i kontaktit dhe një faqe rreth nesh shtojnë besim shtesë në çdo faqe interneti – qoftë ajo një blog, apo një sajt e-commerce, njerëzit duan të krijojnë një lidhje me personin/njerëzit pas sajtit që po vizitojnë.

Informacioni i kontaktit është edhe më jetik nëse drejtoni një biznes lokal pasi Google do të përdorë emrin, adresën dhe numrin tuaj të telefonit si një sinjal për të ndihmuar në vendosjen se kur duhet të shfaqni faqen tuaj të internetit në rezultatet e kërkimit lokal.

Në fakt, nëse drejtoni një biznes lokal, atëherë duhet të mendoni për përmbajtjen lokale në mënyrë specifike, për t’u siguruar që Google të marrë sa më shumë sinjale për biznesin tuaj.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List