Back to Post List

Çfarë e bën një faqe interneti të suksesshme në 2023?Posted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Çdo pronar biznesi i vogël dëshiron që uebfaqja e tyre të jetë e përsosur. E vërteta është se asnjë faqe interneti nuk është e përsosur. Por mund të jetë e suksesshme nëse punoni dhe rregulloni, lustroni, testoni dhe përmirësoni vazhdimisht për t’u ofruar një përvojë të shkëlqyer vizitorëve tuaj. Kur keni një faqe interneti me cilësi të lartë dhe të përditësuar, mund të tërheqni më lehtë njerëz të rinj në biznesin tuaj dhe t’i joshni ata të kthehen dhe të blejnë nga ju.

Pavarësisht nëse po kërkoni të filloni të krijoni një faqe biznesi të vogël ose të përmirësoni atë ekzistues këtë vit, këtu janë elementët kryesorë që faqja juaj e internetit nuk mund të jetë pa në vitin 2023.

Përmbajtje që tregon një histori bindëse

Faqja juaj e internetit duhet të tregojë historinë e asaj që bën biznesi juaj, pse ekziston, kujt i shërben dhe pse duhet të kujdesen perspektivat tuaja. Si e tregoni historinë tuaj? Me përmbajtje me cilësi të lartë, relevante dhe tërheqëse.

Kur keni përmbajtje të shkruar mirë në faqen tuaj, vizitorët mund të kuptojnë qartë se çfarë bëni dhe se si produktet dhe shërbimet tuaja mund t’i ndihmojnë ata të arrijnë qëllimet e tyre ose të zgjidhin problemet e tyre.

Nëse optimizoni gjithashtu përmbajtjen tuaj për motorët e kërkimit (dhe patjetër që duhet), Google mund t’ju shpërblejë me rankime më të larta. Kjo do të thotë që më shumë njerëz do të jenë në gjendje të gjejnë biznesin dhe ofertën tuaj në krye të rezultateve të motorëve të kërkimit dhe të ndjehen të detyruar të vizitojnë faqen tuaj.

Pra, përqendrohuni në krijimin e përmbajtjes me cilësi të lartë, të qëllimshme dhe të optimizuar siç duhet.

Lexueshmëria, gramatika dhe drejtshkrimi

Pavarësisht se sa fantastike duket faqja juaj, njerëzit nuk do t’i besojnë nëse është e mbushur me zhargon, gramatikë të dobët ose gabime drejtshkrimore. Dhe nëse njerëzit nuk i besojnë, ata nuk do të blejnë nga ju.

Pra, sigurohuni që përmbajtja juaj të jetë e lehtë për t’u lexuar dhe kuptuar. Përdorni fjali të shkurtra dhe fjalë të thjeshta për të siguruar që kushdo që viziton faqen tuaj mund të skanojë shpejt përmbajtjen tuaj dhe të kuptojë se për çfarë bëhet fjalë biznesi juaj.

Thirrje të forta për veprim

Një thirrje për veprim (CTA) është tekst ose një buton që i nxit vizitorët të ndërmarrin një veprim specifik. CTA-të ndihmojnë për t’i udhëhequr njerëzit drejt hapit tjetër që dëshironi të ndërmarrin.

CTA-ja juaj mund të jetë që t’u kërkoni njerëzve të blejnë një produkt ose shërbim, të plotësoni një formular të thirrjes, të rezervoni një takim, të kërkoni një vlerësim të kostos, të regjistroheni në buletinin tuaj dhe më shumë.

Pra, sigurohuni që të keni një CTA të vetme por joshëse në çdo faqe të faqes tuaj. Por, më e rëndësishmja, sigurohuni që të jetë e rëndësishme dhe e dobishme për vizitorët tuaj. Audienca juaj mund të jetë më e aftë për ueb-in se sa mendoni dhe mund të shmangë plotësimin e formularëve dhe ndarjen e informacionit personal nëse nuk janë të sigurt se kjo do t’i afrojë më shumë drejt zgjidhjes së problemeve të tyre.

Pamje cilësore

Imazhet dhe videot janë të shkëlqyera. Ato na ndihmojnë të imagjinojmë zotërimin dhe përdorimin e një produkti ose shërbimi, kështu që ne kemi më shumë gjasa të blejmë diçka që mund ta shohim. Pra, sigurohuni që të përfshini imazhe dhe video në çdo faqe të faqes tuaj për të shfaqur ofertën tuaj në dritën më të mirë të mundshme. Kini kujdes që të mos përdorni shumë, megjithëse kjo mund ta bëjë faqen tuaj shumë të zënë ose të ngadaltë për t’u ngarkuar.

Navigim i thjeshtë

Në vitin 2023, një faqe interneti e suksesshme është ajo që është e lehtë për t’u përdorur. Pra, nëse menyja juaj e navigimit ndodhet në krye të faqes tuaj ose në një shirit anësor, vizitorët duhet ta dallojnë atë menjëherë dhe ta përdorin atë për të gjetur shpejt atë që kërkojnë.

Nuk është detyrë e lehtë të kuptosh se si të strukturosh menunë tënde të navigimit dhe kategoritë që do të përmbajë. Por ka disa pyetje të cilave mund t’u përgjigjeni për t’ju ndihmuar të krijoni një menu navigimi të pastër dhe të thjeshtë për t’u përdorur:

  • Çfarë kategorish të gjera produktesh dhe/ose shërbimesh shitni?
  • Sa kushtojnë ato produkte ose shërbime?
  • Nëse keni një dyqan fizik, ku ndodhet dhe cilat janë orët e funksionimit të tij?
  • Si mund të blejnë njerëzit nga ju dhe cilat forma pagese pranoni?
  • Si mund t’ju kontaktojnë njerëzit?

Këto janë pyetjet që shpesh një vizitor i ri bën kur mbërrijnë për herë të parë në faqen tuaj. Pra, sigurohuni që menyja juaj e navigimit ta pasqyrojë këtë.

Qasje e lehtë për të ndihmuar

Pavarësisht se sa e qartë dhe informative është përmbajtja juaj, ka raste kur klientët tuaj duan të lidhen me një person. Sigurohuni që informacioni juaj i kontaktit të jetë i lehtë për t’u gjetur në mënyrë që njerëzit të mos kenë nevojë të kërkojnë për të. Në fakt, nëse ka një gjë që i bën njerëzit të ndihen të shqetësuar për një biznes, është e vështirë të gjesh (ose të mungojnë) informacionet e kontaktit.

Pra, nëse dëshironi që faqja juaj e internetit të jetë e suksesshme dhe më tej, sigurohuni që të përfshini mënyra të ndryshme që njerëzit të lidhen me ju përmes telefonit, emailit, bisedës së drejtpërdrejtë dhe mediave sociale. T’u jepni atyre opsione të ndryshme për t’ju kontaktuar është një mënyrë e shkëlqyer për të ndërtuar besim dhe një marrëdhënie të qëndrueshme me perspektivat dhe klientët.

Vlerësime dhe dëshmi

Shfaqja e komenteve dhe dëshmive të klientëve, çmimeve që keni marrë ose logove të bizneseve të tjera me të cilat keni punuar mund të ndihmojë për të rritur besueshmërinë tuaj dhe për të tërhequr më shumë njerëz që të blejnë nga ju.

Pra, për të qenë i suksesshëm në vitin 2023, duhet të inkurajoni më shumë klientë që të lënë një dëshmi të përvojës së tyre me biznesin tuaj. Më pas shfaqni ato dëshmi në faqen tuaj ku vizitorët nuk mund t’i humbasin – në faqen tuaj kryesore, në faqen tuaj të produktit dhe shërbimeve dhe në faqen tuaj Rreth Nesh.

Mbledhja e komenteve dhe dëshmive duhet të jetë pjesë e përpjekjeve tuaja të vazhdueshme për ndërtimin e përmbajtjes.

Siguria

Këto ditë, është e lehtë të shihet nëse lidhja juaj me një faqe interneti është e sigurt apo jo. Kështu tregon në shfletues.

Nëse faqja juaj nuk ka një certifikatë SSL, mund të largojë vizitorët. Pra, nëse doni t’i mbani ata në faqen tuaj dhe të blini nga ju, duhet të siguroni faqen tuaj dhe të siguroni vizitorët se çfarëdo informacioni që ata ndajnë me ju, ai mbahet i sigurt dhe i sigurt. Një SSL është vetëm një pjesë e sigurisë së uebfaqes, kështu që megjithëse është e rëndësishme të kesh një të tillë, nuk mjafton më vete.

Mësoni më shumë rreth asaj që e bën një uebsajt të sigurt dhe merrni parasysh blerjen e një certifikate SSL për të mbajtur të sigurt vizitorët tuaj dhe reputacionin e biznesit.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List