img-bg
English Language EnglishPse Hostinkos

Shenjat se është koha për
të ndërruar Web Hostin tuaj.

Dhjetë shenjat që tregojnë se është koha për të azhurnuar në një plan më të fuqishëm ose për të kaluar në një web host më të mirë.

www.
WhatsApp në +383 44 114 409

Web hosting është pjesë përbërëse e suksesit të webfaqes suaj dhe diçka për të cilën nuk duhet të jeni kurrë të vetëkënaqur. Një ofrues i dobët i web hosting ose një plan i hosting i zgjedhur gabimisht mund të ndikojë në performancën e webfaqes tuaj dhe përvojën e klientit të vizitorëve tuaj. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për performancën e webfaqes ose përvojën e klientit, të kesh një plan të dobët të hostimit mund të ofrojë rezultate të dobëta. Kështu, është thelbësore të zgjidhni një ofrues me reputacion të hostimit. Një platformë e dobët e hostimit pengon dukshmërinë e faqes suaj të internetit dhe funksionimin e faqes suaj të internetit duke ofruar kështu një përvojë negative të shfletimit për klientët dhe vizitorët tuaj. Për më tepër, ato mund të rezultojnë në renditje më të ulët të motorëve të kërkimit dhe e bëjnë më të vështirë menaxhimin e webfaqes tuaj. Nëse faqja juaj e internetit ka qenë joefikase, mund të jetë diçka që ka të bëjë me web hostin tuaj ekzistues. Këtu janë 11 shenja që tregojnë se është koha për një ndërrim të web hosting!


1. Uebfaqes tuaj po i rritet popullariteti

Qëllimi i shumicës së bizneseve është të kenë një faqe interneti që bëhet shumë e popullarizuar me shumë vizitorë të rinj dhe të rregullt. Ndërsa popullariteti në rritje është një lajm i madh, duhet gjithashtu të jetë një kohë për të monitoruar nga afër se si funksionon faqja juaj e internetit kur është e zënë. Sa herë që një vizitor zbret në faqen tuaj, klikon në një lidhje ose ndërvepron me veçoritë në faqe, serveri juaj do të ketë më shumë punë për të bërë. Kjo mund të japë një përshtypje të dobët për vizitorët dhe madje t'i detyrojë ata të braktisin faqen tuaj plotësisht, duke ju humbur potencialisht shitjet.


2. Uebfaqja juaj del offline vazhdimisht

Në një treg 24/7, ju duhet që webfaqja juaj të jetë vazhdimisht online dhe e disponueshme për vizitorët tuaj. Nëse nuk është dhe webfaqja juaj bie, edhe për periudha të shkurtra, vizitorët do të zhgënjehen, duke dëmtuar reputacionin tuaj. Për më tepër, kur motorët e kërkimit shohin rënien e disponueshmërisë së webfaqes tuaj, ata do ta ulin atë në rezultatet e kërkimit. Nëse kjo po ndodh në webfaqen tuaj, është një sinjal i qartë që nuk mund të mbështeteni më në zgjidhjen tuaj aktuale të web hosting për ta mbajtur faqen tuaj online.


3. Ju keni parë oferta më të mira diku tjetër

Ju mund të paguani për një plan më të madh nga sa keni nevojë ose keni një plan me veçori të gjera që nuk i përdorni. Në atë rast, padyshim që ka kuptim të mbani një sy për një marrëveshje më të mirë që i përshtatet nevojave tuaja.

Gjithsesi, krahasimi i planeve dhe ofruesve është çelësi për të marrë shërbimin më të mirë të mundshëm me një çmim të përballueshëm. Mbani një sy për zbritjet tona të rregullta sezonale dhe ofertat speciale të Hostinkos.


4. Uebfaqja juaj është e ngadaltë

Vizitorët dhe motorët e kërkimit presin që faqet e internetit të ngarkohen shpejt dhe t’i përgjigjen shpejt ndërveprimeve, si klikimet dhe inputet e të dhënave. Kur nuk e bëjnë këtë, klientët braktisin webfaqen dhe motorët e kërkimit ‘e dëmtojnë’ atë. Sigurimi i webfaqes që performon mirë, është thelbësore për suksesin e saj.

WordPress ka disa lëshime të shpejtësisë, shpesh të shkaktuara nga numri i shtojcave që punojnë në sfond dhe madhësia e imazheve të përdorura në përmbajtjen e një faqe interneti. Ndërsa ka veprime të njohura që mund të ndërmerrni për të shpejtuar një webfaqe, të tilla si caching, compression, optimization image dhe content delivery networks.

Deri më tani faktori më i rëndësishëm në përmirësimin e shpejtësisë së një faqe interneti është performanca e serverit në të cilin ajo është e hostuar. Nëse e shihni webfaqen tuaj të ngadaltë, edhe kur keni optimizuar performancën e saj, është një shenjë tjetër që duhet të azhurnoni në një zgjidhje më të fuqishme të web hosting.

Web hosting në Hostinkos është ndërtuar për të siguruar një performancë të përmirësuar të WordPress. Ne përdorim procesorët më të fundit Xeon dhe disqe të shpejta SSD në serverat tanë dhe më pas i konfigurojmë për të siguruar performancë optimale për WordPress duke përdorur Apache + NGINX, PHP7.x + OPcache dhe HTTP / 2. Ne madje sigurojmë një in-built caching engine, kështu që nuk keni nevojë të instaloni një shtojcë të veçantë të caching.


5. Hosting-u juaj fillon të bëhet shumë i shtrenjtë

Disa ofrues të web hosting do të paguajnë shtesë për hapësirë shtesë të diskut dhe trafik. Por kjo nuk është e gjitha. Disa do të kyçin mjetet, veçoritë dhe shtesat që ju nevojiten për sukses pas tarifave shtesë. Kur filloni të paguani për të gjitha këto shtesa, përvoja e hosting mund të fillojë të bëhet mjaft e shtrenjtë. Në disa raste, është më e lirë dhe më e lehtë thjesht të azhurnoni planin e hosting në diçka që ju jep të gjitha tiparet në dispozicion.


6. Siguria e serverit tuaj është e rrezikuar

Siguria e komprometuar e serverit është një nga arsyet kryesore për ndërprerjen e funksionimit të serverit dhe mund të jetë e dëmshme në shumë mënyra. Sulmet e hakerëve mund të përfitojnë nga dobësia e një serveri dhe të bëjnë dëm të pa riparueshëm: të dhëna të vjedhura të përdoruesit duke përfshirë informacionin e pagesave, shkatërrimin e të dhënave të rëndësishme të uebfaqes ose humbjen e të gjithë uebfaqes suaj janë vetëm disa për të përmendur.

Përdorimi i një ofruesi hosting me standarde të sigurisë së lartë duhet paguar padyshim në planin afatgjatë.


7. Web Host-i juaj pezullon webfaqen tuaj

Ka vetëm disa arsye të mirëfillta pse një web host do të kalonte një webfaqe offline ose pezullonte një llogari përdoruesi, për shembull, nëse webfaqja është infektuar me malware, nëse po përdorej për të kryer aktivitete të paligjshme ose nëse fatura e web hosting nuk është është paguar.

Ka shumë situata ku webfaqja juaj mund të pezullohet. Sidoqoftë, ju duhet të informoheni përpara se të pezullohet faqja tuaj e internetit. Ky është një veprim i padrejtë. Do të ndikojë drejtpërdrejt te klientët që nuk mund të hyjnë në faqen e internetit, gjë që ndikon në shitjet e biznesit dhe shkakton humbje të trafikut. Nëse kjo gjendje vazhdon, do të ndikojë gjithashtu në rankimin e motorit të kërkimit dhe reputacionin e markës.

Ju duhet të ndërroni web hostin tuaj nëse ofruesi pezullon faqen tuaj të internetit papritmas dhe nëse nuk jeni në gjendje ta zgjidhni këtë problem me web hostin tuaj ekzistues.


8. Ju keni tejkaluar planin tuaj të web hosting

Me kalimin e kohës, do të dëshironit që sipërmarrja juaj online të rritet. Kjo mund të nënkuptojë të paturit e një webfaqe më të madhe, webfaqeve të shumta, që kanë të bëjnë me shumë më shumë vizitorë apo edhe ekzekutimin e aplikacioneve të tjera në serverin tuaj përveç faqeve të internetit. Kur kjo të ndodhë, mund të vijë një kohë kur planit të hosting që keni aktualisht i mungojnë resurset (hapësira ruajtëse, CPU, RAM dhe gjerësia e brezit – tarfiku) ose tiparet (numri i faqeve të internetit, adresat e postës elektronike, bazat e të dhënave, etj.) që ju nevojiten.

Kjo është një nga shenjat më të dukshme që ju duhet të azhurnoni planin e web hosting. Dhe ndërsa ka plane më të mëdha hosting, në të cilat mund të azhurnoheni; në një moment do të duhet të kaloni nga një host i përbashkët (ang. shared hosting) në një zgjidhje më të madhe, si VPS.


9. Ju dëshironi të hostoni uebfaqe shtesë

Edhe pse jo të gjithë kanë nevojë ose duan të hostojnë uebfaqe uebfaqe të shumta, shumë kompani e bëjnë këtë. Ato mund të duan uebfaqe në gjuhë të ndryshme me domene që synojnë vende të ndryshme, p.sh. mybusiness.al, mybusiness.fr, mybusiness.de, ose kompania juaj mund të zhvillohet dhe të ketë nevojë për faqe interneti të specializuara për produktet ose shërbimet e saj të ndryshme.

Shumica e zgjidhjeve të web hosting kufizojnë sa faqe interneti mund të hostoni dhe nëse arrini maksimumin tuaj, do t'ju duhet të azhurnoni. Ndoshta një arsye më e rëndësishme për të përmirësuar, megjithatë, është se çdo faqe interneti që filloni do të rrisë resurset që përdor plani juaj i hosting: storage, CPU, RAM dhe gjerësinë e brezit. Pra, edhe nëse jeni nën limitin për sa i përket numrit të faqeve të internetit që ju lejohen, mund të ndikoni në performancën e të gjithëve nëse përdorni shumë uebfaqe në një plan të vogël.


10. Llogaria juaj ka Bandwidth të kufizuar

Pasi të rritet faqja juaj e internetit, kërkesat e gjerësisë së brezit do të rriten për të menaxhuar vizitorët. Ndonjëherë, mund të ndodhë që web hosti juaj nuk mund t’ju ofrojë gjerësinë e brezit të kërkuar, nëse kjo ndodh, atëherë faqja juaj e internetit mund të rrëzohet papritur duke shkaktuar një bezdi për klientët dhe vizitorët tuaj.

Është e rëndësishme të merrni një vendim të informuar kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një kompanie web hosting. Nëse web hosting juaj ka kufizime të trafikut, është koha të kaloni në një zgjidhje ku kjo nuk është problem. Në Hostinkos, planet tona të web hosting kanë një trafik të pa matur me fjalë të tjera, nuk ka asnjë kufizim të transferimit të të dhënave, vetëm një politikë të thjeshtë për përdorim të drejtë (jo abuzive).


11. Shërbimi ndaj klientit nuk është aq i dobishëm sa dëshironi

Shërbimi i dobishëm ndaj klientit shpesh vlen më shumë sesa mund të blihet me para.

Kujt i drejtoheni kur diçka nuk shkon mirë me webfaqen tuaj ose me web hosting tuaj? Ndërsa ka një sasi monumentale të ndihmës WordPress e disponueshme online, kur nevoja është urgjente, ju dëshironi një ekspert që mund t’ju ndihmojë të zgjidhni çështjet shpejt në mënyrë që webfaqja juaj të mbetet online dhe të funksionojë siç duhet.

Një kërkesë kryesore e një web hosti të mirë është ofrimi i mbështetjes teknike për klientët e saj. Në Hostinkos, ne shkojmë përtej. Mbështetja jonë teknike është falas me të gjitha llogaritë dhe janë dispozicion 24/7, 365 ditë në vit. Për më tepër, ju mund të na kontaktoni përmes live chat, telefonit, postës elektronike ose tiketës dhe për çdo problem që keni me webfaqen tuaj ose web hosting.

Nëse po mendoni të azhurnoni planin tuaj të web hosting, shikoni faqen tonë të web hosting. Ne madje do të migrojmë uebfaqen tuaj tek ne nga një web host tjetër – falas.


Disa nga klientët dhe partnerët tanë
Postimet tona të preferuara nga blog-u.Ne hulumtojmë dhe përditësojmë rregullisht blogun tonë me përmbajtje origjinale.