img-bg
English Language EnglishPse Hostinkos

Si të rritni autoritetin
e domenit të uebfaqes tuaj.

7 mënyra për të rritur autoritetin e domenit dhe për të përmirësuar shanset që uebfaqja juaj të renditet më lart në rezultatet e kërkimit.

www.
WhatsApp në +383 44 114 409

Autoriteti i lartë i domenit lidhet drejtpërdrejt me performancën e motorit të kërkimit. Meqenëse ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis autoritetit të domenit të një faqe interneti dhe renditjes së motorit të kërkimit, bizneset që dëshirojnë të rrisin trafikun organik do të bënin mirë të merrnin parasysh se si mund të rrisin autoritetin e domenit të tyre. Këtu, ne do të shohim mënyrat më të rëndësishme për ta bërë këtë, disa prej të cilave janë fitore të shpejta, të tjera që kërkojnë përpjekje të vazhdueshme. Megjithatë, së bashku, ato mund të ofrojnë përfitime të mëdha për biznesin tuaj.

Duke vendosur masat e diskutuara këtu, ju mund të rrisni autoritetin dhe të përmirësoni shanset që uebfaqja juaj të renditet më lart në rezultatet e motorit të kërkimit.


1. Postoni përmbajtje të shkëlqyer për të marrë lidhje të vlefshme (backlinks)

Marrja e backlinks nga faqet e tjera të internetit me autoritet të lartë është një ndryshim i lojës kur bëhet fjalë për rritjen e autoritetit të domenit. Për ta bërë këtë, megjithatë, ju duhet të krijoni përmbajtje që njerëzit që kontribuojnë në këto uebfaqe të mendojnë se është mjaft e rëndësishme për t’u lidhur. Lidhjet nga adresat .gov dhe .edu janë veçanërisht të dobishme; megjithatë, lidhja me publikimet ose faqet e internetit autoritare në fushën tuaj ose nga faqet kryesore të lajmeve si The Times ose BBC mund të ndihmojë. Në thelb, sa më e rëndësishme të jetë faqja e internetit që lidhet me ju, aq më shumë rritet autoriteti i domenit tuaj.

Një gjë që duhet të mbani mend është se vlera e këtyre lidhjeve zhvlerësohet me kalimin e kohës. Sa më i vjetër bëhet një postim, aq më pak i rëndësishëm bëhet ai dhe kështu ndikimi i tij në autoritetin e domenit zvogëlohet. Për të ruajtur autoritetin e domenit, duhet të vazhdoni të merrni lidhje me vlerë të lartë dhe kjo do të thotë që do t’ju duhet të vazhdoni të postoni përmbajtje me vlerë të lartë me kalimin e kohës. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është përmes një blogu.


2. Hiqni qafe lidhjet e padëshiruara

Ndërsa lidhjet nga faqet e internetit me autoritet të lartë janë të shkëlqyera për autoritetin e domenit, lidhjet nga faqet e internetit me autoritet të ulët nuk janë. Në të vërtetë, ato mund të jenë të dëmshme. Lidhjet me cilësi të dobët jo vetëm që reduktojnë autoritetin e domenit; nëse motorët e kërkimit dyshojnë se jeni duke krijuar, inkurajuar ose paguar për ta për të ndihmuar faqen tuaj të renditet më mirë, kjo mund të penalizojë uebfaqen tuaj dhe ta heqë atë nga rezultatet krejtësisht.

Lidhjet që janë më të dëmshme për autoritetin e domenit tuaj përfshijnë ato nga rrjetet e ndarjes së lidhjeve, ato që gjenden në blogrolls, komentet e postimit dhe forumet, dhe çdo lidhje në të gjithë faqen, si p.sh. në footer.

Problemi për shumë pronarë të faqeve të internetit është se ju nuk mund t’i ndaloni njerëzit të lidhen me uebfaqen tuaj. Megjithatë, mund të zbuloni se cilat sajte janë lidhur me ju në Google Search Console dhe mund t’i ndaloni ato të ndikojnë në autoritetin tuaj dhe SEO duke përdorur Google’s disavow tool.


3. Dëshmi sociale

Dëshmia sociale ka një rol të ngjashëm me backlinks, në atë që jep miratim të pavarur, nga palët e treta për uebfaqen tuaj, biznesin dhe përmbajtjen online. Nëse keni shumë ndjekës, pëlqime dhe ndarje në mediat sociale dhe vlerësime të larta dhe komente të shkëlqyera në Google My Business, Facebook dhe Trustpilot, për shembull, autoriteti juaj i domenit do të shohë përfitimet dhe kjo do të ketë jehonë në renditjen e motorit tuaj të kërkimit. Sidoqoftë, e kundërta është po aq e vërtetë, vlerësimet e dobëta dhe pak ndjekës mund të kenë një efekt negativ.

Shumë gjëra merren parasysh këtu, duke përfshirë cilësinë e përmbajtjes së mediave tuaja sociale dhe reputacionin e biznesit tuaj.


4. Pastroni lidhjet e thyera

Lidhjet e thyera (ang. broken links) janë një lloj tjetër lidhjeje që mund të ketë një efekt negativ pasi ato ofrojnë përvoja të dobëta për vizitorët duke i dërguar në faqet e vdekura me ‘404 errors’. Këto janë të lehta për t’u trajtuar nëse keni një shtojcë të përshtatshme të kontrollit të lidhjeve të thyera. Këto shtojca do t’ju njoftojnë nëse ndonjë lidhje e brendshme ose e jashtme nuk funksionon më, duke hequr barrën e kontrollit manual të çdo lidhjeje në uebfaqen tuaj. Për më tepër, ju mund të hiqni lidhjet e thyera direkt nga ndërfaqja e shtojcës në vend që të redaktoni postime ose faqe individuale.


5. Lidhja me përmbajtjen e mrekullueshme të të tjerëve

Lidhjet dalëse (ang. outbound links) në faqet e internetit me cilësi të lartë nga përmbajtja juaj mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në autoritetin e domenit tuaj. Rëndësia e tyre vjen nga fakti se dërgimi i përdoruesve në këto sajte me cilësi të lartë ndihmon në ndërtimin e besimit midis lexuesve tuaj dhe tregon se e kuptoni se çfarë është përmbajtje tjetër me cilësi të lartë.


6. Merrni lidhje me listat kryesore të industrisë

Nëse ka një listë ose drejtori të uebsajteve të rëndësishme në sektorin ose vendndodhjen tuaj, mund të jetë mirë që autoriteti i domenit tuaj të përfshijë faqen tuaj të internetit në atë listë – me kusht që, sigurisht, që faqja e internetit që ndan listën të ketë një autoritet të mirë të domenit të vet. Për shembull, nëse një sajt me ndikim publikon një listë të bizneseve më të mira në sektorin tuaj, kërkojuni që t’ju përfshijë në listë.


7. Zgjedhni web hostin e duhur

Çfarë lidhje ka hostimi me autoritetin e domenit? Shumë, vërtetë. Domenet me autoritet të lartë janë të besueshëm, ngarkohen shpejt dhe janë të sigurt. Duke zgjedhur hostin e duhur të uebit dhe planin e hosting, ju mund t’i vendosni këto tre gjëra menjëherë. Këtu në Hostinkos, për shembull, ne garantojmë nivele të larta të kohës së funksionimit, ju ofrojmë teknologji të shpejtë të hostimit, si CPU-të Xeon dhe disqet e ngurta SSD, dhe ofrojmë shërbime dhe mjete sigurie, si mure firewalle të fuqishme, parandalimi të ndërhyrjeve dhe malware, certifikata SSL dhe shumë më tepër.

Nëse po mendoni të azhurnoni planin tuaj të web hosting, shikoni faqen tonë të web hostingDisa nga klientët dhe partnerët tanë
Postimet tona të preferuara nga blog-u.Ne hulumtojmë dhe përditësojmë rregullisht blogun tonë me përmbajtje origjinale.