img-bg
English Language English

11 tipare thelbësore të
dizajnit për uebfaqet e sotme.

Ka shumë për t'u marrë parasysh kur filloni një uebfaqe të re biznesi - këtu janë 10 tipare thelbësore që i duhen uebfaqes tuaj.

www.
WhatsApp në +383 44 114 409

Uebaqet kryesore të sotme duken më shumë sesa thjesht të duken mirë, ato janë vende funksionale, të optimizuara dhe ndërvepruese. Nëse doni të nxisni biznesin tuaj përpara, uebfaqja juaj duhet të plotësojë të njëjtat standarde si konkurrentët tuaj. Këtu janë 10 veçoritë thelbësore për të cilat ka nevojë uebfaqja juaj.


1. Një emër domeni i personalizuar

Një nga elementët më të rëndësishëm për sukses online është emri i domain -it që zgjidhni për faqen tuaj të internetit. Nëse nuk jeni të njohur me termin "domain name", në thelb do të thotë adresa juaj e internetit, p.sh., "mybusiness.com".


Emrat e domeneve përbëhen nga dy pjesë, emri i cili shkon para pikës (mybusiness) dhe prapashtesa e domenit e cila shkon pas tij (com). Kur vendosni një emër domain, do të keni një zgjedhje mbi të dyja këto.


Një faktor kryesor në zgjedhjen tuaj të domenit duhet të jetë emri i kompanisë tuaj pasi kjo do të shoqërojë faqen tuaj të internetit me markën tuaj. Pika të tjera për t'u marrë parasysh janë mbajtja e tij aq e shkurtër sa të mbahet mend, i lehtë për t'u shtypur (veçanërisht në një telefon) dhe nëse duhet të përfshini fjalë kyçe ose vendndodhje.

Si të zgjedhni një emër të mirë domeni


2. Dizajn miqësor me pajisjet mobile

Me 60% të sërfit të bërë në telefonat celularë, një faqe interneti miqësore me celularin është një domosdoshmëri absolute për bizneset. Pa njërën, motorët e kërkimit do të nënvlerësojnë faqen tuaj të internetit dhe çdo vizitor nga pajisje mobile që do të gjeni do ta ketë përmbajtjen aq të vështirë për t’u lexuar, saqë ata shpejt do ta braktisin uebfaqen tuaj.


Një faqe interneti miqësore për pajisje mobile, e njohur gjithashtu si një faqe responsive, është ajo që modifikon shfaqjen e saj për pajisje të ndryshme. Pra, pavarësisht se cilin model të telefonave inteligjentë ose tabletëve po përdor një vizitor, gjithçka mund të shikohet dhe navigohet lehtë. Përveç ekranit, faqet miqësore për pajisjet mobile duhet të përshtaten me teknologjinë e përdorur nga telefonat inteligjentë dhe të jenë në gjendje të ngarkohen shpejt në rrjetet më të vjetra, më të ngadalta 3G dhe wi-fi publike.


3. Kohë të shpejtë të ngarkimit

Kohët e ngadalta të ngarkimit kanë një efekt jashtëzakonisht negativ në performancën e një faqe interneti. Jo vetëm që motorët e kërkimit do t'i rendisin uebfaqet tuaja më poshtë, por ka dëshmi statistikore që përdoruesit do të braktisin uebfaqen tuaj nëse duhet të presin.


Ka shumë gjëra që mund të ngadalësojnë faqen tuaj. Ju gjithashtu duhet të hostoni uebfaqen tuaj me një ofrues i cili përdor web serverë me performancë të lartë, të optimizuar.


4. Optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO)

Optimizimi i motorëve të kërkimit është procesi i krijimit të faqes tuaj të internetit për të funksionuar mirë në motorët e kërkimit. Sa më mirë ta bëni këtë, aq më shumë shanse keni për të marrë më shumë vizitorë që dëshironi në faqen tuaj të internetit. Faqet e optimizuara mirë mund të shohin një rritje masive si në trafik ashtu edhe në shitje.


Ekzistojnë tre drejtime për SEO: on-site, on-page and off-site. Çdo fillesë përqendrohet në kritere të ndryshme që përdorin motorët e kërkimit për të renditur faqet në rezultatet e tyre të kërkimit.


On-site SEO kërkon që faqja juaj të ngarkohet shpejt, të jetë miqësore me celularin, të navigohet lehtë dhe të strukturohet në atë mënyrë që motorët e kërkimit të gjejnë dhe indeksojnë të gjithë përmbajtjen që publikoni.


On-page SEO është krijuar për të lejuar motorët e kërkimit të kuptojnë përmbajtjen e secilës faqe, postim dhe produkt në uebfaqen tuaj. Kjo kërkon që ju të përdorni fjalë kyçe përkatëse dhe fjalë temash në tituj, tituj, meta -përshkrime dhe përmbajtje të përgjithshme. Për të qenë më i suksesshëm, do t'ju duhet të hulumtoni fjalët kyçe që klientët po përdorin në kërkimet e tyre.


Off-site SEO fokusohet në përmirësimin e autoritetit të domenit të faqes suaj të internetit, domethënë, reputacionit të tij online. Në veçanti, ka të bëjë me marrjen e faqeve të tjera të internetit me reputacion të mirë për t'u lidhur me uebfaqen tuaj. Ideja është që nëse uebfaqet e mira lidhen me uebfaqet tuaja, përmbajtja juaj duhet të jetë gjithashtu e mirë, dhe kjo ju ndihmon të renditeni më lart. Kjo do të ndodhë vetëm nëse krijoni përmbajtje mjaft të mirë që uebfaqet me cilësi të lartë të lidhen me ju, kështu që është një detyrë e vështirë për t'u arritur.


5. Navigim i lehtë

Durimi nuk është një virtyt në internet. Më shumë se gjysma e të gjithë përdoruesve braktisin një uebfaqe brenda 15 sekondave dhe një pjesë e këtij problemi shkaktohet nga vizitorët që nuk janë në gjendje të gjejnë atë që ata po kërkojnë mjaft shpejt.

Zgjidhja për këtë është e drejtpërdrejtë. Sapo një person të zbarkojë në faqen tuaj kryesore, ose në ndonjë faqe tjetër për këtë çështje, përmbajtja e faqes duhet të jetë e qartë.


Në të njëjtën kohë, ju duhet ta bëni tepër të lehtë për ta që të gjejnë gjërat që duan. Kjo do të thotë të siguroni kuti kërkimi dhe menu në vendet e pritshme dhe të siguroheni që menutë janë të organizuara mirë. Që menutë të jenë efektive, do t'ju duhet të strukturoni përmbajtjen tuaj në mënyrë efektive, duke i vendosur postimet dhe produktet në kategori dhe nënkategori përkatëse dhe duke i lidhur faqet në mënyra logjike. Etiketat e menusë dhe titujt e kategorive gjithashtu duhet të jenë miqësore për përdoruesit.


Përdorimi i shtatë hapave në vazhdim për navigim më të mirë në uebfaqe do t’ju ndihmojë të ndërtoni një faqe interneti më të mirë ose të përmirësoni atë ekzistuesen. Ja ku janë:

  • Krijoni një sitemap
  • Organizoni uebfaqen tuaj për vizitorët tuaj
  • Mos e mbipopulloni nivelin e lartë të një menyje
  • Kufizoni menytë kryesore të navigimit në dy nivele
  • Mbani të shkurtër titujt e menysë
  • Shfrytëzoni traditën e menysë në fund të faqes (footer) dhe në mes
  • Mos harroni të përdorni thirrjet për veprime të klikueshme


8 hapa për të përmirësuar navigimin në uebfaqen e biznesit tuaj


6. Menaxhimi i përmbajtjes i aktivizuar

Vizitorët dhe motorët e kërkimit të dy kanë një preferencë për faqet e internetit me përmbajtje të freskët dhe tërheqëse. Prandaj, është thelbësore që dizajni i uebfaqes tuaj ta bëjë të lehtë për ju që të menaxhoni përmbajtjen tuaj. Platformat CMS, të tilla si WordPress, janë ideale për këtë.

Një CMS do t'ju lejojë të publikoni përmbajtje të re në baza të rregullta dhe ju mund ta përdorni këtë për të krijuar fushata afatgjata të marketingut të përmbajtjes.


7. Përmbajtje "e madhe"

Klientët kanë nevojë për zgjidhjen e problemeve, përgjigjen e pyetjeve dhe shuarjen e dyshimeve. Ata do të duan të dinë përfitimet e produktit ose shërbimit dhe pse kompania juaj është vendi më i mirë për të shkuar.


Marrja e duhur do të thotë krijimin e llojeve të ndryshme të përmbajtjes, të tilla si përshkrimet e produkteve, specifikimet, rishikimet e klientëve, FAQ, opsionet e çmimeve dhe postimet informative në blog. Sa më shumë që mund t’i edukoni vizitorët për atë që ju ofroni, aq më të informuar do të jenë kur marrin vendimin. Për më tepër, klientët ka të ngjarë të preferojnë një biznes që ka bërë shumë për t'u dhënë informacionin që u nevojitet dhe kjo rrit mundësinë që ata të blejnë nga ju.


8. Analitikë e aktivizuar

Ju kurrë nuk do të jeni në gjendje të merrni vendime të informuara për përmirësimin e uebfaqes tuaj nëse nuk mund të matni sa mirë po funksionon. Mënyra e vetme për ta bërë këtë është krijimi i gjurmimit analitik. Duke përdorur mjete falas, si Google Analytics, mund të gjurmoni një gamë të gjerë metrikash, të tilla si vëllimet e trafikut dhe sjelljen e vizitorëve, si dhe vendosjen e qëllimeve dhe matjen e konvertimeve.


Me gjithë këtë informacion të disponueshëm, do të jeni lehtësisht në gjendje të kuptoni se cilat pjesë të uebfaqes tuaj po funksionojnë mirë dhe cilat pjesë kanë nevojë për më shumë zhvillim.


9. Media sociale

Mediat sociale mund të bëjnë mrekulli për të zgjeruar shtrirjen e një marke tek klientët e rinj. Sipas hubspot.com, numri i përdoruesve të rrjeteve sociale vetëm në SHBA pritet të arrijë në 257.4 milionë deri në vitin 2023 (Statista, 2019). Faqet e njohura të mediave sociale si FaceBook, Instagram, Twitter dhe LinkedIn i japin biznesit tuaj një personalitet nga i cili konsumatorët do të duan të blejnë. Për këtë arsye, çdo faqe interneti duhet të ketë butona të ndarjes sociale (ang. sharing buttons) në faqet e tyre, në mënyrë që lexuesit të përhapin fjalën. Në të njëjtën kohë, kompanitë duhet të krijojnë llogari të mediave sociale të cilat mund të kthejnë trafik në faqen e tyre të internetit.


10. Siguri e fortë

Me kaq shumë sulme kibernetike në uebfaqe, keni nevojë për mbrojtje të fortë. Një pjesë kryesore e bërjes së kësaj është zgjedhja e një web hosti që siguron mjetet thelbësore të sigurisë që ju nevojiten: strong firewalls, intrusion dhe malware protection, SSL certificates, spam filtering dhe remote backups. Në të njëjtën kohë, sigurohuni që uebfaqja në vetvete të jetë e konfiguruar për siguri dhe që fjalëkalimet të sigurohen duke përdorur vërtetimin me dy faktorë.


E disponueshme nga web hosti juaj, një certifikatë SSL kodon të dhënat e dërguara midis shfletuesit të përdoruesit dhe uebfaqes tuaj në mënyrë që të mos mund të vidhen. Më e rëndësishmja, të kesh një do të thotë që shfletuesi do të shfaqë ikonën e dryit në shiritin e adresave, duke u treguar vizitorëve se uebfaqja juaj është e sigurt dhe se blerja me ju është e sigurt për të bërë. Kjo është jetike për të siguruar besimin në biznesin tuaj dhe për t'u dhënë klientëve besimin për të siguruar detajet personale dhe financiare të nevojshme për të bërë një blerje.


11. Transparencë

Transparenca është thelbësore për krijimin e besimit me klientët tuaj dhe është një element kryesor i përvojës së mirë të klientit. Për këtë arsye, sigurohuni që çmimi, përfshirë kostot e transportit, të jetë i qartë, të tregohet disponueshmëria e produktit (mos i shisni produktet kur e dini se nuk janë në magazinë), koha e transportit është e saktë dhe që termat dhe kushtet, politikat e kthimit, etj janë shkruar në mënyrë të thjeshtë. Sa më i hapur të jeni me klientët tuaj, aq më shumë ka të ngjarë që ata t'i besojnë kompanisë tuaj dhe të blejnë nga ju.


Nëse po mendoni të azhurnoni planin tuaj të web hosting, shikoni faqen tonë të web hosting