Back to Post List

Gjashtë nga këshillat më të mira të SEO për fillestarët – rritni faqen tuaj në rezultatet e motorit të kërkimitPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Nëse sapo po filloni me optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO), mund të tundoheni të kaloni një nga një faktorët e renditjes së Google dhe të krijoni një listë të gjërave që duhet të bëni për të optimizuar faqen tuaj.

Normalisht, kjo do të ishte një qasje e mirë. Problemi është se motorët kryesorë të kërkimit drejtohen nga algoritme komplekse që marrin parasysh jo dhjetëra, apo qindra, por më shumë se 10,000 faktorë gjatë renditjes së faqeve.

Gjëja më e mirë për të bërë është të filloni pak. Zgjidhni disa gjëra kryesore për t’u fokusuar, mësoni se si t’i zbatoni ato në faqen tuaj, bëni ndryshimet dhe më pas matni rezultatet.

Kjo ka dy përfitime: 1. familjarizoheni me SEO dhe 2. mund të shihni se çfarë funksionoi dhe çfarë jo, dhe cilat gjëra të tjera mund të provoni për të rritur dukshmërinë e faqes tuaj në rezultatet e motorit të kërkimit.

Në këtë postim do t’ju tregojmë gjashtë gjëra që duhet të bëni si fillestar në SEO për të bindur motorët kryesorë të kërkimit si Google që faqja juaj e internetit meriton një nga vendet kryesore.

Para se të filloni të punoni në SEO tuaj

Ndjekja e këtyre këshillave të thjeshta të SEO do t’ju japë një shans të mirë për të rritur renditjen tuaj në motorët e kërkimit.

Por nëse nuk keni një mënyrë për të gjurmuar renditjen e motorit tuaj të kërkimit, nuk do ta dini nëse puna juaj e palodhur po jep rezultat.

Vlen të paguani për një mjet SEO për të gjurmuar pozicionin e faqes tuaj në motorët e kërkimit.

Nëse nuk e keni bërë tashmë, duhet të instaloni edhe Google Analytics. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni më në detaje trafikun e faqes suaj.

1. Zbuloni se si njerëzit kërkojnë markën ose biznesin tuaj

Perspektivat tuaja kërkojnë markën, biznesin, produktet ose shërbimet tuaja në shumë mënyra të ndryshme.

Për shembull, nëse jeni një hidraulik urgjent në Prishtinë, përdoruesit mund të kërkojnë për “hidraulik urgjent në Prishtinë”, “hidraulik urgjent pranë meje” ose “riparim hidraulik urgjent 24/7” për t’ju gjetur në internet.

Ndërsa termat e kërkimit shprehen ndryshe, qëllimi i përdoruesve është i njëjtë: të gjejnë një hidraulik urgjence.

Hapi i parë për të rritur shikueshmërinë e faqes suaj në rezultatet e motorit të kërkimit është të zbuloni dhe kuptoni se si audienca juaj po kërkon produktin, shërbimin ose informacionin që ofroni. Më pas mund të përdorni ato terma të sakta kërkimi, ose variacione të tyre, për të krijuar përmbajtjen e shkëlqyer që të gjithë ata njerëz po kërkojnë.

Por si mund ta zbuloni se si audienca juaj kërkon faqen tuaj të internetit? Këtu hyjnë mjetet e kërkimit të fjalëve kyçe.

Shembujt e fjalëve kyçe të hidraulikut urgjent të mësipërm nuk janë të sajuar. Disa janë drejtpërdrejt nga kutitë e sugjerimeve automatike të Google dhe të kërkimeve të lidhura me to.

Mund të shkoni në Google dhe të futni fjalët kyçe kryesore për të cilat dëshironi të renditeni. Këto do të jenë gjëra të tilla si produktet, shërbimet ose tema të tjera që adreson uebfaqja juaj.

Do të vini re se ndërsa shkruani një fjalë kyçe, Google do të sugjerojë terma kërkimi të ndërlidhur.

Dhe sapo të shtypni “Enter”, nëse lëvizni poshtë në fund të faqes, do të shihni një listë tjetër të termave të lidhura të kërkimit.

Bëni një listë të termave të kërkimit që janë të rëndësishme për faqen tuaj të internetit dhe ju keni një pikënisje të mirë për termat e kërkimit tuaj.

Sidoqoftë, ju nuk e dini se sa njerëz po kërkojnë për një fjalë kyçe të veçantë, kështu që nuk mund të dini se cilën duhet t’i jepni përparësi.

Kjo është arsyeja pse është një ide e mirë të përdorni një mjet kërkimi për fjalë kyçe.

Një mjet kërkimi për fjalë kyçe do t’ju njoftojë se sa njerëz po kërkojnë për një term të caktuar dhe mund t’ju ndihmojë të gjeni fjalë kyçe që nuk i kishit menduar.

2. Përdorni kërkimin tuaj për të krijuar përmbajtje përkatëse

Tani që e dini se çfarë po kërkon audienca juaj, është koha për të krijuar përmbajtje të mrekullueshme që u përgjigjet pyetjeve të tyre dhe u jep atyre informacionin që ata kërkojnë.

Një gjë e rëndësishme për t’u mbajtur parasysh këtu është se dëshironi që çdo faqe në faqen tuaj të renditet për një fjalë kyçe ose frazë fjalë kyçe specifike (ose grup fjalë kyçe të lidhura). Mos optimizoni dy faqe për të njëjtat fjalë kyçe, sepse atëherë ato do të konkurrojnë kundër njëra-tjetrës. Ju nuk e dëshironi këtë, veçanërisht pasi ka të ngjarë të konkurroni kundër shumë faqeve të tjera tashmë.

Pra, ja çfarë duhet të bëni më pas:

  • Kuptoni se cilat faqe dëshironi të renditni për cilat fjalë kyçe.
  • Krijoni përmbajtje që është e dobishme për audiencën tuaj. Sigurohuni që t’u përgjigjet pyetjeve të tyre dhe t’u jep këshilla dhe informacione të shkëlqyera që kërkojnë.
  • Optimizojeni atë faqe për ta bërë atë të përshtatshme për kërkimet e njerëzve. Kjo do të thotë të përfshini fjalën tuaj kryesore si dhe variacionet e saj në të gjithë përmbajtjen në një mënyrë që e bën atë të lexohet natyrshëm dhe vetëm kur dhe ku ka kuptim.

Ju gjithashtu duhet të siguroheni që fjalët kyçe më të rëndësishme të përmenden në faqet tuaja më të rëndësishme. Për shembull, një faqe produkti duhet të përfshijë shumë fjalë kyçe që janë të rëndësishme për atë produkt.

3. Publikoni përmbajtje të blogut me cilësi të lartë

Ka pak taktika të SEO që janë më efektive në vënien në punë të atyre fjalëve kyçe të fuqishme dhe për të rritur shikueshmërinë e faqes suaj në internet si blogimi.

Një blog ju jep të gjithë hapësirën që ju nevojitet për t’iu përgjigjur pyetjeve më të ngutshme të audiencës tuaj, për të ndarë këshilla të dobishme dhe për të ndërtuar reputacionin tuaj si një autoritet në industrinë tuaj.

Dhe e dini se çfarë ndodh tjetër kur publikoni vazhdimisht përmbajtje cilësore dhe të dobishme në blogun tuaj? Google dhe motorët e tjerë të kërkimit e indeksojnë atë. Dhe sa më shumë faqe të indeksojnë, aq më shumë shanse keni për t’u renditur lart për fjalë kyçe dhe fraza të ndryshme kyçe.

Me fjalë të tjera, aq më të larta janë shanset për t’u gjetur në internet nga njerëz që kërkojnë përgjigje ose zgjidhje për problemet e tyre në Google.

Lexoni udhëzuesin tonë fillestar për blogimin për biznesin për të mësuar se si të filloni me blogun tuaj, duke përfshirë mënyrën se si të zbuloni se në cilat fjalë kyçe dhe tema të fokusoheni për të sjellë më shumë vizitorë.

4. Fitoni backlinks dhe përmendje të markës suaj

Lexoni çdo blog SEO dhe nuk do të kalojë shumë kohë para se të hasni në diskutime për backlinks, ndërtimin e lidhjeve dhe përmendjet e markave.

Nëse nuk jeni të njohur me backlinks, këto janë lidhje nga faqe të tjera ose blogje që tregojnë faqen tuaj. Ata janë një faktor i rëndësishëm renditjeje që Google shikon kur vendos se cilat rezultate të shfaqë së pari.

Pse janë kaq të rëndësishme? Sepse Google e shikon një backlink si një rekomandim për atë faqe dhe përmbajtjen e saj. Me lidhje të mjaftueshme, një faqe ueb mund të fillojë të shfaqet në faqen e parë të Google.

Është e ngjashme me përmendjet e markave. Nëse shumë njerëz flasin për një markë në internet, Google do të kuptojë se marka ia vlen t’i kushtohet vëmendje, duke rritur shanset që faqja e internetit e markës të shfaqet në faqen e parë të Google.

Edhe pse mund të përdorni backlinks për të rritur rezultatet e motorit tuaj të kërkimit, mbani mend se ju ende duhet të synoni fjalë kyçe përkatëse. Nëse nuk synoni fjalë kyçe përkatëse, çdo ndërtim lidhjesh që bëni mund të jetë humbje kohe dhe përpjekjesh.

Përveç fitimit të lidhjeve, duhet të shikoni edhe lidhjen e brendshme të faqes suaj të internetit. Një strukturë e mirë e brendshme e lidhjeve do t’i ndihmojë njerëzit dhe motorët e kërkimit të lundrojnë lehtësisht në faqen tuaj.

5. Përshpejtoni faqen tuaj të internetit në të gjitha pajisjet

Shpejtësia e faqes jo vetëm që ndikon në përpjekjet tuaja të SEO dhe dukshmërinë në rezultatet e motorit të kërkimit, por edhe përvojën e përdoruesve në faqen tuaj të internetit.

Shpejtësia e faqes është gjithashtu një faktor i renditjes në Google, që do të thotë se nëse dëshironi të renditeni më lart në rezultatet e kërkimit, duhet të siguroheni që faqja juaj të ngarkohet shpejt.

Këtu është fjala zyrtare për shpejtësinë e faqes nga Google: “Përshpejtimi i faqeve të internetit është i rëndësishëm – jo vetëm për pronarët e faqeve, por për të gjithë përdoruesit e internetit. Faqet më të shpejta krijojnë përdorues të lumtur dhe ne kemi parë në studimet tona të brendshme që kur një sajt përgjigjet ngadalë, vizitorët kalojnë më pak kohë atje.”

Mund të kontrolloni kohën tuaj aktuale të ngarkimit duke përdorur mjetin falas të Google PageSpeed Insights:

Notat janë jashtë 100 dhe çdo gjë mbi 90 është ideale, ndërsa një rezultat nën 80 tregon se keni probleme me shpejtësinë që duhet të adresohen.

Në mënyrë të dobishme, mjeti PageSpeed Insights ju tregon gjithashtu se çfarë duhet të rregulloni për të shpejtuar faqen tuaj.

Zbuloni më shumë se përse përshpejtimi i faqes suaj të internetit është i rëndësishëm si për SEO ashtu edhe për vizitorët tuaj dhe mësoni se çfarë mund të bëni për ta përmirësuar atë.

6. Regjistrohu me Google Search Console

Këshilla e gjashtë e SEO është të siguroheni që të regjistroni faqen tuaj me Google Search Console.

Kjo paketë mjetesh ju ndihmon të identifikoni problemet me faqen tuaj, si dhe mundësitë për përmirësim që në fund mund të rrisin trafikun e faqes në internet. Madje mund t’ju njoftojë nëse faqja juaj është infektuar me malware (që është diçka me të cilën dëshironi të merreni menjëherë).

Dhe pjesa më e mirë? Është falas, kështu që nuk keni arsye të mos përfitoni, veçanërisht pasi ka shumë gjëra më të dobishme për të cilat mund ta përdorni.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List