Back to Post List

Si të parandaloni mbingarkimin e trafikut të uebfaqes tuaj WordPressPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Ka shumë arsye pse ndodh mbingarkesa e trafikut të uebfaqes. Të marrim shembullin e një biznesi të vogël. Ata menaxhojnë faqen e tyre të internetit, e cila merr një sasi të ulët dhe të qëndrueshme trafiku. Më pas, kompania paraqitet në një artikull lajmesh, në televizion ose promovohet gjatë një ngjarjeje në komunitet. Ata marrin një rritje të paparë në trafik. Me kaq shumë individë në një faqe interneti të papërgatitur, ajo mund të ngadalësohet dhe të bjen offline.

Këto incidente zakonisht ndodhin kur ju më së paku dëshironi që të ndodhin: kur biznesi juaj është në qendër të vëmendjes.

Ka disa gjëra që mund të bëni për të mbajtur faqen tuaj të internetit të disponueshme dhe për të parandaluar mbingarkesën e trafikut të internetit.

1. Përgatituni për mbingarkesën e trafikut të uebfaqes duke kryer teste të ngarkesës

Një test i ngarkesës në uebfaqe mat nëse një faqe interneti mund të mbajë një rritje të trafikut. Testi simulon ngarkesa të rënda të përdoruesve për të shënuar fytet e ngushta (ang. bottlenecks) përpara se ato të shfaqen në një mjedis të drejtperdrejt.

Përdorimi i një testi ngarkese ju lejon të testoni kapacitetin përpara se faqja juaj të testohet nga forcat e jashtme. Kryeni testet e ngarkesës përpara se të fillojnë periudhat e ngarkuara për t’u siguruar që faqja juaj e internetit mund të menaxhojë ngarkesën maksimale. Nëse përdorni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes (CDN), sigurohuni që ai gjithashtu të mos jetë i mbingarkuar. Merrni parasysh përdorimin e një burimi të jashtëm për të ekzekutuar testin e ngarkimit (ang. load test), në mënyrë ideale dikush me përvojë në menaxhimin e “website crashes” për shkak të trafikut të lartë.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të testeve të ngarkesës që mund të kryeni për të testuar performancën dhe shkallëzueshmërinë. Kjo perfshin:

  • Stress Testing: Kjo simulon kushte të ndryshme që ju të shihni se sa trafik mund të përballojë uebfaqja juaj dhe tregon pikën e thyerjes përpara se të mbingarkohet ose të rrëzohet. Ju duhet të vendosni mjete të shumta të testimit të stresit për të simuluar sa më shumë përdorues të jetë e mundur.
  • Load Testing: Kjo kontrollon nëse faqja juaj e internetit mund të trajtojë një numër të caktuar kërkesash të njëkohshme. Ju gjithashtu duhet të aplikoni cilësime të ndryshme në mjetin e testimit të ngarkesës, të tilla si llojet e shfletuesit, vendndodhjet dhe sistemet operative. Përdorimi i cilësimeve të ndryshme do të sigurojë një rezultat të saktë se çfarë trafiku mund të marrë faqja juaj e internetit përpara se të mbingarkohet ose të rrëzohet.

2. Zvogëloni shtojcat dhe temat e WordPress

Shtojcat dhe temat janë të shkëlqyera për t’u përdorur pasi ato mund të shpejtojnë performancën e faqes suaj të internetit. Por nëse keni shumë shtojca ose tema, ato mund të mbingarkojnë serverin me përdorim të memories. Për shembull, nëse keni 20 shtojca secila duke përdorur 20 MB memorie, kjo do të jetë 400 MB në total. Kjo mund të mos duket shumë, por mjafton për të ngadalësuar faqen tuaj të internetit.

Sigurohuni që të përdorni vetëm shtojca thelbësore ose ato që përshpejtojnë performancën e faqes suaj, si p.sh. shtojcat e caching si WP Super Cache ose WPTouch.

Tema juaj e WordPress mund të kontribuojë gjithashtu në performancën e dobët të faqes tuaj të internetit të biznesit. Nëse tema është komplekse dhe ka shumë veçori, faqja juaj e internetit do të jetë e ngadaltë. Pra, është mirë të përdorni një temë të thjeshtë që ka vetëm veçoritë e nevojshme.

Mos harroni të kontrolloni faqen tuaj në Google PageSpeed ​​Insights dhe shikoni se si mund të përmirësoni performancën e tij duke reduktuar kohën e ngarkimit të faqeve me shtojca dhe tema.

3. Caching pluginat mund të zvogëlojnë mbingarkesën e trafikut të uebfaqes

Caching është një nga metodat më efikase për të përmirësuar shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Caching është kur një server ruan kopje të të dhënave të faqes suaj të internetit duke i lejuar serverit të gjenerojë dhe dorëzojë faqet tuaja të internetit shumë më shpejt në shfletuesin e një përdoruesi. Duke kërkuar që serveri të përdorë më pak resurse për të ngarkuar një faqe, caching do të ndihmojë në zvogëlimin e kohës në bajtin e parë (TTFB) ose kohën që i duhet faqes suaj të internetit për të filluar ngarkimin.

Shtojcat mund të përshpejtojnë kohën e ngarkimit duke ruajtur faqet, postimet dhe kategoritë në faqen tuaj. Ju gjithashtu mund të vendosni lloje të ndryshme të rregullave të cache-it sipas mënyrës se si dëshironi të sillet, për shembull:

  • Ruani përmbajtjen e një faqeje vetëm pasi ta përditësoni atë.
  • Gjithmonë ruani postimet dhe faqet e shtuara brenda javës së kaluar ose datave specifike.

Këto rregulla ju lejojnë të kontrolloni se kur duhet të ndodhë caching dhe sa pjesë e uebfaqes suaj do të ruhet. Gjithashtu, sigurohuni që caching funksionon siç duhet duke kontrolluar faqen tuaj nga vende dhe shfletues të ndryshëm.

Për të përfituar plotësisht nga caching, duhet ta kombinoni atë edhe me metoda të tjera si një CDN që sjell skedarët e ruajtur në memorie më afër përdoruesve në kontekstin gjeografik, duke reduktuar distancën që të dhënat duhet të udhëtojnë përpara dhe mbrapa midis serverëve dhe klientëve. Një CDN mund të zvogëlojë latencën ose ‘lag’, e cila rritet gjatë periudhave të trafikut të lartë.

4. Mbani nën kontroll komentet e WordPress

Komentet gjithashtu mund të shtojnë ngarkesë të papritur në faqet e internetit kur ka një rritje të trafikut. Është thelbësore që të mbani nën kontroll komentet e WordPress për të parandaluar mbingarkimin e trafikut të uebfaqes. Mund t’i çaktivizoni pingback-et dhe ‘automatic pinging’ duke çaktivizuar opsionin “Allow link notifications from other blogs (pingbacks and trackbacks)” nën Settings → Discussion.

Ju gjithashtu mund të instaloni një shtojcë që do të moderon automatikisht komentet, të tilla si WP-Comments Blacklist ose Akismet, për të mbajtur përmbajtjen e padëshiruar dhe fyese jashtë sajtit tuaj duke filtruar lidhjet e dyshimta në seksionin e komenteve. Shumë shtojca të tjera mund t’ju ndihmojnë gjithashtu të kontrolloni komentet e WordPress, kështu që është më mirë të eksperimentoni me disa.

5. Plani i duhur i hostimit mund të parandalojë mbingarkimin e trafikut të uebfaqes

Cilësia e shërbimit që merrni për web hosting është shpesh proporcionale me shumën e parave që paguani. Për shembull, hostimi i përbashkët (ang. shared hosting) do të përpiqet për të trajtuar periudha të larta të trafikut në krahasim me një server të dedikuar ose të menaxhuar. Pra, nëse faqja juaj po merr shumë trafik online dhe po përpiqet të vazhdojë, atëherë ndoshta është koha të shikoni plane të tjera që janë më të përshtatshme, si p.sh. një Server Virtual Privat (VPS) ose një host i menaxhuar.

Me serverë të dedikuar, ju merrni kontroll të plotë mbi serverin. Ju mund të instaloni shtojca të avancuara të caching dhe një CDN që mund të ndihmojë në përshpejtimin e faqes tuaj duke lejuar që skedarët e caching të ngarkohen më shpejt nga vende të ndryshme. Në këtë mënyrë, përdoruesit në mbarë botën nuk do të duhet të përdorin aq shumë gjerësi brezi ose të presin kohë më të ngadalta të përgjigjes për të ngarkuar faqen tuaj të internetit me skedarë të ruajtur në caching.

Hostinkos optimizon uebfaqen tuaj për të parandaluar mbingarkimin e trafikut

Plani i duhur i hostimit mund të parandalojë mbingarkimin e trafikut të uebfaqes dhe t’ju japë kontroll të plotë të performancës së uebfaqes suaj me caching fleksibil, CDN dhe shtojca, së bashku me fuqinë e rritur të procesimit në mënyrë që përdoruesit të mund të ngarkojnë uebfaqen tuaj shpejt pa u crashing ose pa u ngadalësuar.

Hostinkos u ofron bizneseve web hosting të shpejtë dhe të besueshëm me bazë në Evropë. Ne mund ta përgatisim uebfaqen tuaj për trafik të paprecedentë për ta mbajtur atë të funksionojë kur fokusi është i lartë.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List