img-bg
English Language EnglishPse Hostinkos

Udhëzues për fillimin
e një biznesi online

Ky udhëzues thelbësor përshkruan një sërë gjërash që duhet të merrni parasysh para se të filloni një biznes online.

www.
WhatsApp në +383 44 114 409

Një dyqan ecommerce është një platformë biznesi online për të shitur produkte dhe shërbime në internet. Ju mund të shisni gjithçka që dëshironi – nga mallrat fizikë si këpucë dhe bizhuteri deri tek produktet digjitale si librat elektronikë dhe muzikë. Amazon, eBay, Shopify dhe AliExpress janë disa shembuj të spikatur.

Një dyqan online plotësisht funksional trajton pothuajse çdo proces të përfshirë në transaksionet me një klient. Ai trajton pagesat, lehtëson blerjen dhe azhurnon porositë.

Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të bartni dyqanin tuaj me tulla ose llaç ose të filloni një biznes të ri, një dyqan online do të ndihmojë në shkallëzimin e biznesit tuaj dhe rritjen e të ardhurave.

Edhe nëse e keni mbyllur dyqanin tuaj fizik për shkak të pandemisë, ju prapë mund t’u shërbeni klientëve tuaj me nevojat e tyre për blerje.

Le të shohim se cilët hapa do t'ju duhet të ndërmerrni për të vazhduar nga ideja e një faqe interneti te produkti i gatshëm.


Planifikoni Rrugën Tuaj Drejt Suksesit

Hulumtoni qëndrueshmërinë e biznesit tuaj brenda sektorit të tij online; ndërtoni një strategji rreth vizionit dhe misionit tuaj për të maksimizuar mundësinë që jo vetëm të jeni operacional, por të suksesshëm. Jini realist, por mos u shmangni nga planifikimi aspirativ. Krijimi, menaxhimi dhe shkallëzimi i çdo biznesi kërkon përkushtim, punë dhe kreativitet. Sigurohuni që plani juaj të jetë në lartësitë që dëshironi të arrini.

Lexoni më tej për të mësuar se si të krijoni një dyqan online për biznesin tuaj.


1. Kuptoni niche-in tuaj

Një niche është audienca juaj e synuar e tregut dhe përfshin njerëzit të cilëve do t’u shisnit produktet tuaja – klientët tuaj të ardhshëm.

Për t’i kthyer këta klientë të mundshëm në klientë tuaj, ju duhet të:

 • Njihni nevojat e klientëve tuaj
 • Zbuloni dëshirat e audiencës së synuar
 • Kuptoni vlerat e audiencës tuaj

Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është të identifikoni konkurrentët tuaj dhe të kontrolloni se çfarë po bëjnë. Analizoni strategjitë e tyre dhe kuptoni se çfarë, pse dhe si të zhvilloni planin tuaj të biznesit dhe strategjinë e marketingut.

Kur vendosni për vendndodhjen tuaj, shmangni niche-ët e mbipopulluar dhe të dominuar nga brendet.


2. Vendosni për produktin tuaj

Për të filluar një biznes të suksesshëm online, duhet të vendosni për produktet që dëshironi të shisni.

Mund të shesësh:

 • Produkte fizike
 • Shërbime
 • Produkte digjitale – softuer, libra elektronikë, aplikacione
 • Kurse dhe abonime

Ju mund të bëni kërkime të mëtejshme mbi konkurrentët tuaj për të vendosur gamën e produkteve që mund të shisni.

Hulumtoni modelet e tyre të biznesit dhe produktet e tyre në trend. Gjeni se çfarë mund të imitoni dhe zgjidhni ide të zbatueshme.

Gjithashtu, kërkoni prova sociale për idetë tuaja të biznesit. Shkoni në dyqanet e njohura online dhe shihni se cilët artikuj shiten më mirë në niche-in tuaj.

Sidoqoftë, zgjidhni një produkt që ju intereson dhe jeni njohur me të. Kjo do ta bëjë më të lehtë për ju, si pronar biznesi, të lidheni me klientët tuaj dhe të ofroni produktet më të mira.

3. Siguroni burimin e produktit tuaj

Në varësi të asaj që jeni duke shitur, duhet të vendosni për burimin tuaj për produktet tuaja.

Ju mund të zgjidhni:

 • Blerje me shumicë – dhe operimi si shitës me pakicë online
 • Partneritet me një prodhues
 • Prodhim në shtëpi-për produkte të reja
 • Dropshipping e produktit

4. Caktoni një buxhet

Para se të krijoni dyqanin tuaj online, duhet të planifikoni financat tuaja paraprakisht.

Në varësi të vendndodhjes dhe natyrës së biznesit, mund t’ju kushtojë nga 100 deri në 50,000 euro për të krijuar dyqanin tuaj online.

Planifikoni buxhetin tuaj për:

 • Hosting të eCommerce
 • Softuer eCommerce
 • Shtojcat dhe shtesat
 • Licencat dhe lejet e biznesit
 • Kosto e përpunimit të pagesave
 • Emri i domenit
 • Certifikata SSL

5. Emërtoni biznesin tuaj

Emri i biznesit tuaj duhet të përshtatet me biznesin tuaj. Ose shikoni për një emër unik që bie në sy në publik ose një emër përkatës që përshkruan biznesin tuaj.

Ju gjithashtu mund të provoni një gjenerator të emrave të biznesit për të krijuar ide për biznesin tuaj.

Pasi të keni zgjedhur një emër biznesi, merrni një emër domeni – adresa e përhershme online e uebfaqes tuaj të eCommerce. Kjo u lejon klientëve t’ju gjejnë në internet.


6. Regjistroni biznesin tuaj

Ndërsa varet nga rregullat dhe rregulloret lokale, zakonisht është më mirë të regjistroni biznesin tuaj online. Kjo ju ndihmon me përpunimin e kartave të kreditit dhe marrjen e produkteve. Gjithashtu, i bën të ditur blerësit se biznesi juaj startup po funksionon në mënyrë të ligjshme.


7. Aplikoni për leje dhe licenca

Në varësi të vendndodhjes tuaj, ju mund të kërkoni leje biznesi ose licenca për të operuar biznesin tuaj online.

Leja e saktë varet nga biznesi i tregtisë elektronike dhe rregulloret e biznesit në shtetin dhe vendin tuaj. Është më mirë të marrësh konsultime ligjore.


Organizoni Web Asetet Tuaja

Nëse nuk mund të gjendeni lehtësisht online, po humbisni një mundësi të madhe! Rreth 1.79 miliardë njerëz kanë blerë online vitin e kaluar dhe parashikimet tregojnë se ky është një trend në rritje. Ju do të duhet të vendosni një sërë pikash prekëse dixhitale që do të përcjellin mesazhin tuaj dhe do të ofrojnë një përvojë të zgjeruar të klientit, të gjitha këto duhet të mbështeten në të gjithë spektrin e pajisjeve mobile.


8. Përcaktoni identitetin tuaj të biznesi

Çdo gjë nga emri i biznesit tuaj tek dizajni i uebfaqes tuaj duhet të jetë në përputhje me brendin tuaj.

Për këtë, kushtojini vëmendje:

 • Pamja e uebfaqes
 • Skema e ngjyrave
 • Tipografia
 • Logoja e biznesit
 • Fotografitë

9. Siguroni emrin e domain -it tuaj duke përdorur një regjistrues

Kjo është adresa që klientët e ardhshëm do të shkruajnë në shfletuesin e tyre ose që shfaqet në kërkimin e tyre, kështu që ajo duhet të pasqyrojë atë që bën biznesi juaj, të jetë kuptimplotë, dhe mbi të gjitha unike. Është e mundur që zgjedhja juaj e parë të mos jetë e disponueshme, kështu që ju mund të keni nevojë të jeni fleksibël dhe krijues. Sigurohuni që të ruani emrin dhe logon tuaj. Emrat e domen-eve nuk do të vijnë falas, por të gjitha këto shuma parash janë të vogla dhe sigurisht ia vlejnë.


10. Zgjidhni një platformë eCommerce

Është koha për të zgjedhur një platformë të ecommerce dhe për të krijuar raftin tuaj online.

Ndërsa ekziston një gamë e gjerë e platformave të tregtisë elektronike për të zgjedhur, duhet të keni parasysh buxhetin, lehtësinë e përdorimit dhe veçoritë – si modele, tutoriale dhe mbështetje për SEO dhe media sociale – për të vendosur atë që është më e mira për ju.

Ndërtoni një uebfaqe që është e lehtë dhe e sigurt për të naviguar, që shfaq qartë ofertën tuaj dhe që mund të avancohet pa probleme ashtu si biznesi juaj rritet. Ju mund të përdorni Sistemin tuaj të Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS) me lehtësi relative ose përndryshe, web dizajnerët do t’ju ofrojnë një uebfaqe të personalizuar.

Si një platformë e-commerce e pasur me karakteristika me kosto të ulët, Hostinkos është një zgjedhje e shkëlqyeshme për të krijuar dhe menaxhuar dyqanin tuaj.


11. Zgjidhni një web host të uebfaqes

Në kërkimin tuaj se si të hapni një dyqan ecommerce, një web host i mirë i uebfaqes është jetik.

Angazhoni një host të webfaqes për të ruajtur faqet e internetit dhe aplikacionet që do t’i shpërndajnë faqet tuaja të internetit tek konsumatori. Këtu klientët tuaj do të kenë qasje në biznesin tuaj online përmes shfletuesit të tyre dhe do të lidhen me produktin ose shërbimin tuaj përmes fotografive, teksteve, videove, si dhe duke u ofruar atyre një mënyrë të sigurt për të paguar.

Ofruesi i hostimit do ta bëjë faqen tuaj të internetit të disponueshme në internet, prandaj sigurohuni që të zgjedhni një të besueshëme dhe, mundësisht, me shërbime të gjera. Ndërsa emri i domain -it tregon dyqanin tuaj, forca e atij dyqani – sa vizitorë mund të mbështesë, sa i sigurt është dhe sa i shpejtë është – varet nga web hosti i uebfaqes. Sigurohuni që të zgjedhni një host që mund të vazhdojë me rritjen tuaj të parashikuar, duke ofruar siguri, mbështetje dhe gjerësi brezi për kërkesën që do të kërkoni në të ardhmen.

Nëse jeni duke punuar drejt një dyqani të sigurt, të shpejtë dhe me performancë të lartë, shikoni planet web hosting nga Hostinkos.


11. Bashkëpunoni me një ekip zhvillimi

Këtu vjen hapi më emocionues nga një ide në një faqe interneti! Ju duhet të zgjedhni performuesit e një misioni të tillë përgjegjës si krijimi i dizajnit dhe zhvillimi i produktit tuaj.

Para së gjithash, ka arsye të mira për të zgjedhur një kompani në vend të një profesionisti të pavarur. Dhe, sigurisht, zgjedhni me kujdes - merrni parasysh historikun, reputacionin dhe portofolin e kompanisë. Pa modesti të rreme, mund të themi se përvoja 7+ vjeçare e Hostinkos e bën atë një zgjedhje shumë tërheqëse.

Kur të keni zgjedhur ekipin, jepni gjithçka që mundeni në lidhje me pamjen dhe veçoritë e faqes suaj të ardhshme të internetit (struktura për dizajnin e faqes, specifikimet teknike, përshkrimet verbale, skicat, e kështu me radhë). Çfarëdo që mungon, mund të krijohet nga ekspertët e kompanisë së zhvillimit me kërkesën tuaj, në mënyrë që ata t'ju ndihmojnë të formoni të gjithë idenë tuaj.


12. Shfaqni produktet tuaja

Ju keni arritur në hapin përfundimtar të udhëzuesit tonë se si të hapni një dyqan ecommerce dhe keni ndërtuar dyqanin tuaj online.

Është koha për të konfiguruar faqet e produktit tuaj:

 • Shtoni fotografi
 • Vendosni logot
 • Shkruani përshkrime tërheqëse të produktit

13. Drejtoni trafikun në drejtimin tuaj

Të kesh një prani digjitale nuk është e mjaftueshme më vete, tani është koha për të rritur promovimin dhe për të parë biznesin tuaj online. Një strategji e fortë e marketingut digjital do të përfshijë një fushatë të përcaktuar të postimeve të planifikuara në rrjetet sociale, reklama të synuara me pagesë bazuar në hulumtimet demografike të klientit dhe optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO) duke përfshirë kopjen në faqes tuaj të internetit.

Arritja e rankimeve të larta në motorët e kërkimit është thelbësore për suksesin e një biznesi online. Ka të ngjarë të jetë një nga burimet tuaja më të mëdha të trafikut. Hostinkos mund të ofrojë mbështetje me optimizimin e uebfaqes tuaj.

Nëse dëshironi, një ekspert SEO mund të punojë gjithashtu me faqen tuaj të sapokrijuar - të paraqesë atë te motorët e kërkimit, kujdeset për hartën e faqes dhe krijimin e skedarëve robots.txt, të ndërtojë një strategji SEO, t'ju ndihmojë në zgjedhjen e fjalëve kyçe dhe shprehjeve përkatëse, shkruani përshkrime meta, siguroni lidhje të brendshme dhe shumë më tepër.


14. Shndërroni Klikimet në Shitje

Klientët tuaj po kalojnë nëpër dyert tuaja virtuale, prandaj sigurohuni që çdo vizit në uebfaqen tuaj është një mundësi maksimale për të shitur produktin ose shërbimin tuaj. Njihuni me audiencën tuaj duke përdorur burime të jashtme dhe të brendshme të të dhënave, angazhohuni me konsumatorët tuaj duke përdorur një ton që ngjall një përgjigje emocionale dhe krijon besim.


15. Mendoni për përkrahjen e uebfaqes

Kur faqja juaj e internetit është plotësisht e gatshme për t'i bërë përshtypje botës, ende duhet të kujdeseni për të. Para së gjithash, CMS-të marrin versione të përditësuara që i bëjnë ato më të mbrojtura dhe të pasura me veçori, kështu që përditësimet e rregullta janë pjesë e strategjisë së suksesit.

Për më tepër, auditimi i rregullt i performancës dhe SEO, rishikimi i kodit dhe veprime të tilla janë shumë të dobishme për ta bërë faqen tuaj të funksionojë si një orë. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për të shtuar veçori të reja. Pra, përkrahja e faqes së internet është e nevojshme.

Gati për të hapur një dyqan online për biznesin tuaj të vogël? Jeni me fat — Hostinkos është pikërisht lloji i kompanisë që ofron web zhvillimin e uebfaqes dhe përkrahjen.

Filloni udhëtimin tuaj sot me Hostinkos


Disa nga klientët dhe partnerët tanë
Postimet tona të preferuara nga blog-u.Ne hulumtojmë dhe përditësojmë rregullisht blogun tonë me përmbajtje origjinale.