Back to Post List

Shpejtësia e web hosting dhe SEO – çfarë duhet të diniPosted on


Hostinkos ofron hosting, domenët dhe mjetet që ju nevojiten për webfaqen e biznesit tuaj.


Një uebsajt i mirë që është i optimizuar për motorët e kërkimit është i domosdoshëm për çdo biznes në internet, por a e dini se një faqe interneti me web hosting të ngadaltë mund të zhbëjë të gjithë punën tuaj të vështirë?

Shpejtësia e faqes mund të ndikojë në përpjekjet tuaja për optimizimin e motorit të kërkimit (SEO) dhe në kënaqshmërinë e klientit.

Pse shpejtësia e uebfaqes është e rëndësishme për SEO?

Google përdor shpejtësinë e uebfaqes si një metrikë për rankimin e faqeve të internetit. Kjo do të thotë nëse faqja juaj është më e ngadaltë se faqet e rivalëve tuaj, rankimi juaj i Google mund të vuajë.

Por pse do ta bënte Google këtë?

Performanca e dobët e uebfaqes ndikon në angazhimin e përdoruesve

Askush nuk i pëlqen një faqe interneti me load-im të ngadaltë. Në fakt, studimet kanë treguar se nëse një faqe kërkon më shumë se tre sekonda për t’u ngarkuar, numri i njerëzve që largohen shpejt nga faqja (shkalla e kërcimit) rritet në mënyrë dramatike.

Statistikat e kohës së ngarkimit të faqes në internet tregojnë një vonesë prej një sekonde në kohën e ngarkimit të faqes:

një rënie prej 11% në shikimet e faqeve
një rënie prej 7% në normat e konvertimit
një rënie prej 16% në kënaqshnërinë e klientit

Me pak fjalë, sa më shumë të duhet që uebfaqja juaj të ngarkohet, aq më të pakënaqur do të jenë klientët tuaj dhe kjo ka të ngjarë të rezultojë në humbje të shitjeve dhe mundësi të humbura për biznesin tuaj.

Por pse do të kujdesej Google për këtë? Epo, imagjinoni që shkruani një pyetje kërkimi në Google dhe klikoni në rezultatin e parë dhe faqja merr pesë sekonda për t’u ngarkuar. A do të ishit të kënaqur me këtë? Shanset janë që të ktheheni te rezultatet e kërkimit dhe të provoni një faqe tjetër.

Google dëshiron t’i mbajë përdoruesit e saj të lumtur, kështu që dëshiron të shmangë një situatë si kjo. Kjo është arsyeja pse faqet e internetit më të shpejta mund të kenë një rritje të renditjes në krahasim me faqet e internetit më të ngadalta.

Shpejtësia e dobët e ngarkimit e bën faqen tuaj më të vështirë për t’u indeksuar

Shpejtësitë e dobëta të ngarkimit mund të ndikojnë gjithashtu në rankimin e motorit tuaj të kërkimit në një mënyrë tjetër. Nëse faqja juaj ngarkon ngadalë, Google mund të ketë vështirësi për të përpunuar informacionin në uebfaqen tuaj. Nëse kjo ndodh, faqja juaj mund të mos shfaqet fare në indeksin e Google.

Shpejtësia e uebfaqes dhe performanca e hostimit

Ne kemi parë se si koha e dobët e ngarkimit mund të ndikojë negativisht në SEO, kështu që le të hedhim një vështrim se si hostimi mund të ndikojë në kohën e ngarkimit.

Të gjitha informacionet e faqes suaj të internetit – duke përfshirë përmbajtjen, median, bazat e të dhënave dhe më shumë – ruhen në një server që mund t’i dedikohet biznesit tuaj ose të ndahet me pronarët e tjerë të faqeve të internetit.

Performanca e serverit do të ndikojë në shpejtësinë e ngarkimit për çdo vizitor që dëshiron të hyjë në faqen tuaj të internetit.

Një vështrim i shkurtër se si funksionon hostimi

Sa herë që dikush viziton një faqe në faqen tuaj të internetit, serveri juaj hostimit dhe pajisja e tyre lidhen për të dërguar dhe marrë të gjitha të dhënat e kërkuara për të shfaqur atë faqe.

Kur ofruesi juaj i zgjedhur i hostimit ofron shërbime të shpejta dhe të besueshme të web hosting, ky udhëtim vajtje-ardhje do të përkthehet në një përvojë dixhitale pa probleme – sa herë që një vizitor në internet hyn në uebsajtin tuaj, ai do të ngarkohet brenda 3 deri në 5 sekonda.

Nëse performanca e serverit tuaj është e dobët, do të duhet më shumë kohë për t’u përgjigjur, duke rritur kohën e hostimit për vizitorët, deri në pikën ku normat e kërcimit (ang. bounce rate) mund të rriten në mënyrë dramatike.

Çfarë do të thotë kjo për biznesin tuaj të vogël?

Një server hostimi me performancë të dobët mund të dëmtojë biznesin tuaj. Nëse njerëzit nuk e vizitojnë faqen tuaj sepse ngarkohet ngadalë, ju humbni klientët dhe humbni shitjet.

Nëse përdorni Google Analytics, një shkallë e normë e kërcimit mund të jetë një shenjë e kohëve të ngadalta të ngarkimit të faqeve. Ju mund të përdorni një mjet si Pingdom për të testuar faqet në faqen tuaj dhe për të zbuluar nëse ndonjë prej tyre po ngarkohet ngadalë.

Zgjedhja e një plani hostimi që jep shpejtësi

Zgjedhja e planit të duhur të hostimit mund të jetë e vështirë. Këtu janë disa gjëra që do t’ju ndihmojnë të siguroheni që faqja juaj të ngarkohet shpejt.

Vendndodhja e serverit në afërsi

Sa herë që dikush viziton një nga faqen tuaj të internetit, ai po dërgon një mesazh duke i kërkuar serverit ta ngarkojë atë. Ky mesazh duhet të përshkojë fizikisht distancën midis përdoruesit dhe serverit. Pastaj serveri duhet të dërgojë të dhënat e kërkuara. Kjo është arsyeja pse vendndodhja e serverit tuaj hostimit është e rëndësishme.

Për shembull, nëse klientët tuaj janë kryesisht me bazë në Gjermani, është shumë e rëndësishme për suksesin e biznesit tuaj në internet të zgjidhni një ofrues hostimi që ka një server me bazë në Evropë. Në këtë mënyrë, sinjali do të arrijë së shpejti në serverin e hostimit dhe do ta kthejë përmbajtjen tuaj në një mënyrë të shpejtë dhe të besueshme.

Resurse të dedikuara

Nëse përdorni host të përbashkët (ang. shared hosting), po ndani resurse të web serverit tuaj të me faqet e tjera të internetit. Nëse një nga faqet e internetit me të cilat po ndani merr një rritje të madhe në trafik, faqja juaj mund të ngadalësohet sepse resurset tuaja të përbashkëta kanë të bëjnë me atë rritje.

Përdorimi i një plani hostimi që përfshin resurse të dedikuara do të thotë që nuk do të jetë problem. Resurset e dedikuara janë gjithashtu një domosdoshmëri nëse po krijoni një faqe interneti që përmban shumë imazhe ose video me rezolucion të lartë, siç është një portofol fotografie.

Telefononi ekipin tonë të përkrahjes në +383 44 114 409 dhe ne do të jemi të lumtur të diskutojmë se cili plan hostimit i Hostinkos plotëson më së miri nevojat tuaja.

Hostinkos

Hostinkos

https://hostinkos.com/about

Hostinkos ndihmon bizneset dhe organizatat e të gjitha formave dhe madhësive të ndërtojnë, hostojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit.Back to Post List