Back to Post List

Pse Twitter X është ribrendimi më i keq në historiPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Kur Musk bleu Twitter-in vitin e kaluar, ai njoftoi se Twitter do të bëhej një aplikacion ‘çdo gjë’ – jo vetëm një aplikacion i mediave sociale. Dhe do të quhej X (ai e riemëroi kompaninë nga Twitter në X pasi e bleu atë).

Askush nuk e mori seriozisht.

Kështu, fundjavën e kaluar, ai e bëri ndryshimin gjithsesi. Dalëngadalë ndryshimet hynë në fuqi – zogu u zhduk, tweet-et u bënë postime, etj. Aplikacioni celular u ndryshua fundjavën e kaluar. Ikona dhe ndërfaqja tashmë kanë ndryshuar për disa. Njerëzit janë vërtet të hutuar nga ndryshimet. Disa madje po marrin justifikimin për të lënë faqen krejtësisht.

Nuk është e qartë se kur Twitter.com do të bëhet X.com, por më vjen keq për personin që duhet të sigurohet që miliarda cicërima dhe qindra miliona cicërima të integruara të ridrejtohen siç duhet.

Këtu është një listë e shpejtë e arsyeve pse ‘X’ është një emër i tmerrshëm për një biznes të madh në internet.

Është e përgjithshme – Nuk përputhet me kuptimin e aplikacionit. Është vetëm një shkronjë, madje as një fjalë.

Do të thotë mbyll/anulo/ndal – Shumica e ndërfaqeve të përdoruesve të kompjuterit përdorin ‘x’ për të treguar mbylljen e diçkaje, ndalimin e diçkaje ose anulimin e diçkaje. Kjo nuk ka kuptim në një aplikacion ku duhet të shpenzoni kohë.

Është industria e të rriturve ngjitur – Shkronja x ka pasur prej kohësh një lidhje me industrinë e të rriturve (të paktën në Amerikë). Shumë njerëz punojnë prapa rrjeteve të censurës që bllokojnë gjërat që lidhen edhe në mënyrë tangjenciale me industrinë e të rriturve.

Është konfuze – Brenda natës, ka pasur ndryshime të këqija të ndërfaqes së përdoruesit. Ju nuk postoni më në Twitter, nuk postoni më dhe nuk ripostoni më në “Retweet”. Ka pasur konfuzion masiv në Twitter për të gjithë këtë. Në një moment, ‘Çfarë është X?’ ishte një temë kryesore në trend në Twitter!

X do të thotë dashuri në disa vende – Disa kultura përdorin xx të shumta në email për të treguar dashurinë ose ‘puthjet e dyfishta’ (në kuptimin evropian).

Grand vision keqkupton atë që ishte Twitter – Musk ka këtë vizion madhështor për ta kthyer Twitter-in – tani X – në një aplikacion ‘çdo gjë’ që do të drejtojë jetën tuaj (si WeChat në Kinë). Problemi është se Twitter nuk është ai, nuk do të ishte kurrë i tillë dhe nuk është arsyeja pse përdoruesit e tij përdorin faqen e internetit.

Hedhja e vlerës – Ekuiteti i markës është i vështirë për t’u ndërtuar. Twitter kishte 17 vjet. Hedhja e markës dhe gjithçkaje bashkë me ne, ngjan dritëshkurtër në një nivel që nuk është parë që kur HBOMax u riemërua si Max (megjithëse kjo ishte kryesisht një polemikë në SHBA).

I gjithë riemërtimi është një shuplakë në fytyrë për përdoruesit që kanë ngecur që kur Musk mori pushtetin, pavarësisht faktit se përvoja e përdoruesit ka rënë, janë marrë vendime të dyshimta në lidhje me fjalën e lirë dhe se kush është i lejuar të kthehet, dhe është kudo. u kthye në një vend më djallëzor.

Shumë po shfrytëzojnë këtë mundësi për të bërë daljet e tyre me zë të lartë ose të qetë nga Twitter. Kjo do të ndihmojë vetëm rritjen e Threads dhe alternativave të tjera të Twitter.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List