img-bg
Albanian Language ShqipWhy Hostinkos

Shënjoni faqen si të sigurt
me SSL certifikatë të besuar.

Ne ofrojmë Certifikata SSL që ngjallin besim në mbrojtjen e të dhënave të ndjeshme - klientët tuaj nuk dyshojnë në kompaninë suaj.

 • Siguron domenin tuaj, enkripton trafikun e faqes suaj
 • Web adresa që fillon me https:// në vend të http://
 • Wildcard - mbrojtje e nëndomenëve.
WhatsApp on +383 44 114 409
Tashmë duke hostuar me ne:
About Us

Certifikata të besuara SSL nga një Autoritet Lider Evropian Certifikimi.

Hostinkos ka partneritet me Certum për të ofruar Certifikata SSL të besueshme. Certum është një nga autoritetet më të mëdha të certifikimit në Evropë me 20 vjet përvojë.

Lexoni më shumë në Rreth Nesh

Trustpilot
4.9 out of 5 — Based on 90+ reviews »

Sigurohuni që biznesi juaj të jetë i besueshëm. Ofroni sigurinë e web domenit tuaj.

Certifikata SSL që krijojnë besim se të dhënat do të mbrohen.

COMMERCIAL SSLDOMAIN VALIDATION (DV)
€19.49 /year
 • Encrypt traffic on your website
 • Company validation
 • Build trust in your website
 • Safety Warranty: 200 000 €
 • Purchase of our hosting plan required
 • Lock next to the web address
 • Verification time: up to 1 hour
 • Data in certificate: domain name only
 • Recommendations: Non-commercial websites, Blogs, Internet forums
Configure Now
most popular
TRUSTED SSLORGANIZATION VALIDATION (OV)
€54.49 /year
 • Encrypt traffic on your website
 • Company validation
 • Build trust in your website
 • Safety Warranty: 400 000 €
 • Purchase of our hosting plan required
 • Lock next to the web address
 • Verification time: 1-7 days
 • Data in certificate: organisation and domain name
 • Recommendations: Online stores, Business websites, Public administration websites
Configure Now
LET'S ENCRYPTDOMAIN VALIDATION
FREE SSL
 • Encrypt traffic on your website
 • Company validation
 • Build trust in your website
 • Safety Warranty: Not specified
 • Purchase of our hosting plan required
 • Lock next to the web address
 • Verification time: a few minutes
 • Data in certificate: domain name only
 • Recommendations: Non-commercial websites, Blogs, Internet forums
PURCHASE A HOSTING PLAN

Frequently Asked Questions

Nëse keni vizituar një faqe interneti dhe keni parë atë simbolin e vogël të drynit pranë emrit të tij në shfletuesin tuaj, tashmë e keni parë SSL në veprim. Kur shfletoni ose blini online, një ikonë e drynit në shiritin e adresave tregon se lidhja juaj është e sigurt. Kjo ikonë rrënjos besimin dhe konfidencën e përdoruesit në faqen e internetit. Vetëm webfaqet me certifikata SSL do të shfaqin këtë simbol të sigurisë, p.sh. webfaqet HTTPS.
SSL, që do të thotë “secure sockets layer”, është një mënyrë për të parandaluar përgjimin dhe ndërhyrjen në komunikimet midis shfletuesve dhe faqeve të internetit. Për ta bërë këtë në mënyrë të sigurt, verifikon identitetin e operatorit të faqes së internetit dhe e përfshin atë verifikim në kriptimin që përdor për të mbrojtur mesazhin. Kur keni të instaluar një “certifikatë” SSL, uebfaqja juaj mund të aksesohet duke përdorur protokollin HTTPS (“Hypertext Transfer Protocol Secure”) në vend të HTTP të zakonshëm. Prapa skenave, certifikatat përbëhen nga algoritme të ndërlikuara dhe kanale komunikimi të mbrojtura. Pa certifikatë, hakerat mund të përgjojnë informacionin i cili mund të përfshijë çdo gjë, nga detajet e transaksioneve financiare deri te të dhënat personale të futura në një formë online. Marrja e një certifikate SSL jo vetëm që mbron kundër vjedhjes së të dhënave, por gjithashtu përfiton uebfaqja tuaj në sytë e motorëve të kërkimit dhe klientëve.
Arsyeja numër një që çdo pronar i uebfaqes duhet të ketë SSL është të parandalojë që klientëve të tyre t’ju vidhen të dhënat financiare. Detajet e kartës së kreditit, informacionet personale dhe fjalëkalimet janë të gjitha në rrezik vjedhjeje ndërsa janë të pakriptuara. Sidoqoftë, nëse kjo nuk është nxitje e mjaftueshme, ekziston gjithashtu rreziku i gjobave të mëdha nëse të dhënat vidhen sepse nuk keni respektuar rregulloret siç janë PCI ose GDPR. Një arsye tjetër shumë e mirë është se mospasja e SSL mund të rrezikojë reputacionin tuaj online. Nëse faqja juaj e internetit nuk ka një certifikatë SSL, do të shfaqë një etiketë "not secure" në shiritin e adresave pranë emrit të domain. Pothuajse të gjithë e dinë se ka rreziqe që lidhen me blerjet online dhe kur kompanitë me besim të lartë si Google ose Microsoft fillojnë t’ju paralajmërojnë se nuk është e sigurt të jepni të dhënat tuaja personale ose financiare në një faqe interneti, ka të ngjarë të merrni parasysh. Nëse jeni të shqetësuar për SEO-në e uebfaqes tuaj, Google ka deklaruar se i jep një ngritje të vogël rankimit faqeve të internetit që përdorin HTTPS. Pse, në fund të fundit, Google, Bing ose Mozilla duhet të rrezikojnë të dërgojnë një nga përdoruesit e tyre me vlerë në një uebfaqe të pasigurt kur ka shumë nga ato të sigurta për të zgjedhur? Përdorimi i SSL sjell edhe një përfitim tjetër. HTTPS është më i shpejtë se HTTP kështu që faqja juaj ngarkohet më shpejt. Meqenëse ky është gjithashtu një faktor i rankimit i përdorur nga motorët e kërkimit, ju keni një shans edhe më të mirë për renditje më të larta.
Kjo nuk është një ide e mirë. Pasi të keni hyrë ose të jeni loguar, hakerat ka më shumë të ngjarë të rrëmbejnë sesionin tuaj nëse faqja juaj nuk është e siguruar. Derisa të jeni të loguar tashmë, ata tashmë kanë qasje në profilin tuaj. Ju do të duhet të aktivizoni kriptimin në të gjitha faqet tuaja në mënyrë që rrjedhat tuaja të të dhënave të jenë 100% të mbuluara me SSL.
SDisa njerëz besojnë se nuk kanë nevojë për një certifikatë SSL, sepse nuk kanë një portal pagese online. Kjo logjikë ka kuptim nëse mendoni se informacioni i pagesës, të tilla si kartat e kreditit dhe detajet bankare, janë të vetmet pjesë të të dhënave që ndjekin kriminelët dhe hakerat në internet, por kjo është vetëm maja e ajsbergut. Kjo rezulton se informacioni në dukje i parrezikshëm si një e-mail adresë e thjeshtë mund t’u japë hakerave indikacion se çfarë kredencialesh hyrjeje mund të përpiqen të përdorin si një hyrje të përdoruesit për webfaqet tjera. Duhet vetëm një informacion të bie në duar të gabuara për të zbërthyer të gjithë sigurinë tuaj online.
Disa njerëz janë të shqetësuar për ndryshimet në shpejtësi pas implementimit të SSL, dhe kjo është e kuptueshme. Lajmi i mirë, megjithatë, është se nuk ka rënie të dukshme të shpejtësisë për shumicën e përdoruesve me shfletues modernë, pasi shumica e faqeve ngarkohen saktësisht në të njëjtën mënyrë si faqet e internetit jo të sigurta.
Vetëm për shkak se lidhja juaj është e enkriptuar dhe e sigurt nuk do të thotë që të dhënat që transmetohen nuk mund të lexohen në asnjë nga skajet e lidhjes. Nëse serveri juaj i uebit është i prekshëm nga malware dhe viruse, ose është komprometuar nga një rootkit ose Trojan, sulmuesit me qasje në web server do të jenë në gjendje të lexojnë informacione nga vetë serveri, duke shkelur në mënyrë efektive veçoritë e sigurisë SSL. Kjo do të thotë që do të duhet të siguroni që web serveri juaj të jetë i azhurnuar, i sigurt dhe pa ndonjë malware ose virus. Për më tepër, masat paraprake themelore të llogarisë dhe fjalëkalimit duhet të respektohen gjithmonë, pavarësisht nëse keni SSL të ekzekutuar apo jo. Sigurohuni që të mos i ndani kurrë detajet e kyçjes me askënd dhe merrni parasysh ndryshimin e fjalëkalimeve tuaja rregullisht.
Ju merrni një certifikatë SSL nga hosti juaj në internet dhe në shumicën e rasteve, ata mund ta konfigurojnë atë për ju. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë është një certifikatë SSL ose nëse keni nevojë për një të tillë, mos ngurroni të pyesni për opsionet e disponueshme në planet tona të hostimit.

Postimet tona të preferuara nga blog-u.Ne hulumtojmë dhe përditësojmë rregullisht blogun tonë me përmbajtje origjinale.